ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Εορτασμός επετείου 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940: VIDEO

Πανηγυρικόςτης ημέραςαπό την κα Δήμητρα Πολύζου ,
 Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης Ξηρομέρου

Επιμνημόσυνη δέηση,ΚατάθεσηΣτεφάνων  για τον εορτασμότης 28ης Οκτωβρίου..

διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ''Aρχαίες πόλεις και μνημεία του Δήμου Ξηρομέρου''στο Δημαρχείο Αστακού

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα  η ημερίδα ''Aρχαίες πόλεις και μνημεία του Δήμου Ξηρομέρου'',η συνδιοργάνωση έγινε από το Ν.Π.Δ.Δ. 'Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια τουδήμου ξηρομέρου,με την εφορεία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

διαβαστε περισσοτερα

Βροχερός ο καιρός σήμερα στη Μπαμπίνη (φωτο)

Εικόνες από τη Μπαμπίνη (fotoΜπαμπίνη ΙΝ)

διαβαστε περισσοτερα

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στην Παπαδάτου η μεγάλη επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό  Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε  Επιμνημόσυνη Δέηση, από τον εφημέριο του Χωριού πατέρα Εφραίμ και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων στην πλατεία του χωριού, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νίκο Ζαρέντη. Παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου Χρήστος Κολοβός. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α
διαβαστε περισσοτερα

Με λαμπρότητα Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στη Μπαμπίνη

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό  Ναό του Αγίου Νικολάουτο το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δασκάλα του σχολείου Δήμητρα Πολύζου  στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  Επιμνημόσυνη Δέηση, από τον εφημέριο του Χωριού πατέρα Κων/νο Φλωρόπουλο  και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων στην πλατεία του χωριού, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θεόδωρο Ζαρκαδούλας και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας Γεωργίου Αποστολάκη

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακρά και ένδοξη πορεία της πατρίδας μας.   Ο Ελληνικός Λαός ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι και ποτέ δεν υπέκυψε  στη βαναυσότητα και στις αυθαίρετες σκέψεις  των ισχυρών. Ο ηρωικός εκείνος αγώνας του λαού μας,  μας εμπνέει σήμερα και μας διδάσκει,  σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, ν’ αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς. Η φτώχεια, η πείνα, η τρομοκρατία, οι μαζικές εκτελέσεις, οι φυλακίσεις και τα βασανιστήρια, όχι μόνο δεν έκαμψαν το φρόνημα του Ελληνικού λαού  αλλά αντίθετα τον οδήγησαν σε ηρωικές πράξεις. Όλοι οι Έλληνες  με ομοψυχία αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και μας παραδειγματίζουν με τις πράξεις και την αυτοθυσία τους. Απέναντι στην βία και την βαρβαρότητα, με κινητήρια δύναμη το ΟΧΙ οι απλοί άνθρωποι εξέφρασαν περίτρανα την αντίστασή τους, με πίστη και  προσήλ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................