Ξηρομερίτες κοντά στον Παναιτωλικό (foto)

διαβαστε περισσοτερα

Περηφάνια αλλά και… γιατί!

Ο Παναιτωλικός με μια σπουδαία εμφάνιση έπαιξε στα… ίσα τον Ολυμπιακό, προηγήθηκε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, πίεσε, αλλά τελικά στο φινάλε του αγώνα δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τον βαθμό και ηττήθηκε με 3-1, ένα αποτέλεσμα που φαντάζει μαγική εικόνα με βάση τα όσα έγιναν στο ματς. Σαφώς κι αν στην τελική προσπάθεια τα «καναρίνια» ήταν πιο εύστοχα τότε σίγουρα θα μπορούσαν στο Φάληρο να πάρουν κάτι καλύτερο!
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές μας για καλές γιορτές από Μπαμπινιώτες ( του Αγρινίου)

διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλη επιτυχία είχε η εσπερίδα που πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία μας, ΠΑΝ.ΣΥ

Πατησίων 5 Ομόνοια-Αθήνα ΤΚ 10432  τηλ. 6977429865 www.aitoloakarnania.com.gr/ Mail: info@aitoloakarnania.com.gr «ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ - Προοπτικές και προβληματισμοί»

Μεγάλη επιτυχία είχε η εσπερίδα που πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία μας, στις 23/11/2016 στο ξενοδοχείο STANLEY στην Αθήνα  με θέμα: «ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ - Προοπτικές και προβληματισμοί»


διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικες γεύσεις… από το Ξηρόμερο, την πατρίδα μου!

της Μαρίας   Ν.  Αγγέλη*
"H  Άννα έμαθε και κάτι άλλο απ’ τη γιαγιά, κάτι που δεν το είχε μέσα στο αλφαβητάριο με τα ρόδα και τα ία που της είχαν δώσει στο σχολειό. Έμαθε να γουστάρει το κάθε τι. Και τις ελιές και το χαβιάρι. Και τη βροχή και τη λιακάδα. Έμαθε να χαίρεται που ζει και που βλέπει και που ακούει…"  [Μ. Ιορδανίδου, Λωξάνδρα]

 Τα  Χριστούγεννα στο Ξηρόμερο κάθε σπίτι είχεάφθονο χοιρινό κρέας γιατί η κάθε οικογένεια φρόντιζε να εκτρέφει ένα τουλάχιστον γουρούνι. Την παραμονή των Χριστουγέννων οι άνδρες έσφαζαν το γουρούνι και με το κρέας και τα εντόσθιά του στη συνέχεια παρασκευάζονταν διάφορες νόστιμες συνταγές. Θα αναφέρω κάποιες από αυτές:....

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................