ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής από τον 82χρονο Γιώργο Μακρίδη(βίντεο)

Ο αγέρωχος και μερακλής 82χρονος Γιώργος Μακρίδης, καθηγητής Ποντιακής καταγωγής, μας εξιστορεί τη δική του συγκινητική ιστορία ζωής...
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                 Αθήνα, 24/02/2023Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Αχαϊας έδωσε σήμερα ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, προκειμένου να προβεί σε έναν απολογισμό των δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέλαβε κατά την τετραετή κοινοβουλευτική του θητεία για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της ιδιαίτερης πατρίδας του.
διαβαστε περισσοτερα

Στην Πάτρα η Πανελλήνια Συνάντηση των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης

Στον ρόλο των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-27 επικεντρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΤΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα. «Είμαστε πραγματικά περήφανοι εδώ στη Δυτική Ελλάδα, όχι μόνο γιατί το Περιφερειακό μας Ταμείο πετυχαίνει διαρκή άλματα στις πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και γιατί υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία και άλλες δράσεις που αφορούν στην στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης καλωσορίζοντας στην Πάτρα τα στελέχη των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης της χώρας.
διαβαστε περισσοτερα

Βιωματικό εργαστήριο με την συμμετοχή της Ομάδας Εικαστικής Δημιουργίας Μύτικα

Ο Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ- ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  στο πλαίσιο της παρουσίασης της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα με τίτλο «Γένεσις»  υποδέχθηκε στους εκθεσιακούς του χώρους τα μέλη της «Ομάδας Εικαστικής Δημιουργίας Μύτικα»της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου του 2023.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα μέλη της Ομάδας  της Εικαστικής Δημιουργίας Μύτικα και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου, Ελευθέριος Κατσαούνης -που συνόδευσε  και συμμετείχε στην εν λόγω δράση- συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη βιωματική ξενάγηση των έργων. Ειδικότερα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να συζητήσουν για το περιεχόμενο των εκθεμάτων και να διατυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γύρω από αυτά, μέσω της εφαρμογής του βιωματικού εργαστηρίου «Προσωπεία» υπό την καθοδήγηση και την εμψύχωση  των υπαλλήλων του Τομέα Πολιτισμού της ΠΔΕ- ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αποστολίας Πάστρα και Μαρίας Καρατζογιάν…
διαβαστε περισσοτερα

ΈΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ξεκινάνε σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με ένα ΜΑΣΚΕ πάρτυ που θα γίνει στο ΑΠΑΓΚΙΟ στον Αστακό! Φορέστε ότι έχετε, αλλά κυρίως την πιο κεφάτη διάθεσή σας και ελάτε να διασκεδάσουμε!
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

Στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου βρέθηκε ξανά ο Θανάσης Παπαθανάσης, προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στα ιδρύματα της πόλης. 
Ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό του Σελίβειου για το διαρκές ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλουν το Γηροκομείο και συνομίλησε και με τους ηλικιωμένους που διαμένουν σ’ αυτό.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑ- ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΈΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Κούλουμα σε κάθε Γωνιά του Δήμου!Τα κούλουμα σε όλες τις περιοχές θα ξεκινήσουν την Καθαρή Δευτέρα από τις 10.30 πμ. Να τονίσουμε ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας που διοργανώνουμε για τους πολίτες του Δήμου και τους φιλοξενούμενους μας αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα σε όλο το πλάτος και μήκος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Είναι μια ωραία ευκαιρία στις πιεστικές εποχές που ζούμε να ξεχαστούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Γράφει ο Κομπλίτσης Απόστολος Ακαρνάνας

Ένα Παραμύθι μια Κοινωνία !!! Καιρός φέρνει τα λάχανα Καιρός τα παραπούλια. Τέλειωσαν η χαχανόπιττες με τα μεγάλα λόγια. Τώρα έρχονται μέρες πληρωμής, ετοιμάστε όλοι σας τα πορτοφόλια !!! Ο χαχανούλης έτοιμος καβάλα στο άλογο του. Σαν πρίγκιπας παραμυθιού μιλάει στο λαό του !!! Εμένα που με ξέρετε κοντά μισό αιώνα. Φέρνω και χαιρετίσματα απ’ τα παλιά καλά εκείνα… χρόνια !! Έχω μέσα στο σάκο μου χάντρες και καθρεφτάκια, πλουμιστά υφάσματα, μαλαματένια κουδουνάκια !!! Εγώ είμαι που σας αγαπώ και θέλω το καλό σας. Μα… έχω στην απέναντι μεριά αυτόν που θέλει το κακό σας. Είναι αυτός που υπέγραψε τα σπίτια να σας πάρουν. Έβαλε υπογραφή, έδωσε και λόγο, πως η Ευρώπη είναι καλή, η Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ!!Θέλει πάλι το λογαριασμό εσύ να τον πληρώσεις μόνο. Αυτός θα
διαβαστε περισσοτερα

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ-Συζήτηση για το μέλλον των αρδευτικών δικτύων της Αιτωλοακαρνανίας στο ΥΔΩΡ 2.0

διαβαστε περισσοτερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ραδιοφωνική συνέντευξη Δημάρχου Ξηρομέρου, στον ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3.Ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στον ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3, στην εκπομπή ''ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ'' με τον Δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη.Θέματα της συνέντευξης, η τουριστική προοπτική του Δήμου Ξηρομέρου, οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε), ο λαθεμένος χωροταξικός σχεδιασμός και η αστοχία της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, με τη καταφανέστατα λαθεμένη χωροθέτηση της στο παράκτιο κομμάτι του Δήμου Ξηρομέρου.URL βίντεο: https://youtu.be/uqphUWRYwQU
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_ΕΡΩΤΗΣΗ για προβλήματα μελισσοκόμων

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕρώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων«Να λυθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι»Οι μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς.Η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων που χρησιμοποιούν για να μετακινούν και να επισκέπτονται τα μελίσσια τους, σε συνδυασμό με τις χαμηλές - εξευτελιστικές τιμές, τις οποίες διαμορφώνουν οι έμποροι-διακινητές, ροκανίζουν το εισόδημά των παραγωγών, απειλώντας την επιβίωσή τους.
διαβαστε περισσοτερα

Αποκριάτικο γλέντι από την Α.Ε. Αλυζίας.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Σας προσκαλούμε στον Αποκριάτικο Χορό που διοργανώνουμε το Σάββατο 25 Φλεβάρη 2023 στην Κανδήλα στου ''ΑΓΑ'' με την λαϊκοδημοτική ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Γλέντι και χορός μέχρι πρωίας. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10 μ.μ. Είσοδος: 3 €.
Το Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Χορός Ηρακλή & Αίολου Αστακού- Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................