Οι Αιτωλοακαρνάνες σύνεδροι στο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα στην Αθήνα(φωτο Χρήστος Μπόνης)

διαβαστε περισσοτερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΜΠΊΝΗΣ

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πολιούχος Άγιος της Μπαμπίνης, τον οποίο τιμούμε και λατρεύουμε ιδιαίτερα. Η καθεδρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου χτίστηκε περίπου τον 13οαιώνα, δηλαδή, στους Βυζαντινούς χρόνους κατακτητές.Το 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους και Λατίνους Σταυροφόρους, η περιοχή της Ακαρνανίας περιλαμβανόταν στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, που δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο Δούκα Κομνηνό και είχε έδρα την Άρτα.  Η περιοχή του Ξηρομέρου εντάχτηκε στην Επισκοπή Αετού και στη Μητρόπολη Άρτας ως το 1864, που την κατέστρεψε ο Μοροζίνι. Ύστερα εντάχτηκε στη Μητρόπολη Άρτας και Ναυπάκτου και από το 1830 στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην Επισκοπή Ακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Η καινοτόμα πρόταση του Ν. Φαρμάκη σε ημερίδα της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή: «Να αναδείξουμε τις καλλιέργειες ως “εργοστάσια παραγωγής οξυγόνου”!»

Η καινοτόμα πρόταση του Ν. Φαρμάκη σε ημερίδα της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή: «Να αναδείξουμε τις καλλιέργειες ως “εργοστάσια παραγωγής οξυγόνου”!»
Την αξιοποίηση της γεωργίας - και ιδιαίτερα των δενδρωδών καλλιεργειών - για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την αγροτική οικονομία, έθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) που διεξάγεται στο Dubai.Αναλυτικότερα, ο κ. Φαρμάκης συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2023 στο ελληνικό περίπτερο, με τίτλο «Outlook oftheGreekEnergySectortowards 2030» («Προοπτικές του Ελληνικού Ενεργειακού Τομέα προς το 2030» και η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Καρπέτας: Ομολογία πολιτικής αποτυχίας η μετάθεση ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας και Κυβέρνησης για τα χρέη στα δημόσια έργα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
5/12/2023



Κώστας Καρπέτας: Ομολογία πολιτικής αποτυχίας η μετάθεση ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας και Κυβέρνησης για τα χρέη στα δημόσια έργα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την εξής δήλωση:«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείξαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τα χρέη που έχει δημιουργήσει η περιφερειακή αρχή ύψους 30 εκ. ευρώ στα έργα που χρηματοδοτούνται από αποκλειστικά εθνικούς πόρους. Έργα τα οποία είναι κρίσιμα για την ασφάλεια και τη συντήρηση βασικών υποδομών και δικτύων της Περιφέρειας και εξαιτίας της στάσης πληρωμών είτε σταματάνε, είτε καθυστερούν με παρατάσεις που πλέον έχουν ξεπεράσει το έτος. Δυστυχώς, αυτή η πολύ σοβαρή και πρωτοφανής, για τα ιστορικά της αιρετής Περιφέρειας, κατάσταση δεν έτυχε της αντίστοιχης αντιμετώπισης.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήριο Δ/ντη Δημοτικού Σχολείου Φυτειών: Υλοποιήθηκαν αιτήματα χρόνων για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής εικόνας του σχολείου μας.

διαβαστε περισσοτερα
Οριστικοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2023, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός υδραυλικού και ενός ηλεκτρολόγου.

Οριστικοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2023, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός υδραυλικού και ενός ηλεκτρολόγου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 5.12.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι οριστικοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2023, η προκήρυξη της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου στις 23 Οκτωβρίου 2023, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός υδραυλικού και ενός ηλεκτρολόγου. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ.pdf613 kB
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Καμία νέα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και καμία επέκταση, στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο. Συμμετέχουμε όλοι στην διαμαρτυρία.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Όλοι στη πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα στις 10:30 π.μ. Αναχώρηση λεωφορείων Δευτέρα 11/12/2023:Από Μύτικα: 08:00 π.μ.Από Αστακό: 08:30 π.μ.Με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα πομπή με τα λεωφορεία.Κλείνουμε έγκαιρα θέσεις τηλεφωνώντας στο:  6944397522Καλούμε τους επαγγελματίες να κλείσουντα καταστήματα τους και να συμμετέχουνστην πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

διαβαστε περισσοτερα

Κ.Κ.Ε.Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ «Μουσείο Βάσως Κατράκη - Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό

FOTO ertnews.gr



Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗτης Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίαςκαι των Κομματικών Οργανώσεων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου του ΚΚΕΚαταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ  «Μουσείο Βάσως Κατράκη - Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο ΑιτωλικόΗ απόφαση αυτή αποτελεί συνειδητή επιλογή υποβάθμισης και απαξίωσης συνολικά πολιτιστικών δράσεων και οργανισμών που δεν εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και ειδικά του έργου της εξαίρετης αυτής αναγνωρισμένης δημιουργού, που σημάδεψε την παγκόσμια χαρακτική δημιουργία εκφράζοντας το μόχθο και τους μεγάλους αγώνες του λαού μας για δίκιο και ελευθερία, από την Αντίσταση, τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια έως τη δικτατορία.
διαβαστε περισσοτερα

Νεότερη πρόγνωση για επιδείνωση του καιρού

Νεότερη πρόγνωση για επιδείνωση του καιρού Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ 02-12-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:1. Την Τρίτη (05-12-2023)α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.2. Την Τετάρτη (06-12-2023)α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................