Ενημέρωση για τον κορωναϊό, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας.

Ενημέρωση για τον κορωναϊό, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας.

Ν.Π.Δ.Δ. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Σπύρου Μουστακλή 8 - Μεσολόγγι Τ.Θ. 124 τηλ. και φαξ. 2631024464 Site: www.isipmes.gr E-mail: isipmes@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΘΕΜΑ: ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, διότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες – ενίοτε ψευδείς - που «σπέρνουν» τον πανικό και τρομοκρατούν τον κόσμο. 1. Τι είναι ο κοροναϊός;
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση της Αντιπεριφειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μ. Σαλμά, με τη νέα Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση συνεργασίας με τη νέα διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η Αντιπεριφειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά. Πιο συγκεκριμένα, την κ. Σαλμά επισκέφθηκαν, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Νήσων,  Υποστράτηγος, Ιωάννης Πετρούτσος , ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος, Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο Διοικητής  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας, ενώπαρέστη και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Αιτωλ/νίας, Νικόλαος Νικολόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και θέματα που αφορούν την ετοιμότητα παρέμβασης σε έκτακτα φαινόμενα, τόσο για την εναπομείνασα χειμερινή περίοδο όσο και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020. Η κ. Σαλμά ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο…
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακυρώνει τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις συμμορφούμενη με την ΚΥΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακυρώνει τη συμμετοχή της σε εκδηλώσειςσυμμορφούμενη με την ΚΥΑ Έπειτα από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με την οποία ματαιώνονται οι Καρναβαλικές Εκδηλώσεις καθώς και οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι συμμορφούμενη με την ΚΥΑ ακυρώνει τη συμμετοχή της σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις των ημερών. 
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ: Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το σημερινό πάρτυ ΜΑΣΚΕ!

Λόγω των εξελίξεων με την ακύρωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, σας ενημερώνουμε ότι ανεξάρτητοι πια από την Καρναβαλική επιτροπή, θα πραγματοποιήσουμε το  σημερινό μας πάρτυ !

ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

CIELO (παραλία Αστακού)
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (3/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από το απόγευμα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή (28-2-2020):

διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος Γυναικών Αστακού ακύρωση Αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, μετά την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενημερώνει τις κυρίες που είχαν προσφερθεί να φτιάξουν γαλακτομπούρεκα για την Κυριακή των Αποκριών να μην τα προχωρήσουν. 
Λόγω της ακύρωσης των εκδηλώσεων δε θα χρειαστούν.
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης στην κεντρική πλατεία του Αστακού, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης στην κεντρική πλατεία του Αστακού, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις29 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία στον Αστακό, στην Ημέρα Πρόληψης Διαβήτη και ώρες από 09:00 π.μ. έως 02:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν: Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου.Δωρεάν μετρήσεις Χοληστερόλης.Θα δοθούν συμβουλές για την σωστή αντιμετώπιση τους, την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη και της χοληστερόλης, που σχετίζονται με την μη σωστή διατροφή, την άσκηση την συν-νοσηρότητα. Η δράση αποτελεί μια κοινωνική προσφορά του Δήμου Ξηρομέρου με την ευγενική χορηγία της Εταιρίας:  Με την υποστήριξη: Της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου.Των Τοπικών Συμβουλίων.Τoυ Κέντρου Υγείας Αστακού.Σας περιμένουμε!! * Ανάλογες δράσεις θα προγραμματιστούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΜΠΑΜΠΊΝΗΣ: Ακυρώνεται η προγραμματισμένη εκδρομή (7-8 Μάρτη) λόγω κορονοϊoυ

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας, Με βάση την παγκόσμια νόσο (κορονοϊός) που έχει προκύψει, και κατόπιν οδηγιών που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι η προγραμματισμένη εκδρομή της εβδόμης Μαρτίου (7-8 Μάρτη) ακυρώνεται. Ζητάμε συγγνώμη από όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Να γνωρίζετε πως ότι κάνουμε είναι για την υγεία και το καλό όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου μας.
                           Σας ευχόμαστε υγεία και καλές αποκριές
το Δ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. Συμμετοχή στη καμπάνια ενημέρωσης της ΓΓΠΠ για τον κορωναϊό

Αστακός 28.2.2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο Δήμος Ξηρομέρου, κατόπιν επίσημου εγγράφου που έλαβε από την ΓΓΠΠ, συμμετέχει στην ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο: «Δεν φοβόμαστε - προστατευόμαστε / Ασπίδα μας η γνώση», που αφορά τον Κορωναϊό. Στα πλαίσια αυτά αναρτά στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή που αφορά: Ψηφιακή έκδοση 8 οδηγιών.Ψηφιακό έντυπο με 19 ερωτήσεις - απαντήσεις για τον κορωναϊό.
19 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.pdf313 kB8 ΟΔΗΓΙΕΣ.jpg87 kBΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΓΠΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.pdf75 kB
διαβαστε περισσοτερα

Η Άλκη Ζέη, η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών(Δείτε φώτο από επίσκεψή της στον Αστακό) make art

Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, νησί απ’ όπου καταγόταν η μητέρα της. Όταν πήγε σχολείο, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι και μετά στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας. Η σχέση της με το γράψιμο ξεκίνησε στα σχολικά χρόνια, γράφοντας έργα για το κουκλοθέατρο, διηγήματα και νουβέλες, που δημοσιεύονταν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Αγωνίστηκε για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, συμμετέχοντας στο αριστερό κίνημα από τα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Κείμενο NEWS BOMB





διαβαστε περισσοτερα

Aναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, μετά από την εξαήμερη παραμονή του προς προσκύνηση. Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως.
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Όλοι μαζί, ενωμένοι, στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, της τοπικής οικονομίας και του καρναβαλιού της Πάτρας!»

Μετά τις εξελίξεις με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την απόφαση αναστολής των καρναβαλικών εκδηλώσεων, γεγονός που πλήττει ιδιαίτερα την Πάτρα, έναν θεσμό με τεράστια ιστορία αλλά και σημασία για την τοπική οικονομία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................