Η πείνα τον οδήγησε στη μακρινή Αυστραλία | 55 χρόνια μακριά από την πατρίδα

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Η ιστορία του κύριου Θωμά, του μετανάστη που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του. Στο γραφικό Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, συναντήσαμε τον κύριο Θωμά, έναν άνθρωπο που η ζωή του μοιάζει με παραμύθι. Μετανάστης στην Αυστραλία για 55 χρόνια, επέστρεψε στην πατρίδα του για να ξαναδεί τους αγαπημένους του. Μας μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τότε που η Ελλάδα μαστιζόταν από τη φτώχεια και την πείνα.
διαβαστε περισσοτερα

Θανάσης Παπαθανάσης από τα Εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για μία δυναμική και καινοτόμα Ελλάδα»

Δελτίο Τύπου
**Θανάσης Παπαθανάσης από τα Εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για μία δυναμική και καινοτόμα Ελλάδα»**Ο Θανάσης Παπαθανάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Η ΔΕΘ, η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει και ενδυναμώνει τη θέση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ως επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος, συγκέντρωσε για άλλη μια φορά πλήθος επισκεπτών και εκθετών από όλο τον κόσμο.
διαβαστε περισσοτερα

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ

Με διαβιβαστικό της έγγραφο, η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους, καθώς το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την ΕΜΥ την Κυριακή 08-09-2024 (17/2024), αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
διαβαστε περισσοτερα

«Τρέχει» η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού. Προθεσμία έως 15 Σεπτεμβρίου.

Ημερομηνία 9/9/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από 3 Ιουλίου 2024 έχει βγει για το κοινό σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.Η προθεσμία κατάθεση γνώμης από κάθε ενδιαφερόμενο είναι έως 15 Σεπτεμβρίου.Ο Δήμος Ξηρομέρου με δική του πρωτοβουλία και από τους ελάχιστους Δήμους, θα λάβει μέρος στη διαβούλευση με επεξεργασμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, με την βοήθεια ειδικής ομάδας ανθρώπων που ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό εδώ και ημέρες.
διαβαστε περισσοτερα
Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες του Ξηρομέρου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται.

Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες του Ξηρομέρου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται.

Ημερομηνία 9.9.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα 9/9/ το βράδυ. Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία "ATENA" στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................