ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ-Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΙ Π.Ο.Α.Υ στις ακτές του Ξηρομέρου και στη νήσο Κάλαμο.

22/09/2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΕπιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστούενάντια στη Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίαςΑστακός Ξηρομέρου Τ.Κ 30006Επικοινωνία: epitragona2020@gmail.com
Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΟΧΙ Π.Ο.Α.Υ στις  ακτές του Ξηρομέρου και στη νήσο Κάλαμο.
Με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την εκπαίδευση μεταναστών, προκειμένου αυτοί να διοχετευτούν για εργασία στις μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της Χώρας μας, θέλουμε να κάνουμε γνωστά  τα εξής:
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Ισχυρό στήριγμα ο Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην εξίσωση: Πιο ισχυρές επιχειρήσεις – πιο πολλές θέσεις εργασίας»

Τη σημασία που έχει ο Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών στην Αγορά Εργασίας για την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και για τους εργαζόμενους και ανέργους, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του Μηχανισμού.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη ~ Το πέτρινο στολίδι του Ξηρομέρου ~

Πρόκειται για ένα υπέροχο πέτρινο χωριόπου τα τελευταία χρόνια «αναστήθηκε» και σήμερα η Μπαμπίνη είναι πολύ όμορφη και γραφικήμε πολλά κεραμοσκεπή και πέτρινα κτίσματα, με παραδοσιακές μάντρες και πλακόστρωτα στις αυλές και την πλατεία που δίνουν μια ξεχωριστή αισθητική.
διαβαστε περισσοτερα

Παγώνουν όλα στη ΔΟΞΑ Καινούργιου- Παραίτηση Δ.Σ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
ΕΔΡΑ:  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  - Δ.Ε. ΘΕΣΤΙΕΩΝ - τ.κ. 30005
Παραίτηση Δ.Σ.Αποχωρούμε με αίσθημα ευθύνης και υπερήφανοι για το έργο μας, ενώ θα εκτιμηθούν σύντομα οι αρχές μας και η προσφορά ...Παγώνουν όλα στη ΔΟΞΑ Καινούργιου
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι ποδοσφαιριστές. Αγνώμονες, χωρίς σεβασμό σε κανέναν, ενεργούμενοι σε βάρος της ομάδας και του εαυτού τους.

Ύστερα από την μεθοδευμένη ομαδική αποχή των ποδοσφαιριστών, από την αγωνιστική δράση της ομάδας, χωρίς να γνωρίζουμε τα αίτια αυτής της πράξης [περισσεύει όμως η αχαριστία και η αγνωμοσύνη] και μη υπάρχοντος αντικειμένου πλέον συνέχισης της προσπάθειας που ξεκινήσαμε, ενημερώνουμε ότι αποχωρούμε από τη διοίκηση του σωματείου«ΔΟΞΑ».Ορισμένοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το πρόβλημα είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα του Δ.Σ. και «ξιφουλκούν» εναντίο τους σαν να είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του σωματείου.  Ξεχνούν όμως ότι την πραγματική ιστορία της ΔΟΞΑΣ κάποιοι άλλη την έγραψαν και δεν ανήκει σε κανέναν ή σ…
διαβαστε περισσοτερα

«ΕΥΤΥΧΩΣ» Γράφει: O Kομπλίτσης Αποστόλης ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

Με ιδιόρρυθμο και λίγο μακάβριο τρόπο σκέφτηκα, σήμερα να  επικοινωνήσω μαζί σας φίλοι χωριανοί και φίλοι Ξηρομερίτες (ως μια  τραγωδία του Σοφοκλή ή του Ευριπίδη) ο Αισχίλος μένει απ΄ έξω γιατί  δεν ταιριάζει και τόσο στην περίπτωση που θέλω να αναφερθώ. Ας  ήταν και οι 3 αρχαίοι συγγραφής τραγωδοί που συναγωνίζονταν στα  γραπτά. «Ευτυχώς» λοιπόν μπαίνουν χιλιάδες «καθρέπτες» στα  χωράφια της Μπαμπίνης που φτάνουν έως και σε κάποιες αυλές  σπιτιών ζήτημα χρόνου είναι !!! Έτσι θα έχουν την ευκαιρία όσοι  χωριανοί αυτοπροσδιορίζονται ως εκπρόσωποι-προστάτες και  ευεργέτες φιλέσπλαχνοι της Μπαμπίνης και των κατοίκων της χωρίς  τσίπα –φιλότιμο και με περίσσιο θράσος ύστερα από τόσες  δολοπλοκίες που έχουν κάνει να κοιτάζονται στους καθρέπτες και ίσως  εκεί να αναγνωρίζουν αυτά που λένε και αυτά που προσπαθούν πάλι να  δημιουργήσουν.
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Για μέτρα στήριξής στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κατέθεσε ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ για μέτρα στήριξή στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................