Έργα που θα αλλάξουν την όψη της Αμφιλοχίας στη συνάντηση Θ. Μαυρομμάτη με Γ. Κατσούλα

«Δράσεις που με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν προς το καλύτερο συνολικά την εικόνα του Δήμου Αμφιλοχίας, είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο, Γιώργο Κατσούλα. Η πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς και ολόκληρο το βόρειο μέτωπο της Περιφέρειάς μας παρουσιάζουν εικόνα που δεν συνάδει με τις δυνατότητες της περιοχής και με όλα όσα δικαίως διεκδικούν οι συμπολίτες μας». Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας.
διαβαστε περισσοτερα

Εργασίες καθαρισμών και πρασίνου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμών και πρασίνου στα πιο επικίνδυνα σημεία των  επαρχιακών οδών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, που αποτελεί υποέργο της μεγάλης εργολαβίας, ύψους 49,7 εκατ. ευρώ που αφορά τη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου, με  στόχο την ομαλή και χωρίς κίνδυνους κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό οδικό  δίκτυο. Συνολικά οι παρεμβάσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου ορεινών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα την άρση της απομόνωσής τους και στην σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής, ενώ διευκολύνουν την κίνηση επισκεπτών προς αυτά, καθώς αποτελούν αναπτυσσόμενους προορισμούς τουρισμού. Αντίστοιχα βελτιώνεται η προσβασιμότητα στα δυτικά παράλια, αλλά και η περιοχή διασύνδεσης του οδικού δικτύου με την Ιόνια Οδό…
διαβαστε περισσοτερα
Καλό νέο ξεκίνημα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά του Δήμου Ξηρομέρου, με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Καλό νέο ξεκίνημα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά του Δήμου Ξηρομέρου, με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

https://www.dimosxiromerou.gr/

Αστακός 29.5.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά. Μετά από 2,5 περίπου μήνες αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου, ήρθε η ώρα να επανέλθουν τα παιδιά μας στο σχολείο τους. Γυρίσαμε όλοι μετά από πολύ καιρό περιορισμού και έφτασε η στιγμή με ασφάλεια τα παιδιά μας να πάνε στις σχολικές τους τάξεις, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σε αγαστή συνεργασία όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων γίνεται με βάση συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, οι οποίες επισυνάπτονται παρακάτω. Σας παρακαλούμε πολύ να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες που δίνονται, ώστε όλοι μας να παραμείνουμε ασφαλείς. Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, σε συνεργασία με όλους τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, για όσο το δυνατό …
διαβαστε περισσοτερα

ΛΗΓΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Θέμα: ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΛΗΓΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ Τελευταία μέρα σήμερα για κατάθεση των έργων σας! Στα ΚΔΑΠ που ανήκετε από τις 5:00 μ.μ.  έως τις 8:00 μ.μ.
διαβαστε περισσοτερα

Το Βυζάντιο σώζει την Ευρώπη. Η Β’ πολιορκία της Κων/λης από τους Άραβες, 717-718. Του Χριστόφορου Τριάντη*

Η διεθνής ιστοριογραφία, όταν αναφέρεται στη σωτηρία της Ευρώπης από τον ισλαμισμό, επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μάχη του Πουατιέ, το 732 μ.Χ. (και στον νικητή των Αράβων Κάρολο Μαρτέλο). Θεωρεί ως σωτήρες του ευρωπαϊκού πολιτισμού τους Φράγκους, οι οποίοι θρυμμάτισαν τα ισλαμικά σχέδια στη Γαλλία (Πουατιέ).     Πάνω σε αυτήν τη χρονολογία (732 μ.Χ.) έχουν γραφεί χιλιάδες λέξεις και θα γραφούν κι άλλες. Φυσικά, η ακαδημαϊκή κοινότητα αδιαφορεί εντέχνως (και ατέχνως) για τη βυζαντινή συνεισφορά στη σωτηρία της Ευρώπης.
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα . Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.

διαβαστε περισσοτερα

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου :Εάν η Δημοτική Αρχή συνεχίσει ,να συγκαλεί Δημοτικά Συμβούλια με Τηλεδιάσκεψη , εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στο μέλλον .

Η θέση της παράταξής μας Αναζωογόνηση Ξηρομέρου από το προηγούμενο συμβούλιο ήταν ,πως το επόμενο (σημερινό  εν λόγω) ,αφού έληξαν τα μέτρα της καραντίνας  και με μοναδική σύσταση από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να κρατείται η απόσταση των δύο μέτρων ,ήταν να γίνονται πλέον τα Δημοτικά Συμβούλια στην τεράστια αίθουσα του ισογείου στο Δημαρχείο, κεκλεισμένων των θυρών για πολίτες και από τους Προέδρους των τοπικών Συμβούλιων να παρίστανται, όσων υπήρχε θέμα στην ημερήσια διάταξη για το χωριό τους .
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................