ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Τo Δ.Σ. του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Trichonida Travel, σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή για την παρακολούθηση της παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΕΛΛΑΣ, ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ…», τουΓεωργίου Σουρήστο θέατρο της  Αμφιλοχίας, Την Πέμπτη29 Ιουλίου 2021ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 5:30 μ.μ. Πλατεία Αγ.Νικολάου ΑστακούΕλεύθερος χρόνος στην ΑμφιλοχίαΠαρακολούθηση παράστασηςΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ10,00 ευρώΓια κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο εξής τηλέφωνο:6944 613 595 Γιάννα Ρεπάνη Ζούλα(για την κράτηση της θέσης θα πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα και το ως άνω χρηματικό ποσό)
Οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό νόσησης ή self test αρνητικό της  προηγούμενης μέρας.Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για το λεωφορείο και για το θέατρο.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της COVID-19
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΚΚΕ ΑΙΤ-ΝΙΑΣ_Εκδηλώσεις για τις Μάχες της Γουρίτσας & Αμφιλοχίας του ΕΛΑΣ

Τομεακή Οργάνωση ΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax :2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τιμήθηκαν οι δυο μεγάλες νικηφόρες Μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην Αμφιλοχία και στη Γουρίτσα, πριν από 77 και 78 χρόνια, αντίστοιχα.
Η καλύτερη τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της χώρας, για να ζήσει καλύτερες μέρες ο λαός, είναι η συνέχιση του αγώνα στις σημερινές συνθήκες. Αυτό ήταν το μήνυμα όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.Το πρωί της Κυριακής στο Μνημείο της Μάχης της Γουρίτσας, μίλησε ο Θύμιος Τόλης, μέλος το ΔΣ του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των ΚΟ Θέρμου και Τριχωνίδας του ΚΚΕ.Στην Αμφιλοχία, το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με ομιλία του Νίκου Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αττωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνων.Στη συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα στον Παλαιστινιακό Λαό, με απαγγελία ποιημάτων του …
διαβαστε περισσοτερα

Επικίνδυνο ξερό μεγάλο δέντρο που απειλεί ανθρώπινη ζωή σε ενδεχόμενη πτώση εντός οικοπέδου το οποίο βρίσκεται σε λιγότερο από 3μέτρα από Κοινοτική Δίοδο του Δ Δ Μπαμπίνης.

Εδώ και τρεις μέρες έχω ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμο, Πυροσβεστική, Αστυνομία) για το συγκεκριμένο επικίνδυνο δέντρο που ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να σπάσει και να πέσει από την πλευρά της κοινοτικής διόδου με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό.....Διαβάστε περισσότερα »
και όχι μόνο ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά και παιδιών που διέρχονται ή θα μπορούσαν να παίξουν παιγνίδια στο συγκεκριμένο σημείο. Τονίζω την σοβαρότητα της υπόθεσης σε κάθε αρμόδιο να ασχοληθεί με το αυτονόητο που είναι η εξάλειψη του κινδύνου πριν είναι αργά.
Σας ευχαριστώ
Θανασούλας Αλέξιος




xiromeronews
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2021

Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» διοργανώνει, με τη συνεργασία της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην προσπάθεια για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, περιλαμβάνει:

Την Τετάρτη 11/8/2021.ώρα 6 μ.μ. – 10 μ.μ.: 29 τουρνουά Δηλωτής.
Την Πέμπτη 12/8/2021.ώρα 8.30 π.μ.: Ξενάγηση στα Κόροντα.ώρα 6 μ.μ.: Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαίμαχοι – νέοι.
Την Παρασκευή 13/8/2021.ώρα 8.30 π.μ.: Εκδρομή στο Λημέρι του Κατσαντώνη. ώρα 7 μ.μ.: Αγώνας δρόμου.ώρα 8 μ.μ.: Αγώνας μπάσκετ.ώρα 9.30 μ.μ.: Παρουσίαση του Λευκώματος «Χρυσοβίτσα τόμος Β ́».
Το Σάββατο 14/8/2021.ώρα 8.30 μ.μ.: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.ώρα 9.30 μ.μ.: Δημοτικοί χοροί από το χορευτικό όμιλο του Συλλόγου Χοβολιωτών Αστακού.ώρα 11 μ.μ.: Μουσική βραδιά (αν επιτραπεί η διοργάνωσή της και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Την Πέμπτη - Παρασκευή και το Σάββατο…
διαβαστε περισσοτερα

Φ. Ζαΐμης: «Το Θέρμο διαθέτει πλούσιο παρελθόν και δυναμική για να φουντώσει και πάλι η Επιχειρηματικότητα»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θέρμου και διαδικτυακά. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, στην διάρκεια της παραμονής του στο Θέρμο και συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο, Ιωάννα Καλημέρη, επισκέφτηκε τοπικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες και το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ ενημερώθηκε για σημαντικά θέματα του τόπου.
«Αποφασίσαμε αυτή η συνεδρίαση της ΣΕΑΔΕ να γίνει στο Δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας διότι στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πραγματικά δίπλα σε κάθε τοπική αυτοδιοίκηση και να συνομιλούμε με φορείς αλλά και εκπροσώπους των επιχειρηματικών κλάδων.  Έτσι με ιδιαίτερη χαρά επισκεφτήκαμε κάποιες από τις επιχειρήσεις της περιοχής με την πολύτιμη βοήθεια της Αντιδημάρχου κ. Ιωάννας Καλημέρη. Βρεθήκαμε στο πολύ σημαντικό ιστορικό αρχαιολογικό μουσείο αλλά και σε αρκε…
διαβαστε περισσοτερα

«Υμνος εις την Ελευθερίαν» από τα Καλάβρυτα σε όλη την Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 η μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στα Καλάβρυτα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων, κατά την οποία συνέπραξαν η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Μικρή Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού και μουσική του Νικόλαου Μάντζαρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πλήρως αναμορφωμένο χώρο του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821, με την παρουσία δεκάδων προσκεκλημένων και με τη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, αποτελώντας μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 ετών από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης, το 1821.Κατά τον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε πως η συναυλία γίνεται στον τόπο που «ξεκίνησαν όλα» και α…
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 200 ΕΤΩΝΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 1ο Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Αστακός, 6-7 Αυγούστου 2021 Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Ξηρομέρου Αστακός, 26/07/2021 Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του 1ου Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου - «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου. Επισημαίνεται ότι:
1. Οι εγγραφές για εισηγητές και λοιπούς συνέδρους γίνονται ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7jIPpb7kP5-DEPXgtkrg-RgudmFLPUF7fWyC_Dk6Y9Xa8fg/viewform 2. Για τη φυσική παρουσία των συνέδρων επιδεικνύεται στη Γραμματεία του συνεδρίου, η οποία θα εδρεύει στο συνεδριακό κέντρο: (α) πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους συμμετέχοντες συνέδρους ή (β) επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ταχείας …
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Πρός του Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων του Διαμερίσματος ΑΣΤΑΚΟΥ

Αγαπητοί ΦίλοιΌπως έχετε πληροφορηθεί, ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών (Σ.Α.Α.) στις 20/8/2021, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση στον Αστακό, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αστακιώτη Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά.
Στις 20 Αυγούστου λοιπόν, στις 7μ.μ. παρουσία πολλών εκλεκτών επισήμων, τόσο από την Αθήνα, όσο και από τον Νομό μας, θα γίνει πράξη το όνειρο του Σ.Α.Α. Ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές και τους άλλους συντελεστές θα ακουστούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Η ανοιχτή αυτή επιστολή έχει ως αντικειμενικό σκοπό να ενημερώσει (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ καθως και του ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ) για τα εξής τα οποία θα χρειαστεί να τηρηθούν. Η πρόσκληση που έχετε λάβει όλοι είτε ηλεκτρονικά, είτε με την παραδοσιακή μορφή, είτε τηλεφωνικά , έχει καταληκτική ημερομηνία αποδοχής. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΟ ΣΚΟΠΟ 1ον την παρουσια σας στην εκδηλωση και στις συγκεκριμένες θέσεις που έχουν προβλεθεί για τους προσκεκλημένους 2ον την παρουσια σας στο Δείπνο Οσον αφορά το 1ο σκοπό Στην εκδ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦυτειώνΦωτο: ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου, εορτάστηκε η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στις Φυτείες.Tην Κυριακή 25/6 τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, ψηλά στον βράχο, από τον πάτερ Γεώργιο Φλώρο,  ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασίες και πλήθος πιστών, ενώ ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Χρόνια πολλά και καλά σε όλο τον κόσμο. 













διαβαστε περισσοτερα

Μάχες στη Βόνιτσα και η απελευθέρωση της Δυτικής Ελλάδας στα 1828 -1829 ( Ξηρόμερο, Βόνιτσα, Καρβασαράς, Ναύπακτος, Μεσολόγγι) του Νικολάου Μήτση

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του συμπατριώτη μας Νικολάου Θεοδ. Μήτση το οποίοτυπώθηκε στιςεκδόσεις ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ και αναφέρεται λεπτομερώς , αλλά και με αδιάσειστα στοιχεία , για την απελευθέρωση της Δυτικής Ελλάδας στα 1828-1829.
Πρόκειται για ένα πόνημα στο οποίο ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει για την απελευθέρωση  των περιοχών:  Ξηρόμερο , Βόνιτσα , Καρβασαράς , Ναύπακτος και Μεσολόγγι  στα 1828- 1829, αλλά και για τους συντελεστές της απελευθέρωσης αυτών των επαρχιών, με παράθεση γεγονότων που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και συσχετίζονται από έρευνα σε πρωτογενείς αρχειακές πηγές των Γ.Α.ΚΣτο από πάσης μορφής καλαίσθητο ιστορικό  πόνημα που αναφέρεται για τις διεξαχθείσες μάχες γύρω από τη Βόνιτσα και  γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να εντρυφήσει για πρώτη φορά σε γεγονότα παντελώς άγνωστα μέχρι στιγμής και τα οποία ο συγγραφέας με κόπο συνέλεξε και μας τα παραθέτει αυτούσια.Πιο συγκεκριμένα ο αναγνώστης θα έχει …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................