ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Έκθεση ζωγραφικής Κατερίνας Καββαδία &Χριστίνας Καπάντζου 3 & 4 Αυγούστου

διαβαστε περισσοτερα

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2ο Χορευτικό Αντάμωμα- Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 3 Αυγούστου

Δελτίο Τύπου Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 3 Αυγούστου Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (Α.Α 14/2019), που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 1-08- 2019 μέχρι και την Κυριακή 4-08-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Πιο αναλυτικά: 
διαβαστε περισσοτερα

Εξάμηνο μνημόσυνο για τον Βασίλειο Χ.Μασαλή

Με τη συμπλήρωση 6μηνών από το θάνατο του  Βασιλείου Χ.Μασαλή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 4  Αυγούστου  μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου   στην ΜπαμπίνηΞηρομέρου
Η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του
διαβαστε περισσοτερα

Ο Αύγουστος στην Ελληνική λαογραφία

Ο Αύγουστος στην Ελληνική λαογραφία Οι λαϊκές ονομασίες του μήνα (όπως ''Συκολόγος'', ''Τραπεζοφόρος'' και ''Διπλοχέστης'') αναφέρονται κυρίως στην αφθονία των καρπών του: ''«Αύγουστε καλέ μου μήνα να ‘σουν δυο φορές το χρόνο»''. Ενώ οι δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου ονομάζονταν και ''«μερομήνια»'' γιατί έλεγαν ότι προλέγουν τον καιρό: ''«κάθε ημέρα κι ένας μήνας»''. Οι μέρες αυτές ήσαν επίσης γνωστές και ως ''«δρίμες»''. Τις μέρες αυτές δεν έπρεπε να πάει κάποιος στη θάλασσα για μπάνιο, ούτε να πλύνεις, ούτε να κόψεις σταφύλια και σύκα.
διαβαστε περισσοτερα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο (ημερομηνία)

Με βάση το πρόγραμμα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη. Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.
aftodioikisi.gr
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................