ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Ο Τάσος και το κοπάδι του | Μια ζωή αφιερωμένη στα πρόβατα-video

Η κτηνοτροφία σε κρίση: Ο Τάσος μιλάει για τις δυσκολίες και τις ελπίδες του κλάδου. Στο χωριό Σπολάϊτα Αγρινίου, συναντήσαμε τον Τάσο, έναν κτηνοτρόφο με βαθιές ρίζες στην αγάπη για τα ζώα. Από μικρή ηλικία, μεγάλωσε πλάι στον πατέρα του, μαθαίνοντας τα μυστικά της φροντίδας των γιδοπροβάτων. Αυτή η πρώιμη επαφή με τα ζώα άναψε μέσα του μια φλόγα που τον οδήγησε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.
διαβαστε περισσοτερα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες από Τρίτη (11/6 )έως και Παρασκευή (14/6) – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη (11-6-2024) έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.Συγκεκριμένα:
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ --ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.... Με θέμα την εκδρομή-κρουαζιέρα που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχου Αστακιωτων

Μελη του Δ.Σ αλλα και εγω προσωπικα τις δυο ημερες που βρεθηκα στον Αστακο για τις εκλογες,  δεχομαστε πολλα μηνυματα  η ερωτηματα απο αρκετους  φιλους που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να συμμετεχουν στην εκδρομη  οσν  αφορα κυριως την ημερομηνια της αναχωρησης
ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ 
διαβαστε περισσοτερα
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Συνθήκες καύσωνα από την Τρίτη (11-6-2024) έως και Παρασκευή (14-6-2024).

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Συνθήκες καύσωνα από την Τρίτη (11-6-2024) έως και Παρασκευή (14-6-2024).

Ημερομηνία 10-6-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες (από 11-6 έως και 14-6), προβλέπει κορύφωση των θερμοκρασιών και συνθήκες καύσωνα και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας. Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν σε κλιματιζόμενους χώρους και αν χρειαστεί να βγούμε έξω αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Συνιστάται η χρήση καπέλου και το ελαφρύ ντύσιμο, η κατανάλωση νερού και φυσικών χυμών, τα ελαφριά γεύματα και η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
διαβαστε περισσοτερα

Μη λειτουργούσα η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο ''Βαθυλιμιόνι'' Καλάμου. Επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ η απομάκρυνση όλων των υλικών, ο καθαρισμός του χώρου και η ελευθέρωση του, να πάρουν μετά από πολλά χρόνια ζωή οι δύο παραδεισένιες κοντινές παραλίες.

ΠΗΓΗ: https://mytikaspress.
Με δύο σχετικά μας δημοσιεύματα τον Μάϊο και τον Δεκέμβριο του 2023 σας ενημερώσαμε ότι η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο ''Βαθυλιμιόνι'' Καλάμου κλείνει και μεταφέρεται, σε μία πολλή σωστή κίνηση από την Avramar για μία μονάδα χωροθετημένη άναρχα στο πουθενά εδώ και πάρα πολλά χρόνια (δείτε εδώ και εδώ). Νωρίτερα βέβαια είχαμε το εξής τραγελαφικό. Τον Ιανουάριο του 2023, ιδρύθηκε η ζώνη Π9 της ΠΟΑΥ στο Κάλαμο με Προεδρικό Διάταγμα και η ιχθυοκαλλιέργεια για την οποία ιδρύθηκε η συγκεκριμένη ζώνη, μετά από ελάχιστους μήνες φεύγει!!! Αθάνατο Ελληνικό Κράτος με τους υπέροχους και μακρόπνοους σχεδιασμούς σου!!!
διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

https://ekloges.ypes.gr
Ευρωεκλογές – Ιούνιος 2024
Τελευταία ενημέρωση 10/06/2024 00:09 Ενσωμάτωση 100,00(33 / 33 ΕΤ) Εγγεγραμμένοι 14.492 Έγκυρα 4.750 Άκυρα 54 Συμμετοχή 4.835 Λευκά 31
Ψήφοι
διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: Εκλογική Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας

Εγγεγραμμένοι 219.355 Έγκυρα 82.072 Άκυρα 996 Συμμετοχή 83.647 Λευκά 579
Ευρωεκλογές – Ιούνιος 2024
διαβαστε περισσοτερα

Απίστευτο γλέντι! Το Ικαριώτικο πανηγύρι που ξεσήκωσε το Αγρίνιο! Βίντεο

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Ικαριώτικο γλέντι ξεσήκωσε το Αγρίνιο! Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, η γέφυρα Αχελώου στο Αγρίνιο μετατράπηκε σε ένα αυθεντικό Ικαριώτικο πανηγύρι, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Φάκαρο και τους Musicaroi. Η εκρηκτική ατμόσφαιρα και η απαράμιλλη ενέργεια της Ικαριώτικης μουσικής παράδοσης ξεσήκωσαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να διασκεδάσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................