Οι νέοι στη δημοτική παράδοση

Είχε πει σε κάποια συνέντευξη η μεγάλη τραγουδίστρια της δημοτικής μας παράδοσης Φιλιώ Πυργάκη '' Και αν κάτι πρέπει να μάθετε πιο καλά εσείς οι νέοι, αυτό είναι το ότι δεν πρέπει να χαθεί το δημοτικό τραγούδι.'' Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, αυτή είναι μια γενική διαπίστωση. Και η επαφή αυτή γίνεται μέσω της παρουσίας τους σε κάποιο πολιτιστικό – χορευτικό σύλλογο.
Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ένα συγκρότημα νέων παιδιών  σε στούντιο στη Πάτρα σε παραδοσιακό τραγούδι (τούτη γης κυρά Γιώργαινα) 
Είναι: Στο Κλαρίνο ο Βασίλης Ζίνγκος -πλήκτρα Γιώργος Ζίνγκος -κρουστά Ζώης Τάχος και στο τραγούδι ο Ξηρομερίτης Στάθης Πολύζος

Θαυμάστε τους 
διαβαστε περισσοτερα

Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών

Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις αναγκαίες απαιτήσεις υγιεινής, δημόσιας υγείας και βιοποικιλότητας, φροντίζει ώστε να ελαχιστοποιείται ή να απαγορεύεται η χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών.
διαβαστε περισσοτερα

Ολυμπία Οδός: Κορυφώνεται η κυκλοφορία κατά την Πασχαλινή Περίοδο

Ανακοίνωση για την αυξημένη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο εξέδωσε η Ολυμπία Οδός, εν όψει των εορτών του Πάσχα.  Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγουμένων ετών, οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται: Κατά την έξοδο, - Τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 11:00 περίπου το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ και 
- Τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 περίπου το απόγευμα
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ανακοίνωση σχετικά με την αποκομιδή κομμένων κλαδιών και χόρτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι: Για να αποφευχθεί η συσσώρευση μεγάλου όγκου κλαδιών και κομμένων χόρτων τις ημέρες του Πάσχα, η περισυλλογή τους θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Μ. Πέμπτη 05/04/2018. Παρακαλούμε για την τήρηση του παραπάνω.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το τουριστικό γραφείο Διονυσίας Τόντου

διαβαστε περισσοτερα

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τη νέα πτέρυγα στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

Υπογράφτηκε σήμερα, Μ. Τρίτη 3 Απριλίου 2018, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον ανάδοχο του έργου, «Προμηθέας ΑΤΕΒΕ», που εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Στράτο,  η σύμβαση της προσθήκης νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα ....Μεγάλη Τρίτη

Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Στην υμνολογία κυριαρχεί το γεγονός της αλείψεως των ποδών του Κυρίου με μύρο από μια αμαρτωλή γυναίκα (πόρνη την αναφέρουν οι υμνωδοί) και το σκούπισμά τους με τα μαλλιά της, στο σπίτι ενός Φαρισαίου, όπου ήταν προσκεκλημένος (Λουκά ζ' 36-50), ενώ ψάλλεται ένα από τα πλέον δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας, το «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», γνωστότερο ως Τροπάριο της Κασσιανής, από το όνομα της υμνογράφου Κασσιανής (810-865), που το συνέθεσε.
sansimera
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................