Ο Μπαμπινιώτης Κώστας Μασαλής νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου

Μετά της εκλογές πού διεξήχθησαν στης 14/10/2020 το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Κ Αγίου Κωνσταντίνου συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Μασαλής Κων/νος. Αντιπρόεδρος: Πάνου Κων/νος. Γενικός Γραμματέας: Ροδίτης Αρτέμης Ταμίας: Μακρυγιάννης Βαγγέλης. Δημόσιες Σχέσεις: Σιάτρας Παναγιώτης. Μέλοι: Μολωνης Θωμάς. Μπουτακογλου Γιώργος.
Συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια να προσφέρουμε πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο και κάνουμε αυτό που μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο.
Ο Συγχωριανός μας Κώστας Μασαλής είναι ο νέος πρόεδρος του του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου. Ο Κώστας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ .Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, από τα ιδρυτικά στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Κ και με μεγάλη εμπειρία στα πολιτιστικά δρόμενα καθώς και με μεγάλη αγάπη για τον Σύλλογο και για τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Μπαμπίνη ΙΝ: Καλή δύναμη Καλή επιτυχία Κώστα καθώς και στο υπόλοιπο…
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα .Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου

Μετά την καταστροφική μάχη του Πέτα για τους έλληνες επαναστάτες (4 Ιουλίου 1822), ο Ομέρ Βρυώνης και ο Κιουταχής, επικεφαλής 11.000 ανδρών, κατήλθαν χωρίς αντίσταση στην κοιλάδα του Μεσολογγίου, την οποία απέκλεισαν από ξηράς (25 Οκτωβρίου).Μαζί τους βρέθηκαν και οι οπλαρχηγοί Βάλτου και Ξηρομέρου, Γεώργιος Βαρνακιώτης, Γιαννάκης Ράγκος, Γώγος Μπακόλας, Γεωργάκης Βαλτινός και Ανδρέας Ίσκος, που είχαν δηλώσει υποταγή στους δύο πασάδες. Ο Γιουσούφ Πασάς με τον στόλο του συμπλήρωνε τον αποκλεισμό της πόλης από τη θάλασσα. Το Μεσολόγγι εκείνα τα χρόνια ήταν το οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας (σημερινής Δυτικής Στερεάς Ελλάδας).

Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Μάρκος Μπότσαρης με τα λείψανα του εκστρατευτικού σώματος του Πέτα ανέλαβαν την υπεράσπιση της πόλης. Το Μεσολόγγι ήταν ευπρόσβλητο από ξηράς και προστατευόταν από ένα χαμηλό περιτείχισμα κατασκευασμένο στις αρχές της Επανάστασης. Η δύναμη των πολεμιστών δεν υπερέβαινε τους 700 άνδρες, ενώ χρειάζονταν τουλά…
διαβαστε περισσοτερα

Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ.Με αφορμή τη γέννηση Πάμπλο Πικάσο σαν σήμερα το 1881 (Του Γιάννη Γερογιάννη)

Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ. Με αφορμή τη γέννηση Πάμπλο Πικάσο σαν σήμερα το 1881.Ένα μικρό αφιέρωμα στην βελανιδιά της Γκουέρνικα..Στο κέντρο της πόλης υπήρχε μία βελανιδιά πανέμορφη και εντυπωσιακή. Καθώς η πόλη δέχτηκε τις επιθέσεις του δικτάτορα αντιστάθηκε και έγινε σύμβολο της αντίστασης. Η κωμόπολη είχε 5.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά και δεκάδες δημοκρατικούς πρόσφυγες. Βρισκόταν στο στρατηγικό δρόμο για το Bilbao.
Η Γκουέρνικα και ιδιαίτερα αυτή η βελανιδιά είχαν γίνει το σύμβολο της αντίστασης καθώς εκεί συγκεντρώνονταν κάτοικοι και οι επιτροπές της κωμόπολης για να συνεδριάσουν και να καθορίσουν την αντίστασή τους ενάντια στον δικτάτορα Φράγκο… Επιπλέον, η Guernica ήταν σημαντική για τους Βάσκους γιατί στο κέντρο της πόλης όπου υπήρχε η βελανιδιά, συνήθιζε να συνεδριάζει η Βουλή τους. Οι δικτατορικές δυνάμεις του Φράγκο δεν μπόρεσαν να κάμψουν το φρόνιμα και την αντίσταση των δημοκρατικών. Ανέθεσαν αυτό το έργο στους Γερμανούς Ναζί, όπου με πειραματικές μεθόδους και βομβαρδι…
διαβαστε περισσοτερα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ/Σ του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών (Πρόεδρος ο Χρήστος Μπόνης)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ
   Συνήλθε σήμερα σε συνεδρίαση το σώμα των εκλεγμένων μελών που προσήλθαν από τις αρχαιρεσίες της 18 Οκτωβρίου Μετά από διαβουλεύσεις και εισηγήσεις μεταξύ των μελών,                 η νέα σύνθεση του Δ/Σ είναι η εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΙΝΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             ΒΙΚΥ ΣΟΥΡΛΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ   ΓΚΕΛΥ ΤΑΠΡΑΤΖΗ
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΜΜΕ και SOSIAL MEADIA     ΛΕΥΕΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                         ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
ΜΕΛΗ                                         ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ
                                                     ΕΛΕΥΕΘΡΙΑ ΚΡΙΘΥΜΟΥ

Μετά και την κατά το καταστατικό προβλεπόμενη διαδικασία , τα μέλη του Δ.Σ ενημερωθήκαν πάνω σε προγραμματισμένες δράσεις που είχαν ξεκινήσει από το προηγουμένη Δ.Σ., με σκοπό να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό .
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Ευπρεπισμό του πάρκου του Αστακού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Μετά και την έλευση των οκτάμηνων και την οργάνωση τους σε ομάδες εργασίας, σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, προχωρήσαμε σε ευπρεπισμό του πάρκου του Αστακού και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλο τον οικισμό.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥΑΡΕΤΗ ΓΡΙΤΣΙΠΗ







διαβαστε περισσοτερα
Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών στον Βάρνακα και στο νέο δίκτυο Αρχοντοχωρίου στον Λύσιμο.

Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών στον Βάρνακα και στο νέο δίκτυο Αρχοντοχωρίου στον Λύσιμο.

ΑΠΟ:https://www.dimosxiromerou.gr Ημερομηνία, 25/10/2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στην Τοπική Κοινότητα Βάρνακα και στην Τοπική Κοινότητα Αρχοντοχωρίου στο Λύσιμο (νέο δίκτυο), θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................