Γραμμόφωνο στο κύμα το ποίημα του Άρη Μπιτσώρη σε ταινία μικρού μήκους (βίντεο)

ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ταινία μικρού μήκους, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Άρη Μπιτσώρη, σκηνοθεσία Ρίτσα Γεωργιάδου
Παρουσίαση Κινηματογραφική Λέσχη Κορδελιού-Ευόσμου
ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ  ΣΤΟ  ΚΥΜΑ
Στη Σαλονίκη μια βραδιά μουντή και νοτισμένη τους δρόμους τους κακόφημους με τη σειρά είχα πάρει. Και ύστερα κατέβηκα σ’ ένα υπόγειο μέσα που άντρες συνωστίζονται  πίσω απ’ το Βαρδάρι.
Μου άνοιξε μία γριά  που έκανε κουμάντο ένα κουρέλι της ζωής που σέρνονταν ακόμα. Με μια φωνή φυματικιά έβριζε στο σκοτάδι και το τσιγάρο έκαιγε το γέρικό της στόμα.
Είχε ένα γραμμόφωνο επάνω στην κονσόλα με ένα άλφα κι ένα πι πάνω του σκαλισμένα -λατινικά κι ελληνικά- μέσα σε δυο καρδούλες και ρώτησα διστακτικά αν το πουλά σ’ εμένα.
Μου είπε: «πάρ’ το άμα θες, χωρίς λεφτά στο δίνω άλλωστε ήρθε η ώρα μου εγώ ν’ αποδημήσω λίγες  χαρές, λύπες πολλές θυμίζουν τα κειμήλια τίποτα απ’ την πικρή ζωή δε θέλω να κρατήσω.
Αυτό όμως το γραμμόφωνο έχει μια ιστορία μου τ’ άφησε ένας ναυτικός, της Σαλονίκης φίλος που έγραφε σ’ ένα χαρτί αλλόκοτα τραγο…
διαβαστε περισσοτερα

Οικολογική Δυτική Ελλάδας :ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ

Οικολογική Δυτική Ελλάδα Πάτρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ: Το «τέρας» ξαναχτυπά!
Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να δούμε την επανεκκίνηση της ιστορίας της εκτροπής του Αχελώου από την κυβέρνηση. Το θέμα έχει «κλείσει» ως περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτο τόσο με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και με την απόλυτη αδυναμία χρηματοδότησής του, αφού δεν είναι «επιλέξιμο» υπό κανένα χρηματοδοτικό μέσο (και φυσικά παραβιάζει εντελώς την Κοινοτική Νομοθεσία – ειδικά την Οδηγία-Πλαίσιο για τα νερά 2000/60).
Δεν αποτελεί νέο το ότι η κυβέρνηση στερείται κάθε περιβαλλοντικής λογικής και ηθικής και επενδύει στην ρητορική της καταλήστευσης των φυσικών πόρων. Μεγάλες, ωστόσο, είναι και οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία άφησε ανοιχτή την «κερκόπορτα» της εκτροπής αδειοδοτώντας το υδροηλεκτρικό  έργο της Μεσοχώρας. 
Αν και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση απλά παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μας ανησυχεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα κοινό που πιστεύει …
διαβαστε περισσοτερα
Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου σχετικά με την λειτουργία του.

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου σχετικά με την λειτουργία του.

Αστακός, 14.01.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06 ΤΗΛ.: 26463 60500.36 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Ο Δήμος Ξηρομέρου πληροφορεί τους πολίτες ότι το Κέντρο Κοινότητας θα παραμείνει κλειστό από 23.01.2020 έως και την 24.01.2020, λόγω μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αστακού. Έναρξη Λειτουργίας: 27.01.2020. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
Διοργάνωση ημερίδας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στην Κανδήλα.

Διοργάνωση ημερίδας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στην Κανδήλα.

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Αλυζίας (Κανδήλα), την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, με θέμα: «Άγχος και επαγγελματικός προσανατολισμός στα παιδιά». Εισηγητής: κ. Καλογερόπουλος Αθανάσιος, Ψυχολόγος.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................