Εκτύπωση αναμνηστικών τετραδίων για τα 200 από 1821 για όλους τους μαθητές του Δήμου Ξηρομέρου από το Νομικό Πρόσωπο

Αστακός , 29.05.2021ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΝ.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον απανταχού ελληνισμό, αφού   εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα που οδήγησε στην ανεξαρτησία της πατρίδας μας και στην δημιουργία του συγχρόνου ελληνικού κράτους. Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Νομικό μας Πρόσωπο για να τιμήσει τα 200 χρόνια, προχώρησε στην εκτύπωση και προμήθεια χιλίων (1000)  αναμνηστικών τετραδίων για τους μαθητές των σχολείων μας, για να γνωρίσουν καλύτερα  τους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για την λευτεριά της πατρίδας, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν και τα γεγονότα που σημάδεψαν το ΞΗΡΌΜΕΡΟ στη διάρκεια της επανάστασης καθώς και τους ιστορικούς μας τόπους .  Τα αναμνηστικά τετράδια θα διανεμηθούν στους μαθητές των σχολείων μας τις επόμενες μέρες .Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 200 ΧΡΟΝΙΑ.pdf1…
διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος Γυναικών Αστακού- Πρόσκληση σε συνάντηση Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην καφετέρια IL POSTO (Αφοι Λιβάνη)την Κυριακή 30 Μαΐου 2021και ώρα 7:00το απόγευμα.Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!Το Δ.Σ.
"Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19"




διαβαστε περισσοτερα

"Εάλω η Πόλις" 29 Μαΐου 1453

Η πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ξεκινά το 1204 με την 4η Σταυροφορία. Ο Δόγης της Βενετίας Ενρίκο Δάνδολο, προφασιζόμενος νέα σταυροφορία, μετέφερε 40.000 πολεμιστές, πλιατσικολόγους, με τα πλοία, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση στις 12 Απριλίου. Οι συνέπειες ήταν πραγματικά καταστροφικές αφού η Βυζαντινή Αυτοκρατορία λεηλατήθηκε, διαμελίστηκε και οι βυζαντινές επαρχίες διαμοιράστηκαν ανάμεσα στους Λατίνους.
Η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης έγινε στις 25 Ιουλίου του 1261 από τον Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγο, ο οποίος προσπάθησε να αναδιοργανώσει την αυτοκρατορία του Βυζαντίου.Τα δυτικά κράτη έδωσαν ελάχιστη ή και καθόλου βοήθεια στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παπισμός και οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης για να στηρίξουν στρατιωτικά τους Βυζαντινούς ζητούσαν από τον βυζαντινό αυτοκράτορα να συμφωνήσει με αυτούς τους όρους δυο φορές, το 1274 στη Σύνοδο της Λυών και το 1439 στη Σύνοδο της Ferrara-Φλωρεντία. Βασική τους θεολογική διαφορά ήταν το δόγμα του Filioque. Η στρα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................