ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ-Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Συνεπής στο ραντεβού μαζί σας και αντιλαμβανόμενος το μείζον,  και  ταυτόχρονα, δικαιολογημένο, ενδιαφέρον πολλών εξ υμών για τα τεκταινόμενα στον αυτοδιοικητικό χώρο Ξηρομέρου, σας μεταφέρω  τα τελευταία νέα. Χρειάστηκα κάποια χρονικά περιθώρια για να διασταυρώσω τις πληροφορίες μου και να τις δημοσιοποιήσω κρατώντας πάντα τις όποιες επιφυλάξεις επιβάλλει η λογική κάθε νοήμονα πολίτη.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΑΡΑ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟΥ-Συμπόρευση με το Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Μετά από την πρόταση του φίλου και Δημαρχου Giannis Triantafillakis αποφάσισαμε να συμπορευτούμε μαζί στις εκλογές για να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Ξηρομέρου.ΠΗΓΗ.facebookChara Tsilimantou
διαβαστε περισσοτερα

Ο Κούρος στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ

ΠΗΓΗ.facebook.Thomas Theodoroy Ferentinos Κάθε χρόνο αυτήν την εποχή,  στο Ξηρόμερο, αρχίζει το κούρεμα των προβάτων. Ο κούρος είναι ημέρα γιορτής και χαράς στην οποία συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι, οι συγγενείς και οι φίλοι τους και κουρεύουν τα πρόβατα με τον παραδοσιακό τρόπο με μεγάλα ψαλίδια. Οι κουρευτάδες βάζουν στο μαντρί τα πρόβατα και τα γίδια και στη συνέχεια τα πιάνουν ένα – ένα και τα κουρεύουν.Οι foto: είναι στο μαντρί της οικογένειας Δ.& θ.Θεοδώρου-Φερεντίνου (πατέρας και γιος) στο Μαχαιρά Ξηρομέρου.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨« ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ » ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σήμερα 8-6-2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 μμ συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο ΄΄ GIANNIS VILLAGE΄΄ στον Αστακό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨¨«  ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ »  Αλέξανδρος Σάββας και ο Ερωτόκριτος Γαλούνης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «  ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ »,  που είχε εξουσιοδότηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΖΟΩΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ »   Παναγιώτη Σταικου , συνοδευόμενοι από στελέχη των παρατάξεων τους, οι οποίοι μετά από διαλογική συζήτηση, συμφώνησαν ομόφωνα να συνεργαστούν  στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη 2023 με επικεφαλής τον αρχηγό της δημοτικής παράταξης«ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ -  ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ  »   Αλέξανδρο Σάββα, προκειμένου οι παραπάνω τρεις παρατάξεις να  διεκδικήσουν από κοινού και αξιόπιστα την πολιτική αλλαγή στο Δήμο Ξηρομέρου.  Η συζήτηση έγινε με εποικοδομητικό τρόπο και μέσα σε πνεύμα πλήρους κατανόησης από όλες τις πλευρές.  Οι υπογράφοντες αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων 
       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ      …
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του υπ.Βουλευτή ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση με πολίτες στο Θέρμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση του υπ.Βουλευτή ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση με πολίτες στο Θέρμο
Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση με πολίτες στο Θέρμο, του υπ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία, Θανάση Παπαθανάση.
Ο Θανάσης Παπαθανάσης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και τους ευχαρίστησε για την τεράστια στήριξη, την αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν τιμώντας τον με την ψήφο τους στις 21 Μαΐου. Παράλληλα, τους ζήτησε να μην επαναπαυθούν καθόλου με τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών, αλλά να είναι σε εγρήγορση και να προσέλθουν όλοι στις κάλπες στις 25 Ιουνίου και να δώσουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ακολουθεί δήλωση του Θανάση Παπαθανάση μετά την επίσκεψή του στο Θέρμο:«Στις 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά η νίκη αυτή είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια προσήλωση. Το μήνυμα που μεταφέρουμε πόρτα-πόρτα στους κατο…
διαβαστε περισσοτερα

Βράβευση του Πρεσβευτή των ΗΠΑ George Tsunis στο ετήσιο συνέδριο της ΑΗΕPA Hellas στην Ναύπακτο

Με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ George Tsunis πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου η εκδήλωση έναρξης του 24ου πανελλαδικού συνεδρίου της AHEPA Hellas στη Ναύπακτο. Ο Αμερικανός πρέσβης καθώς και ο ύπατος κυβερνήτης AHEPA (Washington D.C.) στις ΗΠΑ κ Jimmy Kokotas ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το  τμήμα Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” στον Μουσείο  Μπότσαρη.
διαβαστε περισσοτερα

Η απελευθέρωση του Αγρινίου (11 Ιούνη 1821) Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

Τα ιστορικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει την πορεία του τόπου μας και του λαού μας, έχουν τη μεγάλη τους σημασία στην επιστήμη, μα κύρια  στη γνώση και στις καρδιές των ανθρώπων.
διαβαστε περισσοτερα

''Πάρ’ το και κάν’ το δικό σου'' Η Συγγραφέας με καταγωγή απο την Κωνωπίνα

https://konopina.blogspot.com
«Πάρ’ το και κάν’ το δικό σου» είναι ο τίτλος του κοινωνικού-ρομαντικού μυθιστορήματος της Βιβιάννας Γιαννούτσου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Πνοή
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................