Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών διοργανώνει εκδρομή για τον Αστακό το τετραήμερο της Αποκριάς

διαβαστε περισσοτερα

Οι βουλευτές: Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ στη βουλή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Με την οποία εκφράζει ομόφωνα την κάθετη αντίθεσή του για τη δημιουργία και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην τοπική κοινότητα Φυτειών.

διαβαστε περισσοτερα

Έγκριση τευχών δημοπράτησης μελέτης παράκαμψης Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου.

Μετά την παράδοση τον Αύγουστο του 2018 του οδικού τμήματος 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς - Μπαμπίνη (δείτε εδώ), σας ενημερώσαμε ότι η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος προς Αετό - Αρχοντοχώρι και Μύτικα. Περισσότερα :ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
διαβαστε περισσοτερα

Εργασίες ύψους 1,3 εκατ. ευρώ σε είκοσι σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας

Στην υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση του έργου«Αποκατάσταση Οδών – Μικρά Τεχνικά Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί τμήμα της εργολαβίας «Συντήρηση Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας».
διαβαστε περισσοτερα

«ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» Ναύπακτος 15 Μαρτίου

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» μαζί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΟΖΟΝ» και τους φορείς: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» με έδρα το Αίγιο, σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών «Κρισσαίος» με έδρα τη Φωκίδα και ο σύλλογος  «Αργώ»  με έδρα την Αλυκή  Βοιωτίας,  ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» που αφορά την έρευνα και τη καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της  στο δίκτυο Natura 2000.
διαβαστε περισσοτερα

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των αναδυόμενων τουριστικά περιοχών του Δικτύου EDEN η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Είχε 28.633 ακολούθους στο Facebook και 332.131 θεάσεις στο YouTube

Τη δεύτερη θέσησε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των αναδυόμενων τουριστικά περιοχών, καταλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση του Δικτύου EDENτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
διαβαστε περισσοτερα

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή και πότε καταργείται η αλλαγή της

Οι χώρες τηε Ε.Ε. αποφασίζουν για το ποια ώρα θα κρατήσουν
Την κατάργηση της αλλαγής της ώραςμετά το 2021 ψήφισε η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού αποφάσισε ότι η αλλαγή ώραςπρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα,ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.
διαβαστε περισσοτερα

O Συμπατριώτης μας Βασίλης Καϋμενάκης από τον Αστακό Αντιπρόεδρος στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ)

Τον συμπατριώτης μας από τον Αστακό (ερασιτέχνη φωτογράφο) Βασίλη Δημ. Καϋμενάκη, που ζεί στη Ρόδο,πρότεινε για Αντιπρόεδρο στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα .Η Εξέγερση του Κιλελέρ

Αιματηρά επεισόδια, που συνέβησαν στις 6 Μαρτίου 1910 και εντάσσονται στη μακρά ιστορία του αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία. Παρότι έλαβαν χώρα κατά κύριο λόγο στην Λάρισα, πήραν το όνομά τους από το χωριό Κιλελέρ (σήμερα Κυψέλη), από το οποίο δόθηκε το έναυσμα. Η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ελληνικής αγροτιάς, που έχει την ευκαιρία να προβάλει τα αιτήματά της.
διαβαστε περισσοτερα

Ιδρύθηκε τράπεζα αίματος από τον Σύλλογο Απανταχού Αστακιωτών

Αγαπητοί φίλοι---- Άλλη μια πρωτοβουλία που πήραμε σαν Σύλλογος Αστακιωτών είχε θετικό αποτέλεσμα. Η τράπεζα αίματος που ήταν από τα πρώτα θέματα που εντάξαμε στο πρόγραμμα μας πραγματοποιήθηκε με θετικό τρόπο.  Ήδη στο Νοσοκομείο Γεννηματάς με κωδικό 14975 στο όνομα σύλλογος απανταχού Αστακιωτών είναι έτοιμη και περιμένει τους εθελοντές που δηλώσαν αιμοδότες κατά την έκτακτη γενική συνέλευση μας . Όσοι λοιπόν δηλώσατε εθελοντές αιμοδότες επικοινωνήστε μαζί μας η με το νοσοκομείο για να το επισκεφθείτε για την διαδικασία της αιμοδοσίας
διαβαστε περισσοτερα

Η τέχνη του κλαδέματος της ελιάς(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η τέχνη του κλαδέματος της ελιάς. Η εκπαίδευση έγινε σε προεπιλεγμένο ελαιώνα και υλοποιήθηκε από τον γεωπόνο Τουφεκούλα Δημήτριο.

διαβαστε περισσοτερα

Η συμπατριώτησα μας Αντωνία (Τόνια) Αράχωβα από το Αγγελόκαστρο υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ,Αντωνία (Τόνια) Αράχωβα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. (με καταγωγή από το Αγγελόκαστρο).

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................