ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

.








διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΝΔ και βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Σ.Λιβανού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή

Σε συνέχεια των συναντήσεων του με υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 25/09/2019,  συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή προκειμένου να αναδείξει την άμεση ανάγκη για επενδύσεις στις υποδομές και να παρουσιάσει τις σημαντικές καθυστερήσεις σε μεγάλα έργα υποδομών στον νομό. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο κ. Στυλιανός Μπλέτσας, πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και ο κ. Χρήστος Ράδος, μηχανικός-μελετητής και δωρητής της (προ)μελέτης του έργου σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο.
  Ο κ. Λιβανός ευχήθηκε στον κ. Καραμανλή καλή επιτυχία στο έργο του, σε ένα Υπουργείο με καθοριστικό ρόλο για την οικονομία, αφού μέσω των δημόσιων επενδύσεων στα έργα υποδομής μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και να ενισχυθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
  Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός ανέπτυξε στον κ. Καραμανλή τα ακόλουθα φλέγοντα για τον νομό μας ζητήματα:
διαβαστε περισσοτερα

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο(το πρόγραμμα)

Στις 28-30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιό τους οι μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.
Εκδηλώσεις σε 106 σημεία
«Ιστορίες» σκορπισμένες σε 106 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των πόλεων, στις γειτονιές τους και τους δρόμους τους.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε και φέτος ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Φυτείες Ξηρομέρου

Χθες 26 Σεπτεμβρίου, γιορτή της Μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Το χωριό μας πανηγύρισε και γιόρτασε με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τον Πολιούχο του. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με συμμετοχή του 
Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών ''Ακαρνανικό Φως''
Χρόνια πολλά σε όλους.

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................