Και οι Ηπειρώτες διαβάζουν έν Μπαμπίνη

foto:Χρήστος Τούμπουρος 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρων οι φίλοι μας από την Ήπειρο διαβάζουν την εφημερίδα έν Μπαμπίνη που εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης .Στό τελευταίο φύλλο (Φ 63) φιλοξενείτε άρθρο του μέλους του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης-Αγναντίτη εκπαιδευτικού -συγγραφέα και λαογράφου Χρήστου Τούμπουρου με τίτλο ''Η κουρά των προβάτων και το κούρεμα των μυαλών''ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ενδιαφέρων των Ηπειρωτών για τη Μπαμπίνη προήρθε από τη συμμετοχή του Μπαμπίνη ΙΝ στην προβολή και συμμετοχή σε πολλά δρώμενα των Ηπειρωτών Αττικής  
διαβαστε περισσοτερα

Το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μετά την απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ κ. Φώτη Κωστούλα, να αποσυρθεί από τη θέση του προέδρου, ο νέος πρόεδρος ΓεράσιμοςΜπελεβώνης προχώρησε στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ανακοινώνεται η σύνθεσή του:
διαβαστε περισσοτερα

1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα και πρώτο χρυσό βραβείο για το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου !

Την Κυριακή 25 Ιουνίου  2017, το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία της  Κατούνας,  το 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης  Γευσιγνωσίας.
Η παρουσία του κόσμου, από την Κατούνα και την ευρύτερη περιοχή,  ήταν εντυπωσιακή,  ικανοποιώντας πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών αλλά και των προσερχόμενων που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ξηρομερίτικα Γαστρονομικά εδέσματα   με τοπικά προϊόντα τα οποία είχαν ετοιμάσει  οι διαγωνιζόμενοι που ήταν: το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδος, το Δημόσιο  ΙΕΚ Βόνιτσας, το  Ιδιωτικό ΙΕΚ Τομή Αγρινίου, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας καιτο Γυναικείο Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου "Οι Δώδεκα Απόστολοι ",οι οποίοι  προσπάθησαν και κατάφεραν, να κάνουν μια  σύζευξη της παλιάς και της σύγχρονης γαστρονομίας του τόπου μας.
διαβαστε περισσοτερα

Σχεδιασμός, προετοιμασία και διεκδίκηση για εγγειοβελτιωτικά και έργα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού - Συνάντηση του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα με τον Χ. Κασίμη

Με στόχο τη διεκδίκηση πόρων από τομεακά ΕΣΠΑ 2014 -2020, με στρατηγική σχέδιο και ετοιμότητα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη στην Αθήνα, για ζητήματα παρεμβάσεων βελτίωσης, διατήρησης και διασφάλισης της ποιότητας των υδάτων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, αλλά και για έγκαιρο σχεδιασμό και προετοιμασία των εγγειοβελτιωτικών έργων.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. 
Πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια εκδήλωση στο κέντρο του Ξηρομέρου την Κατούνα. 
Στην εκδήλωση συμμετάσχουν: το Δημόσιο  ΙΕΚ Βόνιτσας
το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδος
το  Ιδιωτικό ΙΕΚ Τομή Αγρινίου ,
ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας
το Γυναικείο Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπίνας ” Οι Δώδεκα Απόστολοι “
Το χορευτικό των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.

Ο κόσμος στην πλατεία της Κατούνας έχει  την ευκαιρία να δοκιμάσει Ξηρομερίτικη Γαστρονομία με τοπικά  προϊόντα τα οποία  θα έχουν ετοιμάσει  3 ΙΕΚ  και οι σύλλογοι γυναικών της περιοχής. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank