Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενής στα Βλυζιανά.

Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενής στα Βλυζιανά.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 26/10/2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στην Τοπική Κοινότητα Βλυζιανών θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού από την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ., μέχρι και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού, χλωρίωσης και υγρομόνωσης των δεξαμενών. Η υδροφόρα του Δήμου θα είναι διαθέσιμη για να παρέχει νερό στους κατοίκους του χωριού. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Φώτης Μπενέκος-Το μεγάλο παράδειγμα -Μαρτυρίες : Του Αλέξανδρου Κυριαζή

Το μεγάλο παράδειγμα 
Λίγο πριν το τέλους Απριλίου του έτους 1943 , όλο το χωριό ήταν σκορπισμένο εις τα τέσσερα σημεία του ορίζοντος ανάλογα με τις δουλειές του και τα προβλήματα των κτημάτων. Μετά την Μάχη της Τσαπουρνιάς την 5ην Μαΐου 1943 που έδωσαν οι αντάρτες προς το ιταλικό στρατιωτικό τμήμα κατοχής , και το κάψιμο των χωριών την 8ην Μαΐου 1943,άρχισε να κατακάθεται η σκόνη για άλλες ταλαιπωρίες και σιγά σιγά ό κόσμος τράβαγε για τα χωράφια του και τις δουλειές που απαιτούσαν, δηλαδή μια τρίμηνη διαμονή στο ύπαιθρο. Η οικογένειά μου τράβηξε προς το κτήμα των οκτώ στρεμμάτων που είχαμε σπαρμένο καλαμπόκι και εις κάποιο σημείο εις το κέντρο του , μποστάνι, το οποίο δεν ήταν ορατό από έξω επειδή η βλάστηση του καλαμποκιού ανεβαίνει εις το ενάμισυ και μέτρα ύψος.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.Από την Πείνα στην Ανθρωπιά | Ο 92χρονος Κύριος Νίκος και οι Μνήμες του(Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Σε έναν τόπο όπου η φύση αναδύει την αληθινή ομορφιά της, στο Πετροχώρι Αιτωλοακαρνανίας είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον 92χρονο κύριο Νίκο. Η ζωή του αποτελεί έναν θησαυρό μνήμης, γεμάτο περιπέτειες, αλλά και σοφία.
διαβαστε περισσοτερα

Ξηρομερίτες λησμονημένοι μαχητές του '40. 39ο Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου και 24ο Σύνταγμα Πεζικού Πρεβέζης.

https://mytikaspress.blogspot.com
Ο Νίκος Θ. Μήτσης με τις γνώσεις του ερευνητή και ιστοριοδίφη, αναδεικνύει την μεγάλη προσφορά και τη θυσία των Ξηρομεριτών που έγραψαν σελίδες δόξας κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41. Εκατοντάδες Ξηρομερίτες αγωνίστηκαν ενάντια στον γερμανοϊταλικό φασισμό και έδωσαν μαθήματα ηρωισμού και ανδρείας.
διαβαστε περισσοτερα

«Παλιές γραφές» Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης, ο Ακαρνάνας

«Παλιές γραφές»Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης, ο Ακαρνάνας Έναν ελάχιστο φόρο τιμής αποδίδουν σήμερα οι «παλιές γραφές» σε όλους τους Έλληνες που πολέμησαν και αντιστάθηκαν το φασισμό-ναζισμό, με το παρακάτω κείμενο της Ευφροσύνης Βλ. Χρυσικού – Φιλόλογος. Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα «Φωνή των Μπαμπινιωτών», του Συλλόγου Μπαμπίνης, το 1982. Μετά από 41 χρόνια επέλεξα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο κείμενο για την ποιοτική του προσέγγιση στον πόλεμο του ’40.Το Αλβανικό ΈποςΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 27.10.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο Δήμος Ξηρομέρου, κατόπιν επίσημου εγγράφου που έλαβε από την ΓΓΠΠ, συμμετέχει στην ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προώθηση της προστασίας από τις πλημμύρες. Το τηλεοπτικό μήνυμα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ βρίσκεται στη διεύθυνση: https://youtu.be/8TMPg7xL_gY To ραδιοφωνικό μήνυμα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ βρίσκεται στη διεύθυνση: https://drive.google.com/file/d/1vCTtWHtrdQJbb78o9saw8Y4LoHv5Oko8/view?usp=sharing Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Δελτίο τύπου Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας

Δελτίο Τύπου Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας 26/10/23 Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια!
Την Πέμπτη 25/10/2023, στην αίθουσα  του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Πάτρα, η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε  την πρώτη συνέλευσή της, μετά τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη,  με μαζική παρουσία των μελών της κι εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας, σε κλίμα αποφασιστικότητας  για τους αγώνες  της επόμενης μέρας.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ:ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940(Γράφει ο Αλέξανδρος Κυριαζής)

Κυριακή βράδυ 27 Οκτωβρίου 1940 εκεί προς το σούρουπο , ο εγγονός ζητάει την άδεια του παππού να παρακολουθήση το θέατρο σκιών (Καραγκιόζη). Δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών και λόγω του τσουχτερού κρύου επιστρέφει εις το σπίτι, όπου μετά το «ελαφρό δείπνο» παίρνει την θέση του εις τα φτωχά «στρωσίδια» στο αριστερό χώρο του τζακιού παρέα πάντα με τον παππού.  Το πρωινό της Δευτέρας στάζει «φαρμάκι»: το κρύο και η πηχτή ομίχλη σου φράζει τα μάτια την μύτη και το δρόμο. 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................