Σεραφείμ Γεροθεοδώρου ο ”Αηδονόλαλος’

O Σεραφείμ Γεροθεοδώρου, ο σπουδαίος ερμηνευτής, γεννήθηκε στη Ρίγανη του Ξηρομέρου το 1898. Οι γονείς του Θεόδωρος και Βασιλική είχαν άλλα τέσσερα παιδιά: τον Ανδρέα, τον Γεράσιμο, τη Σπυριδούλα και την Αθανασία. Η οικογένειά του καταγόταν από το Πογώνι Ηπείρου και αρχικά είχε εγκατασταθεί στη Μαχαιρά, όπου ένας από την οικογένεια έγινε σώγαμπρος του Καραπανίδη. Μετά από μερικά χρόνια η υπόλοιπη οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Ρίγανη.
διαβαστε περισσοτερα

Δελτίο τύπου για θερμές ευχαριστίες της προς το Κ.Κ.Ε. και προσωπικά στον Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή κ. Νίκο Παπαναστάση.

18/12/2022ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Αγώνα με αφορμή την κατάθεση αναφοράς, από τους Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Νίκο Παπαναστάση, Νίκο Καραθανασόπουλο και Διαμάντω Μανωλάκου, προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών με θέμα να μην συμπεριληφθεί στην υπό Ίδρυση ΠΟΑΥ Δυτικών Ακτών Αιτωλοακαρνανίας και Εχινάδων η παράκτια ζώνη ΑΣΤΑΚΟΥ – ΜΥΤΙΚΑ και νήσων ΚΑΛΑΜΟΥ, για άλλη μια φορά εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς το Κ.Κ.Ε., προσωπικά στον Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή κ. Νίκο Παπαναστάση και στην Κ.Ο. Ξηρομέρου για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα, όπως ανάλογα είχαμε πράξει και για τις ενέργειες κοινοβουλευτικού ελέγχου του κόμματος ΜέΡΑ 25.Η κατάθεση της εν λόγω αναφοράς από το K.K.E. προς τις ηγεσίες των ανωτέρω Υπουργείων, αποτελεί για εμάς απόδειξη ότι τα αιτήματά μας είναι πέρα για πέρ…
διαβαστε περισσοτερα

Χριστόψωμο- Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Ξηρομερίτικο έθιμο

Χριστουγεννιάτικο Ξηρομερίτικο έθιμο που διατηρείται και στις μέρες μας   Οι παραδοσιακές «συνταγές» στο Ξηρόμερο δεν μεταδιδόταν με κάποια γραπτά κείμενα, μεταδιδόταν κυρίως από στόμα σε στόμα, όπως η γιαγιά τα μετέδιδε προφορικά στην κόρη της, η κόρη στην εγγονή και έτσι οι συνταγές διατηρούσαν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.Φωτο: Γιώτα Παλιογιώργου-Μίχα από Κομποτή(Πέρσεβο) με ρίζες από Μπαμπίνη

Καλά Χριστούγεννα Καλές Γιορτές
διαβαστε περισσοτερα

ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ! Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Στη Δημοτική Αρχή φαίνεται να έχουν χάσει το μέτρο και, είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερο  ότι έχει εκλείψει από τους Διοικούντες  κάθε ίχνος σεβασμού και υποληψίας προς τους  πολίτες του Ξηρομέρου. Αλλιώς πως, δεν εξηγείται το γεγονός ότι εμφανίζουν, ως μέγιστο κατόρθωμα τη μείωση των τελών ύδρευσης, για το έτος 2023, κατά 50% σε ομάδα συμπολιτών μας,  που μετριούνται στα δάκτυλα, άντε των δύο χεριών….. Θετικό μεν το μέτρο, για τους ΑΜΕΑ, τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, και τις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά το ποσό που αντιστοιχεί , σε όλους αυτούς, είναι μόλις 5.000 ευρώ !
διαβαστε περισσοτερα

Εγκαίνια φαρμακείου του Γιώργου Ζαχαράκη(φωτο)

Τα επίσημα εγκαίνια του φαρμακείου του πραγματοποίησε ο Γιώργος Ζαχαράκης(γιός του Δημήτρη Ζαχαράκη και της συγχωριανής μας Σπυριδούλας Γ. Τασούλη)  στο Παγκράτι,Βρυάξιδος 9 ,το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  με τον καθιερωμένο αγιασμό και με  παρουσία  πολλών γνωστών ,συγγενών ,φίλων  και συνεργατών.  Πρόκριτε για ένα φαρμακείο με σύγχρονο σχεδιασμό ,όμορφο και σύγχρονο  περιβάλλον.
Το Μπαμπίνη ΙΝ εύχεται στο Γιώργο καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα -καλές δουλειές
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................