ΚΚΕ_Βιβλιοπαρουσίαση ''Πανδημία COVID-19 Ο καπιταλισμός στη Δύση του''

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΒιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του» διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στις 6:30 μμ, στο αμφιθέατρο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου, η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΚΚΕ.Η έκδοση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», επιδιώκει να συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια.Οι τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο επιστημονικά, αλλά και ιδεολογικά-πολιτικά ζητή…
διαβαστε περισσοτερα

Χαρ.Μπονάνος: «Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε ειδική μεταχείριση. Ζητάνε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή»

Η 3η Δεκεμβρίου, Εθνική & Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ημέρα αγώνα διεκδίκησης και υπενθύμισης στην Πολιτεία για το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην καθολική συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα που απασχολούν τον αναπηρικό χώρο.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-Γράφει ο Κομπλίτσης Απόστολος Ακαρνάνας-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ

foto:el.wikipedia.


Εγώ που ρίχνω εδώ το σπόρο μου για να μου τονε πάρεις. Εγώ που δεν ορίζω τοπαιδί και πάντα ζω με τρόμο. Και που δεν βρίσκω εδώ στη γη για να με κρίνει νόμο!!!Εδώ και μέρες ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας και όπως ξεσκόνιζα τα αρχεία μου θυμήθηκα ένα ποίημα που είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια και όταν το είδα μπροστά μου λέω:
Να αυτό το ποίημα του Βαλαωρίτη ταιριάζει ΓΑΝΤΙ με αυτά που θέλω να γράψω καθώς πήραν φωτιά τα μολύβια στο ξηρόμερο από «Επώνυμους» και ανώνυμους σχολιαστές που θυμήθηκαν τα προβλήματα και τον κόσμο αυτού του ταλαίπωρου τύπου!!!Πράγματι πολλά τα προβλήματα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Ανεργία –φτώχεια-οδικό δίκτυο κάτω του μετρίου – συρρίκνωση της οποίας παραγωγής υπήρχε –φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες γέμισαν χωράφια και βουνοκορφές – κλουβιά με ιχθυοτροφεία γεμάτες οι ακτές του τόπου μας καθώς και μεγάλη ΑΦΩΝΙΑ από επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού!!! Τόσα κ΄άλλα τόσα κι όμως οι σχολιαστές –αρθρογράφοι – συγγραφείς και ποιητές έχου…
διαβαστε περισσοτερα
Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 2.12.2022 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η αυριανή ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τις τοπικές μας κοινωνίες. Εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημήτρη Μπόνη για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου Ξηρομέρου.

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕΦίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,Με αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνω την πρόθεσή μου να διεκδικήσω στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές τη θέση του Δημάρχου Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................