3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ στο διεθνές τουρνουά SOFIA OPEN G1 TAEKWONDO...

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ στο διεθνές τουρνουά SOFIA OPEN G1 TAEKWONDO... Ξεπερνώντας το εμπόδιο του ΓΑΛΛΟΥ και του ΣΕΡΒΟΥ ο αθλητής του ΒΥΡΩΝΑ  κατάφερε να μπει για άλλη μια φορά στα ΜΕΤΑΛΛΙΑ.. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ... 
διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Στάικος για τον κορονοϊό........Ψυχραιμία κύριε Δήμαρχε

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Όπως ίσως θυμάστε στις 31/1/2020 είχα αναρτήσει στο Facebook και στα Blogs της περιοχής ( αλλά τα δυο : το Μύτικας press και το Ξηρόμερο News’ λόγω εμπάθειας προς το πρόσωπο μου δεν το ανάρτησαν (αν είναι δυνατόν ;;;) και έγραφα ότι ίσχυε για τον  κορονοϊό μέχρι τότε βάσει των οδηγιών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας .!!!! Και κατέληγα : Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ,αλλά ούτε και εφησυχασμός .!!! Εμείς ως Έλληνες κάναμε τα ακριβώς Αντίθετα .!!!

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Ενημέρωση επιτροπής διαχείρισης στο υπό ίδρυση λαογραφικού μουσείου

1. Στη συνέχεια της ανάρτησης στο διαδίκτυο,(εδώ) με την οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης<< Χριστόδουλος Παμπλέκης >> κάνει γνωστό σε όλους την συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης του λαογραφικού μουσείου έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
α. Η ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου είναι υπόθεση όλων μας.
 β. Ανοίχθηκε βιβλίο Παραλαβής Υλικών.
γ. Ο τρόπος και ο χρόνος παραδόσεως υλικών θα γίνει γνωστό αργότερα.

2. Περιμένουμε την συνεργασία όλων σας ανεξαιρέτως.


 Ο πρόεδρος της Επιτροπής
Πέτρος Χρυσικός
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Στήριξη του αιτήματος χρονικής μετάθεσης της Tελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και συγκεκριμενοποίηση των μέτρων στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα

Τη στήριξη και συναίνεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για χρονική μετάθεση της Τελετής Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και την ανάγκη συγκεκριμενοποίησης των μέτρων στήριξης των φορέων και επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αχαΐας και της Ηλείας που υπόκεινται σε ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα, μεταφέρει προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Θα εξυπηρετεί πλέον όλο τον Δήμο Ξηρομέρου.

Tο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, θα εξυπηρετεί πλέον όλο τον Δήμο Ξηρομέρου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αστακός, 6/3/2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Π.Ι.Δ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ. 2646041482
Κιν. 6986605117
Πληρ. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
e-mail: koinofelisxiromerou2019@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στο Δήμο Ξηρομέρου)
Όπως είχαμε ανακοινώσει, μετά την επικαιροποίηση της λίστας των ωφελουμένων, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος (τηλ. για πληροφορίες 6986605117), από Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 το πρόγραμμα«Βοήθεια Στο Σπίτι» θα εξυπηρετεί πλέον όλο τον Δήμο Ξηρομέρου και μάλιστα σταδιακά θα εμπλουτίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας Αστακού, Μύτικα και των θεραπόντων Ιατρών των ωφελουμένων.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: 40ημερο μνημόσυνο του συγχωριανού μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ.ΜΑΣΣΑΛΗ.

Με τη συμπλήρωση  40ημερών   από το θάνατο του συγχωριανού μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ.ΜΑΣΣΑΛΗ  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέησητην Κυριακή  8 Μαρτίου 2020 Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάουστη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.
Η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του
διαβαστε περισσοτερα

Γιάννης Τριανταφυλλάκης :Προς το παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου.

Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ
(τηλέφωνο : +302105212000) 
:
για όσους πιθανόν ήρθαν σε επαφή με τον κορονοϊό (εκδρομείς ,μεταφερόμενοι πληθυσμοί κτλ) αυτό που συστήνετε είναι το health monitoring (αυτόπαρακολούθηση της υγείας τους,συμπτώματα ,συχνή θερμομέτρηση ,τήρηση κανόνων υγιεινής και προφύλαξης). Σε περίπτωση που υπάρχει ύποπτο κρούσμα συστήνεται η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Προς το παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου. Επειδή ο ιός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα δεν αποκλείεται στα πλαίσια ενδημίας ή επιδημίας να έχουμε κρούσμα και στην περιοχή μας.
Απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός.Τήρηση των οδηγιών και ενημέρωση των υπεύθυνων αρχών.
Τέλος , τα φαινόμενα «κανιβαλισμού» έναντι συμπολιτών μας ,που προσφάτως ταξίδεψαν ,δεν μας τιμούν σαν κοινωνία και θα παρακαλούσα να εκλείψουν.
Είμαστε σε επαγρύπνιση και επικοινωνία. Με εκτίμηση
Τριανταφυλλάκης Λεων Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου


διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα των Αγίων Θεοδώρων

Ο Ι.Ν των Αγίων Θεοδώρων στην πλατεία Κλαυθμώνος (πλατεία Αγίων Θεοδώρων)(φωτο Μπαμπίνη ΙΝ)

Η εορτή των Αγίων Θεοδώρων για τη χρονιά του 2020 (κινητή γιορτή) είναι στις 7 Μαρτίου (και πάντα ημέρα Σάββατο). Επίσης γιορτάζουν: Θεοδώρα, Δώρα, Ντόρα, Θόδωρος, Θοδώρα, Θοδωρής, Θοδωράκης, Θώδης, Θώδος, Δώρης.
Στη γιορτή των Αγ. θεοδώρων τιμούνται μαζί, οι μεγαλομάρτυρες ΄΄Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων΄΄ του 3ου αιώνα και '' Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης'' του 4ου αιώνα. 


Σύμφωνα με την παράδοση, ο Θεόδωρος ο Τήρων που ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν στρατιώτης επί Διοκλητιανού στο τάγμα των Τηρώνων (νεοσύλλεκτων), κατά τη διάρκεια λιμού στην περιοχή των Ευχαΐτων της Γαλατίας, έθρεψε τον πληθυσμό μιας πόλης με κόλλυβα.
Από τότε καθιερώθηκε να προσφέρονται στους ναούς, το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας των Νηστειών (και Ψυχοσάββατο), κόλλυβα.
Σύμφωνα με άλλη παράδοση, η καθιέρωση των κόλλυβων συνδέεται με ένα θαύμα που έκανε ο άγιος Θεόδωρος ο Τήρων επί Ιουλιανού, που ήταν αντίθετος στη νηστεία …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................