Πρόσκληση σε επιστημονική εσπερίδα: "Η αξία του ετήσιου προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου".

Πρόσκληση σε επιστημονική εσπερίδα: "Η αξία του ετήσιου προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου".
Ημερομηνία 18-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην επιστημονική εσπερίδα: "Η αξία του ετήσιου προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου" την Τετάρτη 24 Απριλίου - 07:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αστακού.Ενημερωτική ομιλία και ευαισθητοποίηση για τον προσυμπτωματικό και προληπτικό έλεγχο των γυναικών.
Ομιλητής: Βασίλειος Θ. ΜελίσταςΜαιευτήρας - Χειρούργος - Γυναικολόγος M.D.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΜε πρωτοβουλία της Προέδρου του Δ.Σ. Τσόμπου - Παύλου Άρτεμις και τα μέλη
 ΕΚΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση Βασιλόπουλου-Παπαστεργίου

Η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση  Βασιλόπουλου-Παπαστεργίου
Την  ψηφιακή  στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ενίσχυση της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την υλοποίηση ψηφιακών έργων, συζήτησε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024.

Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 18/4/2024 Αριθ. πρωτ.: 5265 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Μεικτή (δια ζώσης και ταυτόχρονα με Τηλεδιάσκεψη) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 22 Απριλίου 2024, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 08:00 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 5043/2023 (Α΄91) του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι υδάτων σε παραλίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι υδάτων σε παραλίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν την κολύμβηση και την επισκεψιμότητα ακτών και παραλιών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε την υγειονομική αναγνώριση των θαλάσσιων ακτών κολύμβησης. Μέχρι και σήμερα  οι υπηρεσίες  της ΠΔΕ έχουν προβεί στη δειγματοληψία των θαλάσσιων υδάτων των πιο κεντρικών ακτών των Δημοτικών Ενοτήτων,  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αστακού, Αλυζίας και Αμφιλοχίας. Η διαδικασία αυτή, που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, εκκίνησε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους. Στόχος των υπηρεσιών της ΠΔΕ είναι η διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων της Αιτωλοακαρνανίας έτσι ώστε να της απολαμβάνουν ασφαλώς κάτοικοι και επισκέπτες. 
διαβαστε περισσοτερα

Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (19-04-2024) μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου (20-04-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών καιτοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στακεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότεραστο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.Αναλυτικά ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται:
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Απογοητευτική η κατάσταση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου

Μίλτος Ζαμπάρας: Απογοητευτική η κατάσταση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ΑγρινίουΕρώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας και ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Μεϊκόπουλος, με θέμα την κακή κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης».
διαβαστε περισσοτερα

Αίτημα ανάληψης της χρηματοδότησης συντήρησης του δικτύου δημοτικής οδοποιίας από το Κράτος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ(Π.Ε.Δ.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίτημα ανάληψης της χρηματοδότησης συντήρησης του δικτύου δημοτικής οδοποιίας από το Κράτος.

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε τις συνθήκες που δημιουργούνται στους Δήμους, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, σε σχέση με την κατάσταση του δικτύου Δημοτικής Οδοποιίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι διαθέτουν δεκάδες χιλιόμετρα τα οποία αδυνατούν να τα συντηρήσουν ως συνέπεια των εντελώς απομειωμένων και ανεπαρκών πόρων από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ συμπεριλαμβανομένου του υψηλότατου κόστους εξαιτίας της κακής κατάστασης και της μεγάλης παλαιότητας του δικτύου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................