Δεύτερη φάση διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027) – Ν. Φαρμάκης: «Πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις για τη νέα Δυτική Ελλάδα»

Με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων, της επιστημονικής κοινότητας, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 η εκκίνηση της δεύτερης φάσης διαβούλευσης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος 2021-2027, που οργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.Είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά, φορείς και πολίτες είχαν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν στην τρέχουσα φάση,  έχοντας ως βάση  το επικαιροποιημένο Σχέδιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, το οποίο  έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο: http://pde.espa2127.gr/ καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες https://dytikiellada.gr/ και www.pde.gov.gr.Τις βασικές προτεραιότητες για τη Δυτική Ελλάδα ανέλυσε στην κεντρική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσιάζοντας πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις. Αυτές είναι:Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, με τη δέσμευση του σημαντικού μέρους του …
διαβαστε περισσοτερα

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Ναυπακτία επισκέφτηκε ο Θ. Μαυρομμάτης

Αντιπλημμυρικές εργασίες που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 29/09/2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. «Οι ανάγκες που υπάρχουν στο σύνολο της Περιφέρειας είναι τεράστιες και πραγματικά εκ μέρους μας και εκ μέρους του συνόλου του προσωπικού μας γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουμε να παρέμβουμε σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε», σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης, προσθέτοντας τα εξής: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιήσαμε το σύνολο του - γηρασμένου το σημειώνω - στόλου μας, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό ήταν παροπλισμένος και προχωράμε σε κάθε αναγκαία παρέμβαση, παράλληλα και υποστηρικτικά προς τα διάφορα έργα που υπάρχουν σε εξέλιξη από αναδόχους. Κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, το ανθρωπίνως δυνατόν για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα». Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Δαφνόρεμα αλ…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Οργάνωση Συνεδρίου

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Υπ' αρ. 11/21 Σεπτ. 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ « ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ »
 Αφού λάβαμε υπόψη τις υποβληθείσες προτάσεις Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης « Χριστόδουλος Παμπλέκης », αποφασίστηκαν για κάθε πρόταση, τα παρακάτω :
  Πρόταση εννέα (9) Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης, για την οργάνωση Συνεδρίου, με θέμα την ιστορία και την παράδοση της Μπαμπίνης.
 α. Γίνεται δεκτή, η από 22 Αυγούστου 2021 πρότασή σας, που αφορά οργάνωση Συνεδρίου, με θέμα την Ιστορία και την παράδοση της Μπαμπίνης (Αρχαία χρόνια, Βυζαντινή περίοδος, Νεώτερα χρόνια, Χριστόδουλος Παμπλέκης, Μονή Πόρτας Αγίου Γεωργίου).
 β. Προς τούτο, συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή, αποτελούμενη από εννέα (9) Μέλη, τους προτείναντες να οργανωθεί το παραπάνω Συνέδριο.
 γ. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίζεται ο Μπαρμπαρούσης Γεώργιος του Σπυρίδωνος, ως έχοντας τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.  Ενημέρωση μελών Επιτροπής, συγκρότηση σε σώμα, καταμερ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................