Ανεπανάληπτη η συγκέντρωση του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη με τους ετεροδημότες!!! Η Ελπίδα μεγάλωσε, η Ανατροπή και η νέα σελίδα στον Δήμο Ξηρομέρου έρχεται... (video και φωτογραφίες).

Αστακός 20.5.2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ!!! 
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ, ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Σε μία μοναδική συγκέντρωση και ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:00 π.μ στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μετέδωσε με σαφήνεια το μήνυμα του, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου στις 26η του Μάη αλλάζει σελίδα, με νέο ύφος, με νέο ήθος, με όραμα και σχέδιο ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου.
Οι ετεροδημότες ανταποκρίθηκαν κατακλύζοντας την αίθουσα του Ξενοδοχείου CARAVEL από άκρη σε άκρη και με προσμονή, ενθουσιασμό, χαμόγελα και παλμό, ζήτησαν από την παράταξη μας να αναλάβει την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου και να φέρει οξυγόνο και άπλετο φως στον καταταλαιπωρημένο και ρημαγμένο Δήμο μας. Με την μεγαλειώδη, αυθόρμητη παρουσία των ετεροδημοτών, σφραγίστηκε ότι στις 26 του Μάη ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης θα είναι ο νέος Δήμαρχο…
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ανακοίνωση για υποβολή των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ανακοίνωση για υποβολή των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 άρθρο 110 (ΦΕΚ 73/17-5-2019 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου .Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 17η Σεπτεμβρίου 2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019). Συγκεκριμένα:
Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Β. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Γ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των…
διαβαστε περισσοτερα

Παραδόθηκαν τα προσχέδια του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Στη θωράκιση των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στις αρχές Μαΐου παραδόθηκαν από τον ανάδοχο του έργου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΕΥΔΕΠ) τα δύο προσχέδια που εκπονήθηκαν για το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ) καθώς και για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Βασικός πυλώνας του ΠΕΣΠΚΑ, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, είναι « η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Περιφέρειας σε όλους τους τομείς και τις περιοχές προτεραιότητας, με δράσεις προσαρμογής που συνάδουν με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Με το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, επιτυγχάνεται η συστηματοποίηση και η βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικών με την προσαρμογή και η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών στις δράσεις τ…
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ καταγγέλλει:Συνεργάτης του Υποψήφιου Δημάρχου κ.Γαλούνη ζήτησε σε blog να κατέβουν οι ΦΩΤΟ που τράβηξε ο ίδιος στην προεκλογική ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας

Πριν προβώ σε μια σοβαρή καταγγελία θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση για την ουσία αλλά και την συνεχεία της κουβέντας μας  Εδώ και λίγα χρόνια συνεργάζομαι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ με πολλά site η blog στον Νομό Αιτωλ/νιας , τα περισσότερα εξ αυτών  αφορούν στο Ξηρόμερο οτι αποθανατίζω από τον φακό μου και έχει σχέση με γεγονότα που αφορούν τον Νομό Αιτωλ/νια αλλά κυρίως το Ξηρόμερο , που τα στέλνω ΔΩΡΕΆΝχωρίς καμιά χρηματική απολαβή. Το κάνω από αγάπη και όχι από σκοπιμότητα για να εκβιάσω  σε αντάλλαγμα κάτι προς όφελος μου. Προφανώς και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων μπορούν να το επιβεβαιώσουν.  Έρχομαι τώρα στο συγκεκριμένο.
διαβαστε περισσοτερα

Τετάρτη 22/05/2019 και ώρα:19:00 γήπεδο Α.Ε.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου φιλικός αγώνας παλαίμαχοι Α.Ε.Κ- ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ Αγρινίου

Τετάρτη 22/05/2019 και ώρα:19:00 γήπεδο Α.Ε.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου φιλικός αγώνας παλαίμαχοι Α.Ε.Κ- ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ Αγρινίου.
Παιχνίδι προετοιμασίας για τους παλαίμαχους της Α.Ε.Κ για το σημαντικό παιχνίδι στης 27/5 στην Πάτρα με την ομάδα μικτή Παλαιμάχων Πάτρα.
διαβαστε περισσοτερα

Στη μάχη της διακίνησης του ψηφοδελτίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ακτίου-Βόνιτσας

Συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα 20 Μάη 2019 οι περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
διαβαστε περισσοτερα

Φώτης Καρύδας: Η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φώτης Καρύδας: Η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει Παρουσιαστής στην εκδήλωση της κεντρικής ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου στο Ξηρόμερο, Γιάννη Τριανταφυλλάκη για τους ετεροδημότες, ήταν ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Φώτης Καρύδας.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και Επικεφαλής του Συνδυασμού "ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης" πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω ομιλίες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Μαϊου 2019
Αρχοντοχώρι, ώρα 21:00μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 21 Μαϊου 2019
Παλαιομάνινα, ώρα 21:00μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Μαϊου 2019
Μύτικας, ώρα 20:30μ.μ. και Κανδήλα, ώρα 21:30μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 23 Μαϊου 2019
Φυτείες, ώρα 21:00μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Μαϊου 2019
Αστακός, ώρα 21:30μ.μ. στο Εκλογικό Κέντρο


διαβαστε περισσοτερα

Η προετοιμασία της Περιφέρειας για την διεξαγωγή των εκλογών – 1.693 Εκλογικά Τμήματα σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ομαλήδιεξαγωγή των Περιφερειακών, Δημοτικών, Κοινοτικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, αλλά και για τις επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου 2019, για όσους Δήμους και Περιφέρειες δεν υπάρξει υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 50% συν 1 ψήφο στον πρώτο γύρο. Η πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων έχει διασπασθεί σε Α΄ και Β΄ προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση στις κάλπες στις οποίες θα ψηφίσει ο κάθε ψηφοφόρος. Στο πρώτο (Α’) εκλογικό τμήμα θα τοποθετηθούν οι κάλπες για Περιφερειακές εκλογές και για Ευρωεκλογές και στο δεύτερο (Β) θα τοποθετηθούν οι κάλπες για Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Για την διευκόλυνση των εκλογέων έχει γίνει προσπάθεια ώστε οι αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για κάθε εκλογικό τμήμα Α΄ και Β΄ να είναι συνεχόμενες. Συνολικά και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσ…
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία η διανομή προϊόντων (φακές) από το Σύλλογο Μπαμπίνης & το Σύλλογο Φυτειών ''Ακαρνανικό φως''

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπινης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο ''Ακαρνανικο φως'' Φυτειών την Κυριακή 19-5 Και Δευτέρα 20-5 2019 πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το δωρεάν μοίρασμα σε όσπρια (φακή). Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του χωριού και μέλη του Συλλόγου μας που παραβρέθηκαν. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση προσφοράς.  Υ.Γ Το μήνυμα μας είναι το να προσφέρεις στην κοινωνία οτιδήποτε καλό είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς η άρνηση και ο μηδενισμός μονο κακο κάνουν!!!
 ΤΟ Δ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει σήμερα το Χωριό μας Παπαδάτου Ξηρομέρου. Γιορτάζει την ανακομιδή λειψάνου του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στους απανταχού Παπαδατιώτες
Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ"
http://papadatou.blogspot.com/
διαβαστε περισσοτερα

Ο Βασίλης Πολύζος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου με το συνδυασμό ΞΗΡΟΜΕΡΟ-Δύναμη Ελπίδας .Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης

διαβαστε περισσοτερα

Live μουσική στις 21 Μαΐου διοργανώνει το καφε-μεζεδοπωλείο ''Τζίμης''στον Αστακό

διαβαστε περισσοτερα

Υποψήφιοι για την τοπική κοινότητα Αστακού -ΝΕΑ ΠΥΓΜΗ

διαβαστε περισσοτερα

Γέφυρα Νέας Αβόρανης(βιντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης )

Η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1895 όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ολοκληρώθηκε το 1909 αποτελώντας τμήμα της οδού Αγρινίου-Θέρμου που υπάρχει μέχρι και σήμερα.
Η εν λόγω γέφυρα έχει πέντε τόξα κατασκευάστηκε πάνω σε σχέδια Ιταλών Μηχανικών από Ηπειρώτες Τεχνίτες και για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε πέτρα από τα νταμάρια της Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.
Θεωρείται από τα σημαντικότερα πετρόκτιστα μνημεία της περιοχής και είναι καταγραμμένη ως αξιοθέατο σε καρτ ποστάλ των αρχών της δεκαετίας του 1930.
Αρχικά το πλάτος της ήταν μικρότερο κατά 3 μέτρα του σημερινού και στις πλευρές της υπήρχαν για προστασία σιδερένια κιγκλιδώματα. Έγινε όμως διαπλάτυνσή της με τσιμέντο στα τέλη της δεκαετίας του 1959 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και πήρε την σημερινή της μορφή.
Σήμερα περισσότερο από έναν αιώνα μετά την κατασκευή της η γέφυρα της Αβόρανης εξακολουθεί να συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και με τις παραλίμνιες περιοχές πράγμα που έχει ως αποτέλε…
διαβαστε περισσοτερα

Οι πρώτες εκλογές του Δήμου Αθηναίων

Οι πρώτες κάλπες στην Αθήνα για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων στήθηκαν από τις 15 έως τις 20 Μαρτίου του 1835. Τότε η πόλη αριθμούσε λίγα σπίτια -τα περισσότερα κατεστραμμένα- σε έκταση 90 εκταρίων γύρω από την Ακρόπολη, και ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε τους 14.000 κατοίκους.

διαβαστε περισσοτερα

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Βροντερό μήνυμα νίκης έστειλαν οι Ετεροδημότες  στη μεγάλη Προεκλογική Συγκέντρωση του Συνδυασμού "ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης" στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε χθες 19 Μαϊου 2019 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, δίνοντας  ξεκάθαρη εντολή στο Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη να συνεχίσει το έργο του για ακόμη μία τετραετία. Εκατοντάδες κόσμος έδωσε το παρών στη Συγκέντρωση των Ετεροδημοτών της Αθήνας του Δήμου Ξηρομέρου, κατακλίζοντας την αίθουσα με πλήθος κόσμου να βρίσκεται και εκτός αυτής.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Νικόλαος Μήτσης και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, με παλμό και θέρμη προχώρησε στην παρουσίαση του Απολογισμού του Έργου 2014-2019.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................