Περιοδείες Γιάννη Τριανταφυλλάκη και υποψηφίων του συνδυασμού του σε Παπαδάτου και Φυτείες. Οι δημότες επιλέγουν ελεύθερα, την ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην θετική πορεία προς τα εμπρός

Ημερομηνία 16/9/2023 ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
Το πρόγραμμα επισκέψεων του νυν Δημάρχου Ξηρομέρου γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου και υποψηφίων του συνδυασμού του συνεχίζεται
διαβαστε περισσοτερα

Το Bελανιδοδάσος του Ξηρομέρου και ο Kόσμος του βελανιδιού…Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου. Φωτογραφία: Κώστας Καρακώστας Γράφει η Μαρία Ν. ΑγγέληΔρ Κοινωνικής Λαογραφίαςe-mail: agelimaria @yahoo.gr


Εισαγωγή : Στην παρούσα ανακοίνωση θα αναφερθούμε σε ένα θέμα Τοπικής Ιστορίας  της περιοχής Ξηρομέρου. Συγκεκριμένα: «Το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου και ο Kόσμος του βελανιδιού…». Η ανακοίνωση επιδιώκει να αναδείξει το βελανιδοδάσος ως παράγοντα οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή. Για την ανάδειξη του κόσμου της εργασίας στο μάζεμα του βελανιδιού αξιοποιήθηκαν οι όποιες γραπτές πηγές και κυρίως η προφορική ιστορία. Η προφορική ιστορία συμπληρώνει τα κενά της γραπτής και αναδεικνύει την «από τα κάτω ιστορία». Δίνει φωνή σε πολλά αποσιωπημένα ή υποτιμημένα υποκείμενα(Τhompson Paul, (2002). Φωνές από το Παρελθόν. Προφορική Ιστορία,  Πλέθρον).
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ:Ολοκληρώσαμε αστικές αναπλάσεις σε Αστακό και Μύτικα ,μελετώντας και εντάσσοντας έργα σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ -Ολοκληρώσαμε αστικές αναπλάσεις σε Αστακό και Μύτικα ,μελετώντας και εντάσσοντας έργα σε χρηματοδοτικά εργαλεία. -Προχωρήσαμε σε πλακοστρώσεις σε κοινότητες του Δήμου (Αγράμπελα- Βασιλόπουλο -Στρογγυλοβούνι-Χρυσοβίτσα-Παλαιομάνινα -Αρχοντοχώρι)
διαβαστε περισσοτερα

Ευυπόληπτος οφειλέτης..υποψήφιος στο Δήμο ; Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η πληροφορία διέρρευσε νωρίς το απόγευμα και διαδόθηκε αστραπιαία, ως είθισται να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.Υποψήφιος (άνδρας, ή γυναίκα, αυτό ελάχιστη σημασία έχει ) οφείλει στο Δήμο περίπου 20.000 ευρώ, καθότι , επί μακρόν, δεν εξοφλούσε τους λογαριασμούς νερού.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ-Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ σελίδα και δεν ξαναγυρνά στις μέρες της χρεοκοπίας και στους θιασώτες της.

Ημερομηνία 16.9.2023Δελτίο τύπου.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ σελίδα και δεν ξαναγυρνά στις μέρες της χρεοκοπίας και στους θιασώτες της.
Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου και ο "εφιάλτης" κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να δηλώσει την παρουσία του. Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αρνητικά στα κοινά του Δήμου, λίγο πριν τις εκλογές δηλώνουν παρόν, για να μας ξαναγυρίσουν στις μέρες της χρεοκοπίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ(ΑΛΕΚΑ) ΚΑΡΑΛΗ-Αλλάζουμε τον τόπο μας με δύναμη κ ελπίδα….!!!

Αλλάζουμε τον τόπο μας με δύναμη κ ελπίδα….!!!Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης..!! Στόχος μας η προσφορά..!!!
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Κυριακή το 4οήμερο μνημόσυνο του Βαγγέλη Ηγούμενου

Με τη συμπλήρωση  40ημερών από το θάνατο του συγχωριανού μας Βαγγέλη Ηγούμενου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση αύριο Κυριακή Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτισμός ή λαϊκισμός; Γράφει οΛάμπρος Ν. Πιτσούλιας Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Πολιτισμός ή λαϊκισμός;Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τεχνολογική εξέλιξη. Είναι η αρμονική σύζευξη των ζωντανών στοιχείων του παρελθόντος με τα θετικά επιτεύγματα του παρόντος. Είναι η ουσιαστική επαφή με την Τέχνη. Και πάνω απ’ όλα είναι δυνατό βίωμα ανθρωπιάς, ευθύνης, προσφοράς, αγωνιστικότητας. Διαμορφώνει πιο συνειδητούς πολίτες που εναντιώνονται κυβερνήσεις που έχουν κάθε λόγο να κρατούν το λαό σε κατάσταση αμάθειας και απάθειας. Διαμορφώνει πολίτες με αυξημένη κοινωνική συνείδηση, με την επικουρία της Τέχνης.
διαβαστε περισσοτερα

ΒΑΣΙΛΗ ΦΩΤΑΚΗΣ: το Πάρκο παραδίδεται στους πολίτες

Μέσα σε 3 χρόνια, αλλεπάλληλες συνεδριάσεις #Οικονομικής_Επιτροπής και προετοιμασία, έφτασε η ώρα που το #Πάρκο παραδίδεται στους πολίτες.
διαβαστε περισσοτερα

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ-Δήμος μας να συνεχίσει να κινείται απερίσπαστα σε τροχιά ανάπτυξης.

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με το γνώθι σαυτόν ως προς την απειρία μου στα πολιτικά δρώμενα πλην όμως με πολλή όρεξη, μεράκι και υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Δήμος μας να συνεχίσει να κινείται απερίσπαστα σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Δήμος μας φροντίζει να επενδύει στους ανθρώπους του και να απαντά με συνέπεια σε ζητήματα που αφορούν τόσο τον πολίτη όσο και ολόκληρη την κοινωνία μας. Επιθυμώ λοιπόν την στήριξη σας στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβριου προκειμένου εγώ με εσάς κι εσείς μαζί μου, να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τον τόπο μας!
διαβαστε περισσοτερα

Περιοδείες Γιάννη Τριανταφυλλάκη και υποψηφίων του συνδυασμού του στα χωριά του Δήμου. Επαφή με τους κατοίκους στα Αγράμπελα, Χρυσοβίτσα και Πρόδρομο.

Ημερομηνία 15/9/2023 ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

* φωτογραφίες: Τζένη Παπαδημητρίου.
Το πρόγραμμα επισκέψεων του νυν Δημάρχου Ξηρομέρου γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου και υποψηφίων του συνδυασμού του συνεχίζεται. Σήμερα το απόγευμα και νωρίς το βράδυ, επισκέφτηκαν τα χωριά Αγράμπελα, Χρυσοβίτσα και Πρόδρομο, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν από κοντά με κατοίκους των χωριών για τα θέματα που τους απασχολούν, να αναλύσουν το έργο της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα και το πρόγραμμα του συνδυασμού.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................