ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - Επιτυχημένη «στάση» για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΕπιτυχημένη «στάση» για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟδηγητήΜε συμμετοχή νεολαίας, αλλά και κόσμου κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το βράδυ της Κυριακής στην νέα πλατεία της παραλίας του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Εγκατέλειψε την Αθήνα για να Επιστρέψει στο Χωριό του | Μελωδίες Επιστροφής(Βίντεο)

Στο γραφικό ορεινό χωριό του Μάραθου Καρδίτσας, συναντήσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης, είχε αφήσει τη γαλήνη των ορεινών τοπίων για να αναζητήσει καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Εκεί γνώρισε τη γυναίκα του, δημιούργησε οικογένεια και έφτιαξε μια νέα ζωή. Ωστόσο, η αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε δεν είχε σβήσει. Ήταν ένα πάθος που τον ώθησε να εγκαταλείψει τη σιγουριά της πόλης και να επιστρέψει στο Μάραθο.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» την κα Ευγενία Ντζουροπάνου Από τον Αστακό.

Καλωσορίζω στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την κα Ευγενία Ντζουροπάνου Από τον Αστακό Ξηρομέρου . .
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ. η βαρκαρόλα στον Μύτικα.

Αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ. η βαρκαρόλα στον Μύτικα. Ημερομηνία, 21.08.2023ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 09:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Μύτικα η καθιερωμένη βαρκαρόλα, σε συνδιοργάνωση του Νομικού Προσώπου και του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα.
Πρόγραμμα:
διαβαστε περισσοτερα

ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ : Ο Άρχοντας του Δημοτικού Τραγουδιού…(1936-1999) Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑ (Κανδήλα, 03 Aυγούστου 2023)ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ : Ο Άρχοντας του Δημοτικού Τραγουδιού…(1936-1999)Γράφει η Μαρία Ν. ΑγγέληΔρ Κοινωνικής Λαογραφίαςe-mailagelimaria@yahoo.grΠόσο γλυκειά είναι η ζωή και πόση πίκρα έχειΓεννιέται ο άνθρωπος θαρρείς όλα να τα αντέχει…Ο Τάκης Καρναβάς είναι κύριος εκπρόσωπος του δημοτικού και νεοδημοτικού τραγουδιού. Το νεοδημοτικό ανατροφοδοτείται από το δημοτικό και την παράδοση, ενσωματώνει στοιχεία και από το λαϊκό και έτσι προκύπτει ένα νέο είδος μουσικής. Η φωνή του Καρναβά είναι χαραγμένη στην ατομική και συλλογική  μνήμη των Ξηρομεριτών και γενικά των Αιτωλοακαρνάνων… Με τα τραγούδια του έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές… Eικοσιτέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του, το «φαινόμενο Τάκης Καρναβάς» υπάρχει για  να ψυχαγωγεί…
διαβαστε περισσοτερα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 2ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

Ημερομηνία 21/8/2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 2ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».
Μία από τις ωραιότερες αθλητικές εκδηλώσεις του φετινού πολιτιστικού και αθλητικού καλοκαιριού στον Δήμο Ξηρομέρου, ήταν ο κολυμβητικός Διάπλους απόστασης 1587 μέτρων με την επωνυμία «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», που έγινε την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 στις 09:00 π.μ.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ιωάννη Γαλάνη, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Δ.Ε. Φυτειών).

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ιωάννη Γαλάνη, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Δ.Ε. Φυτειών).
Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Καλή επιτυχία και καλή δύναμη φίλε!Σε ευχαριστώ πολύ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου..... Ευπρεπισμός στο Μύτικα

Γέμισε και φέτος ο Μύτικας όπως κάθε καλοκαιρινή σεζόν, από αυτοκίνητα παρκαρισμένα , σε κάθε σημείο των δρόμων και από τις δύο πλευρές.Απίστευτη ταλαιπωρία για πάρκινγκ και μετακίνηση.Γιατί όμως και πάλι ο Μύτικας έχει την ίδια εικόνα, παρά το δωρεάν πάρκινγκ που παραχώρησε για αυτοκίνητα και τρέιλερ (όχι τροχόσπιτα)
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά σε παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά σε παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Στην Παγκόσμια Εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα έθνη και οι κοινωνίες, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως φορέας αυτοδιοίκησης με αξιοσημείωτα πεπραγμένα στη  Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, την Ενέργεια και το Περιβάλλον.
διαβαστε περισσοτερα

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από τις 25 Αυγούστου 2023

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ενημερώνει για την έναρξη ψεκασμών ελαιώνων στα πλαίσια του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για τον δάκο της ελιάς έτους 2023, στις εξής Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες με έναρξη ψεκασμού από την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023:
διαβαστε περισσοτερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) και για την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
διαβαστε περισσοτερα

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 στο Κάστρο της Βόνιτσας η θεατρική ξεκαρδιστική περιπέτεια «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ»

Την Παρασκευή  25 Αυγούστου 2023  στις 20.30 στο Κάστρο της Βόνιτσας σας καλούμε να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση από το θέατρο ACTINA την ξεκαρδιστική περιπέτεια «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ»
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» τον Βασιλάκη Σπύρο του Παναγιώτη από την Κανδήλα Ξηρομέρου.

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» τον Βασιλάκη Σπύρο του Παναγιώτη από την Κανδήλα Ξηρομέρου.Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κανδήλα Ξηρομέρου είναι παντρεμένος και πατέρας , δύο παιδιών, εργάζεται ως οικοδόμος - κτηνοτρόφος.Βασιλάκης Σπύρος: «Αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Αλέξανδρο Σάββα, έναν αγαπητό φίλο, καταξιωμένο δικαστικό και σπουδαίο άνθρωπο του τόπου μας.
διαβαστε περισσοτερα

Η βαρκαρόλα στον Αστακό την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.

Αστακός, 21/8/2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΝ.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΤαχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίαςΤ.Κ. 300 06, Τηλ.: 2646041204, 2646360644e-mail.: npdddimouxiromerou@yahoo.gr
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. σας προσκαλούμε στο λιμάνι του Αστακού, να απολαύσουμε όλοι μαζί την παραδοσιακή Βαρκαρόλα του Αστακού 2023.Το θέαμα των πλεούμενων και των βεγγαλικών στον κόλπο του Αστακού, θα πλαισιωθεί με μουσική πάνω στο παραδοσιακό σκάφος.Να είστε όλοι εκεί.
ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΠΑ
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Αστακός 21.8.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εημερώνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρου και εφιστούμε την μέγιστη προσοχή τους. Από την Πολιτική Προστασία έχει δοθεί πολύ υψηλός κίνδυνος (βαθμός 4) για πυρκαγιά στην Δυτική Ελλάδα τη Δευτέρα 21 Αυγούστου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................