Σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές!

Σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές!

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 11-4-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) «My Health - my right - Η Υγεία μου, δικαίωμά μου» επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση και σε πληροφορίες, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, ποιοτική διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος, καθώς και στην ελευθερία από τις διακρίσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Ξηρομέρου, με την συμμετοχή του Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ) του Δήμου μας και την στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του Δήμου μας τις ακόλουθες ημερομηνίες:
διαβαστε περισσοτερα

Επισκοπή Ευρυτανίας | Μια ματιά στην αυθεντική Ελλάδα με τον κύριο Βαγγέλη-(video)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Μια αυθεντική εμπειρία στην Επισκοπή Ευρυτανίας Σε ένα ταξίδι μας στο χωριό Επισκοπή Ευρυτανίας, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε τον κύριο Βαγγέλη. Με φιλοξενία και ζεστή διάθεση, μας ξενάγησε στο κτήμα του, όπου μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την παραδοσιακή παραγωγή ελαιόλαδου.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει: Κυριακή 14 Απριλίου - Let's do it Greece 2024: Αναλαμβάνουμε Δράση για Ένα Καθαρότερο Περιβάλλον!

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 11-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου θα συμμετέχει ενεργά την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου με πολυποίκιλες δράσεις στη κεντρική Πανελλαδική Δράση ''Let's do it Greece 2024: Αναλαμβάνουμε Δράση για Ένα Καθαρότερο Περιβάλλον!'' Αυτή είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό, να δείξουμε τη δύναμη και τη συνεργασία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να φροντίσουμε για το σπίτι μας, τη φύση. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το θεσμό της αναδοχής στο Διακοπτό

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το θεσμό της αναδοχής στο Διακοπτό
Την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θεσμό της αναδοχής σε γονείς και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκκίνησε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα, στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιαλείας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στις Βρυξέλλες για το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στις Βρυξέλλες για το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου σήμερα και αύριο (11 και 12 Απριλίου 2024) πραγματοποιείται το 9ο Φόρουμ Συνοχής στην Ε.Ε.
διαβαστε περισσοτερα

Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης-Με πρωτοβουλία και φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης, έγινε αντικατάσταση των κατεστραμμένων πορτών και παραθύρων.

ΠΗΓΗ: https://enmpampini1. Σας ενημερώνουμε ότι οι δύο πόρτες και τα τέσσερα παράθυρα του Μοναστηριού μας, είχαν κατασταφεί τελείως.2. Τα παραπάνω δεν τιμούσαν το χωριό μας.3. Με πρωτοβουλία και φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης, έγινε αντικατάσταση των κατεστραμμένων πορτών και παραθύρων.4. Όλα αυτά φαίνονται στις συνημμένες φωτογραφίες.5. Χορηγοί των ανωτέρω εργασιών οι παρακάτω συγχωριανοί μας, με αλφαβητική σειρά.
διαβαστε περισσοτερα

Εφαρμογή του κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 11-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η υπ. αριθμό 28909/848/15-03-2024 Εγκύκλιος Εφαρμογής του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ορίζονται μέτρα προληπτικής προστασίας για υφιστάμενα όσο και για νεοαναγειρόμενα κτίρια καθώς και για τον περιβάλλοντα χώρο τους δηλαδή οικόπεδα ή γήπεδα στα οποία έχουν ανεγερθεί κτίρια και συγκεκριμένα:
διαβαστε περισσοτερα

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας: Κείμενο παρέμβασης στην 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference). Σώστε τις Ελληνικές θάλασσες.

Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας: Κείμενο παρέμβασης στην 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference). Σώστε τις Ελληνικές θάλασσες.Σώστε τις Ελληνικές ΘάλασσεςΟι ελληνικές θάλασσες αποτελούν κοιτίδα του πολιτισμού και ένα από τα σημαντικότερα εναπομένοντα hot spot βιοποικιλότητας της Μεσογείου.  Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποβαθμιστεί δραματικά από τη ρύπανση, τον εντατικό τουρισμό και την υπεραλίευση. Σήμερα δέχονται το τελειωτικό χτύπημα από τρεις νέες δραστηριότητες που τις οδηγούν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή. Αυτές είναι:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................