Αρνητικά όλα τα tests για Covid 19 στο Κ.Υ. Μύτικα.

Από mytikaspress Σας ενημερώνουμε ότι ήρθε σε γνώση μας, ότι την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, πραγματοποιήθηκαν όπως είχε ανακοινωθεί, 68 tests για Covid 19. Τα tests αφορούσαν το υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. και ανθρώπων που σχετίζονται με υγειονομικές υπηρεσίες (φαρμακεία) και υπηρεσίες εστίασης και διαμονής κυρίως. Κανένα θετικό δείγμα δεν προέκυψε.
διαβαστε περισσοτερα

Καραΐσκάκη Ξηρομέρου:Σε δρόμο φύτρωσε μια ωραία ροδιά.

Η Δημοτική Αρχή Δήμο Ξηρομέρου απλά αδιαφορεί με όλους του τρόπους, όπως βλέπετε στις εικόνες μας εδώ βλέπετε ένα φρεάτιο σε δημόσιο δρόμο στο σημείο που η κλίση του δρόμου είναι κατηφορική, το φρεάτιο δεν έχει καθαριστεί ποτέ, Με αποτέλεσμα  φύτρωσε μια ωραία ροδιά

https://www.dragamesto.gr/
διαβαστε περισσοτερα

Δημοτική Αρχή: Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός 3.9.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.
Ως νέα δημοτική αρχή μέσα στα πολλά χρέη που παραλάβαμε, ενημερωθήκαμε ότι είχαμε και το χρέος προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου ύψους 19.467 €, για χρέη πριν το 2018 και χρέος 7.416 € για το 2019, τα οποία με την μέθοδο της συστηματικής απόκρυψης που εφάρμοζε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν αποτυπωνόταν στους προϋπολογισμούς και έτσι η δαπάνη γινόταν αυτομάτως μη νόμιμη, μη κανονική. Βρήκαμε σχετική ενημερωτική αλληλογραφία στα αρχεία του Δήμου Ξηρομέρου από το 2018. Στον δικό μας πραγματικό προϋπολογισμό του 2020, αποτυπώσαμε 7.416 € προς της ΔΕΥΑ Αγρινίου. Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού. Η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Δ…
διαβαστε περισσοτερα

Διαχείριση τουριστικών ροών εν μέσω συνθηκών Covid-19 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Herit-Data

Τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης του τουρισμού και κατά συνέπεια της αύξησης της εισερχόμενης ροής ταξιδιωτών σε αστικά κέντρα καθώς και σε περιοχές πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τέθηκε σε παγκόσμιο διάλογο το ζήτημα του υπερ-τουρισμού (overtourism) και η σχέση του με την έλλειψη πολιτικών για την ορθή διαχείριση των τουριστικών ροών. Ο τουρισμός, ενώ αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, παράγει αποτελέσματα όχι πάντα θετικά σε σχέση με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Ο συνωστισμός στα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος και στους γύρω χώρους, οι συχνές φθορές των πολιτιστικών μνημείων και η ηχορύπανση είναι κάποιες από τις αρνητικές επιδράσεις του υπέρ-τουρισμού.
διαβαστε περισσοτερα

Αναγκαία η εναρμόνιση του χαρτογραφικού υποβάθρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και η προσθήκη επιλέξιμων βοσκοτόπων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ Αναγκαία η εναρμόνιση του χαρτογραφικού υποβάθρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και η προσθήκη επιλέξιμων βοσκοτόπων Να μην εφαρμοστεί η Τεχνική Λύση για την κατανομή βοσκοτόπων το 2020 ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη μέθοδος σε σχέση με την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στην νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2021 δημιουργεί στρεβλώσεις μεταξύ των δικαιωμάτων των Περιφερειών.
διαβαστε περισσοτερα

Βλυζιανά Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας: Ένα χωριό στο γέρμα του…

Από.https://agriniobestof.gr/
Βλυζιανά  Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας Ένα χωριό στο γέρμα του… Γράφει  η  Μαρία Ν. Αγγέλη




Ρημάξαν τα χωριά μας Πέτρες βγήκαν στα χωράφια στις αυλές χορτάρια
που ’ναι τώρα τα κορίτσια που ’ναι τα παλικάρια
Ρημάξαν τα χωριά μας μανούλα μου καλή
σκορπίσαν τα παιδιά μας σε δύση κι ανατολή
Άσε τις φωτογραφίες που καημούς ξυπνάνε
όσο και να τις κοιτάζεις δε σου απαντάνε
Ρημάξαν τα χωριά μας μανούλα μου καλή
σκορπίσαν τα παιδιά μας σε δύση κι ανατολή
[Στίχοι Λάδης Φώντας και σύνθεση Λοΐζος Μάνος από το album Τα τραγούδια μας 1976.Ερμηνεία  Νταλάρας Γιώργος Ακούστε το στο  youtube] Αυγούστου 29,  2020.Οδεύουμε ο αδελφός μου, εγώ και τα παιδιά για μια ακόμα επίσκεψη στα Βλυζιανά. Ένα προσκύνημα στο γενέθλιο τόπο. Καθώς πλησιάζουμε προς το χωριό αντικρίζουμε με ευλάβεια το εκκλησάκι της Παναγίας.
διαβαστε περισσοτερα

Σε φάση ολοκλήρωσης το Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης(φωτο)

Σε φάση ολοκλήρωσης το Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης Το οποίο θα στεγάσει την ιστορία την παράδοση του χωριού μας.
Δείτε εικόνες 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................