KKE_Δυνατό μήνυμα από Αγρίνιο και Αμφιλοχία για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕΔυνατό μήνυμα από Αγρίνιο και Αμφιλοχία για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα ΤέμπηΜαχητικό μήνυμα ότι το έγκλημα και οι νεκροί στα Τέμπτη δεν θα ξεχαστούν, καλώντας παράλληλα και σε κλιμάκωση της πάλης και με μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, έστειλαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο «Υφαίνοντας Νόημα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2023, o Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ–ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής  της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίουπραγματοποίησαν το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Υφαίνοντας νόημα-Δράσεις Πολιτισμού και Ψυχικής Υγείας»στις 4 και 5 Μαρτίου 2023.
 Η πρώτη συνάντηση του βιωματικού εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΚΑΝΑ» στο Αγρίνιο. Οι συντονίστριες Δρ Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικός Τέχνης και η Ρωξάνη Γιάννου, Msc Ειδική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Τέχνης μύησαν τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στην ψυχοθεραπευτική λειτουργία της τέχνης. Αναφερόμενες σε δημοφιλή και μη έργα καλλιτεχνών- που αποτύπωναν την ψυχική και πνευματική τους υπόσταση με τρόπο πρωτότυπο και ιδιαίτερο και που αποκάλυπταν μια πολύπλοκη ψυχική κατάσταση, έδωσαν την αφορμή για την έναρξη μιας εκ βαθέων συζήτησης. Κατόπιν, οι συμμετέχοντες π…
διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας τιμά την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ως ημέρα μνήμης που σηματοδοτεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών, καθώς και ως αφετηρία νέων αγώνων για ουσιαστική ισότητα.Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που θεσπίστηκε το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα ης Γυναίκας , εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και στις μέρες μας. Το κίνημα #Metoo ξετύλιξε το κουβάρι της βίας και των κακοποιητικών συμπεριφορών που μπορεί να βιώνουν οι γυναίκες στο περιβάλλον τους αποκαλύπτοντας το μέγεθος της έμφυλης βίας και του σεξισμού και ενδυνάμωσε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.Η ΠΕΠΙΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ, τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας, τις δομές της Δυτικής Ελλάδας, τους συλλόγους γυναικών αλλά κυρίως με τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενθάρρυνε …
διαβαστε περισσοτερα

Ενισχύει τον στόλο μηχανημάτων της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τις επιχειρησιακές της δυνατότητες βελτιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ενισχύει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με νέα μηχανήματα έργου, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά σε παρεμβάσεις επειγουσών εργασιών, αλλά και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
διαβαστε περισσοτερα

Δημοτικός Συνδυασμός ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ Υποψήφιος Δήμαρχος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Τ . Πρόεδρος Εφετών - ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Δημοτικός Συνδυασμός‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟΝέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’Υποψήφιος ΔήμαρχοςΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣΤ . Πρόεδρος Εφετών
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ
Συνδημότες-Συνδημότισσες
Η κάθοδος του Συνδυασμού μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αποβλέπει , ώστε  με τα έργα που θα προωθήσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή,  να βελτιωθεί η θέση του Δήμου μας, ο οποίος, συγκριτικά με τους άλλους Δήμους της χώρας, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Αποβλέπει, επίσης στην απαλλαγή του Δήμου και της Κοινωνίας του Ξηρομέρου από την τοξικότητα, που αναπτύχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που κυριάρχησαν στον Τόπο μας , ως αποτέλεσμα της έπαρσης και της αλαζονείας της Δημοτικής Αρχής.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΓΚΟΥΝΗΣ.ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η νεολαία σε όλη τη χώρα έχει βγει στους δρόμους. Η νεολαία αυτής της χώρας, αφού δεν το κάνει κανένας άλλος, βγαίνει στους δρόμους για να βγάλει αυτή την κοινωνία από το λήθαργο στον οποίο έχει ρίξει ένα σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα στο οποίο προεξέχει ο αποτυχημένος απερχόμενος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για τακτική γενική και ειδική έκδοση συνεδρίαση ΔΣ Λιμενικού το Ταμείου το την Τρίτη 7 Μαρτίου

https://www.dimosxiromerou.gr. Αστακός, 2.3.2023Αριθ. πρωτ: 79 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εβδόμη (7η) του μηνός Μαρτίου, του έτους 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 184 του Ν. 4635/19 και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κάτωθι μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2023.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................