ΜΠΑΜΠΙΝΗ : Tό έθιμο του«κάψιμο του Ιούδα» στην Μπαμπίνη

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Τ/Κ ΜπαμπίνηςΘεόδωρου Ζαρκαδούλα και συγχωριανών ξεκίνησαν από  νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης   οι προετοιμασίες για το κάψιμο του Ιούδα συνεχίζοντας την παράδοση πολλών ετών. Στο 6ο ευαγγέλιο οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και από το το ιερό βγάζουν τον εσταυρωμένο, εκείνη την ώρα γινόταν καιτο κάψιμο του Ιούδα. 
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για τις άγιες ημέρες του Πάσχα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης

,
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ θύμησες το κάψιμο του Ιούδα το 1979

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο συγχωριανός μας Γιώργος Γρίνος στο κάψιμο του Ιούδα το έτος 1979.

Ευχαριστούμε την Κω/να Τασούλη για το γεμάτο θύμησες φωτογραφικό υλικό 
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ)

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον Σύνδεσμο Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον συνδιασμό ''Μαζί για το Βασιλόπουλο''

διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ-ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

διαβαστε περισσοτερα

ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ Ελπίδας και Ανατροπής: Συνδυασμός για την Τοπική Κοινότητα Αρχοντοχωρίου

Με διάθεση προσφοράς και με την σκέψη μας στο καλό του χωριού μας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε θέτοντας υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, συγκροτώντας τον συνδυασμό με την ονομασία «ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ Ελπίδας και Ανατροπής». Σκοπός μας να βρουν λύση τα προβλήματα που ταλανίζουν το χωριό μας, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα και ποιότητα της ζωής μας. Επιλέξαμε να ζούμε εδώ και θα εξασκήσουμε το δικαίωμα μας να παλέψουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές μας, με πρώτο σε ιεράρχηση θέμα που θα παλέψουμε να λυθεί, το χρονίζον θέμα της πλήρους και για όλες τις ημέρες και ώρες επάρκειας πόσιμου νερού, γιατί χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.
1. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΛΑΚΙΑΣ) ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 2. ΛΙΑΒΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 3. ΛΩΛΛΟΥ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 4. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5. ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΜΠΕΚΟΣ) ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 6. ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα δύο ονόματα.
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση στις ΦΥΤΕΙΕΣ ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών - ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκεΣυμβολικός αποκλεισμός δια ολίγον την Τρίτη ημέρα του Πάσχα και ώρα 10:30 π.μ. στο ύψος των διοδίων της Ιόνιας Οδού στη θέση Κουβαρά Φυτειών όπου θα αναδείξουμε το πρόβλημα και θα αξιώσουμε την ακύρωση των αδειοδοτήσεων.

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι των Φυτειών αλλά και των γύρω χωριών, οι οποίοι συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 23-04-2019 με θέμα τις εξελίξεις ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην ενότητα Φυτειών.             Η λαϊκή συνέλευση πραγματοποιηθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ξηρομέρου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερ. Γαλούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Κων. Κυριάκος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυτειών Γιάννης Φλωρόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ), η Ομάδα εκπροσώπων Πολιτών Τ.Κ. Φυτειών, όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας (ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών, ο Σύ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου για το Πάσχα

διαβαστε περισσοτερα

Πρώτη η Κ15 στο 4ο Πασχαλινό Διεθνές Τουρνουά Πύλου Νέστορος

Ο Παναιτωλικός συμμετείχε με την ομάδα U15 και φέτος στο 4ο Πασχαλινό Διεθνές Τουρνουά Πύλου Νέστορος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δήμο Πύλου Νέστορος και του υπεύθυνου διοργάνωσης Νίκου Κακαλέρτη Νίκο, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση. Κέρδισε 2-1 στον τελικό την ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας με σκόρερ τους Κόκα και Μπαρλαγιάννη. Από τη Μ. Δευτέρα το πρωί έως και τη Μ. Τρίτη το πρωί έγιναν οι αγώνες του ομίλου στους οποίους η ομάδα μας αντιμετώπισε και κέρδισε την τον ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (2) με σκορ 6-0, την ομάδα Αθλητική Ακαδημία ΧΩΡΑΣ με σκορ 1-0 και τον ΑΟΠΚ ΠΑΤΙΣΤΑ με σκορ 1-0. Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Οι κοινωνικά δίκαιοι και περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, αποδείχθηκαν κοινωνικά ανάλγητοι και περιβαλλοντικά αδιάφοροι»

Γράφει ο Ανδρέας Μακρυπίδης* Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η έκδοση αδειων για «Εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με τη χρήση Βιορευστών» στην περιοχή Ξηρομέρου Αιτωλ/νιας. Τα πάσης φύσεως λύματα,απόβλητα και βιορευστα, που θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη, θα μεταφέρονται απ’ όλη την επικράτεια, και νομοτελειακά θα μετατρέψουν τον εν λόγω χώρο επεξεργασιας, σε μια απέραντη «χαβούζα».

διαβαστε περισσοτερα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Πόσοι σταυροί μπαίνουν σε Περιφέρειες, Δήμους, Κοινότητες (πίνακας)

Στις 26 Μαΐου οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε τρεις κάλπες μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: περιφέρειες, δήμους, κοινότητες. Το περιθώριο που έχει ο ψηφοφόρος να σταυροδοτήσει υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους κυμαίνεται κυρίως με βάση τον αριθμό εδρών που εκλέγει κάθε εκλογική περιφέρεια. Τα πράγματα είναι απλά στις περιφερειακές εκλογές, όπου ο πολίτης θα ψηφίσει υποψηφίους μόνο από την περιφερειακή του ενότητα (π.χ. δημότης του Δήμου Αθηναίων, ψηφίζει για τον Κεντρικό Τομέα Αττικής). Δύο εκδοχές υπάρχουν για τους δήμους:

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη... Tο έθιμο το«κάψιμο του Ιούδα»

Από νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι νέοι του χωριού τηςΜπαμπίνης Ξηρομέρου, μάζευαν μεγάλεςστοίβες απόφρύγανα και ξερά κλαδιά, κάνοντας ένα μεγάλο σωρό στο προαύλιο του σχολείου μας. Στο 6ο ευαγγέλιο οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και από το το ιερό βγάζουν τον εσταυρωμένο, εκείνη την ώρα γινόταν καιτο κάψιμο του Ιούδα. Τ0 έθιμο αυτό στο χωριό μας  κρατάει μέχρι και στις μέρες μας.
διαβαστε περισσοτερα

Δήλωση Υποψηφιότητας Αμαλία Βούλγαρη-Πολονύφη

Η Αιτωλοακαρνανία ένας τόπος ευλογημένος και προικισμένος με πλούσια φυσική ομορφιά, τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από πολλά προβλήματα κι ελλείψεις.                                Ως ενεργός πολίτης που αγαπώ τον τόπο μου και δεν τον εγκατέλειψα ποτέ ακόμα και σε δύσκολες στιγμές ένιωσα την ανάγκη να πάρω θέση.      Αφουγκραζόμενη την ανάγκη της κοινωνίας να αναλάβουν νέοι άνθρωποι αφθαρτοι με όραμα και θέληση, δέχτηκα με χαρά την την πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη να φτιάξουμε τον τόπο μας από την αρχή!       Το νέο μας όραμα απαιτεί τον αυτοδιοικητικό σχηματισμό που θα συσπειρώσει δημιουργικούς ανθρώπους, γυναίκες, δημόσιους λειτουργούς, ανθρώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα, ανθρώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιστήμονες ώστε να γίνει η Αιτωλοακαρνανία ένας νομός πρότυπο.      Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε ώστε η ελπίδα να επιστρέψει μαζί με το χαμόγελο και την εμπιστοσύνη στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ 
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το καφενείο ''Η ΠΙΑΤΣΑ'' Σπύρος Γερ. Γρίνος

διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη Άνοιξη (φωτο)

Η ομορφιά της Άνοιξης στους αγρούς, η φύση αλλάζει και ντύνεται με χρώματα.
Εικόνες από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου 
Ν.Κ
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τον πρόεδρο της Τ/Κ Μπαμπίνης Θεόδωρο Ζαρκαδούλα

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................