Ο Φώτης Ζησιμόπουλος ΝΙΚΗΤΗΣ στο Κέιπ Τάουν

https://akarnanika.blogspot.com
Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση από τον Αγρινιώτη Σπαρταθλητή Φώτη ΖησιμόπουλοΟ νικητής την τελευταία διετία του Σπάρταθλον ήταν εντυπωσιακός, κρατώντας σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία, σε κάποια σημεία εν μέσω δυνατού αέρα, και δαπανώντας ελάχιστο χρόνο στους σταθμούς ανεφοδιασμού.Κυρίαρχος σε όλη την διάρκεια της κούρσας, ο Φώτης Ζησιμόπουλος κέρδισε τα 166 χιλιόμετρα (+7.561m) του RMB Ultra-trail Cape Town και μάλιστα με την εξαιρετική επίδοση 20.48.17.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ : Ο Νίκος και το κοπάδι του | Ο μερακλής βοσκός του Βάλτου(βίντεο)

Η ζωή των κτηνοτρόφων της υπαίθρου, στις μέρες μας γίνεται ολοένα και χειρότερη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη λιγοστοί αυθεντικοί άνθρωποι, που κρατούν ζωντανή την παραδοσιακή ζωή του βοσκού, στην Ελληνική Γη. Στο κάμπο του Βάλτου, στο χωριό Λουτρό Αμφιλοχίας, συναντήσαμε τον μερακλή βοσκό Νίκο, που από γενιά σε γενιά ασχολείται με το επάγγελμα του κτηνοτρόφου και περνάμε μια ημέρα μαζί του γεμάτη συζήτηση σχετική με τα τωρινά προβλήματα της κτηνοτροφίας.ΒίντεοGreek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023, στο Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στην  Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023», που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 6 Φεβρουαρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα, να συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ.Στόχος της συμμετοχής είναι η προβολή των αγροδιατροφικώνπροϊόντωνκαι από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, τροφίμων και ποτών αναδεικνύοντας την ποιότητα και την μοναδικότητα τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσω του εκθεσιακού περιπτέρου της Περιφέρειας, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και 15 Δεκεμβρίου 2022,  επικοινωνώντας με το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου (τηλ26213-60203) ή στα τηλ. επικοινωνίας: 2613 - 613276, 2613 - 6…
διαβαστε περισσοτερα

Έρευνα για την ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας

Τo Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας, διεξάγει έρευνα για την ένταξη ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας. Επιχειρείται γενικότερα, με τη χρήση δομημένων ερωτηματολογίων, η διερεύνηση του κατά πόσο οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης δύνανται μέσω της παρεχόμενης υποστήριξης από τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, να επιτύχουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα να βρουν εργασία ή εναλλακτικά, σε περίπτωση που στηριχθούν στην οικονομική τους δραστηριότητα να καθιστούν μη αναγκαία την περεταίρω στήριξή τους. Ουσιαστικά η έρευνα θα προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πώς προωθείται η κοινωνική ένταξη και πώς καταπολεμάται η φτώχεια και κάθε μορφής διάκριση μέσα από την υποστήριξη των δομών της περιφέρειας.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση βιβλίου του Δ. Στρατούλη «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα - Ιανουάριος – Αύγουστος 2015», στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ, 30/11, Τετάρτη 7μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα - Ιανουάριος – Αύγουστος 2015», στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ, 30/11, Τετάρτη 7μμ
Το βιβλίο του Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, πρωην υπουργού και Βουλευτή, Δημήτρη Στρατούλη«8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015» παρουσιάζεται την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 07:00 μμ στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 144 και Εχελιδών 19, Αθήνα. Είσοδος από Πειραιώς.Ο συγγραφέας αναφέρεται σε αυτό στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο 8μηνο του 2015, όπως αυτός τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πως και γιατί αυτά έγιναν, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση με τους δανειστές.
διαβαστε περισσοτερα

Λυκουρέντζος στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στη Δυτική Αχαΐα: «Υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με την ΠΔΕ - Ο ΕΛΓΑπροσπαθεί να στηρίξει όλους τους αγρότες με αποζημιώσεις»

Νωρίτερα γίνεται η πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες, τόνισε οπρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΕΑΔΕ τη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας αναφέροντας ότι υπάρχει ουσιαστικήσυνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέναντι σε προκλήσεις πουαφορούν την κλιματική αλλαγή ενώ γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν όλοι οιαγρότες. Αποφεύχθηκε η πτώχευση με γενναία επιδότηση από την κυβέρνησητο 2019 αλλά πλέον απαιτείται εξ ορθολογισμός εισφορών και αποζημιώσεωνλόγω της αύξησης των φαινομένων καταστροφής από την κλιματική αλλαγή.
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία η ημερίδα για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών «Έχεις τη δύναμη πες όχι στη βία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Europe Direct και ο Δήμος Αγρινίου για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών με τίτλο "Έχεις τη δύναμη πες όχι στη βία". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Πρώην Τράπεζας Ελλάδας)
διαβαστε περισσοτερα
Ενδιαφέρον για πρόσληψη 4 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Ενδιαφέρον για πρόσληψη 4 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 28-11-2022 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»
Πληρ: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 2646041482, 6946962004
Fax: 2646041482
e-mail: koinofelisxiromerou2019@gmail.com ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κοινωφελής Επιχείρηση ενδιαφέρεται για την πρόσληψη τεσσάρων (4) ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως 8 μηνών, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2022-2023. Ακολουθούν επισυναπτόμενα όλα τα έγγραφα με τις λεπτομέρειες. ΕΚ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Ξ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.pdf189 kBΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.pdf536 kBΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.pdf283 kB
διαβαστε περισσοτερα

Συγκομιδή ελιάς και παραγωγή λαδιού από Μπαμπινιώτες

Στην Αιτωλοακαρνανία μετά την εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας οι αγρότες επιδόθηκαν κατά κύριο λόγο στην καλλιέργεια της ελιάς. Μεγάλες εκτάσεις από καπνοχώραφα φυτεύτηκαν με ελιές με αποτέλεσμα να παράγονται σημαντικές ποσότητες από βρώσιμη ελιά αλλά και από ελαιόλαδο.
διαβαστε περισσοτερα

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΜΠΟΝΗ Γράφει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης

Ανησύχησαν τα μάλα  οι καλοί μου φίλοι αναγνώστες για την μη ανακοίνωση, χθες Κυριακή, της υποψηφιότητας Μπόνη, όπως είχα προαναγγείλει, προ ημερών. Ο καθένας βέβαια, για τους δικούς του λόγους. Ωστόσο, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι  η αναμενόμενη υποψηφιότητα , ‘’τράβηξε’’, σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των Ξηρομεριτών , είτε γιατί κάποιοι αναζητούν εναλλακτική λύση στην παρούσα Δημοτική Αρχή, είτε γιατί είναι φανατικοί υποστηρικτές της , αλλά και του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη.
διαβαστε περισσοτερα

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για το συμπατριώτη μας ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ στο πανελλήνιο κύπελλο ταεκβοντο ...

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον συμπατριώτη μας ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ στο πανελλήνιο κύπελλο ταεκβοντο 




διαβαστε περισσοτερα

Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Γιορτασαμε και σήμερα 27/11/2022 με επιτυχία την ιστορική μνήμη ( ναυμαχία του Δραγαμεστου).

Πηγή. Facebook. ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΈΡΟΥ ΓΙΆΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΆΚΗ. Γιορτασαμε και σήμερα 27/11/2022 με επιτυχία την ιστορική μνήμη ( ναυμαχία του Δραγαμεστου)..Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!!



διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................