Κακοκαιρία: Αδιάκοπες οι προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με Δήμους, Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες

Αδιάκοπες προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν «αντοχή» ποταμών και χειμάρρων και η προσπελασιμότητα των δρόμων, αλλά και να μην προκύψουν κίνδυνοι ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή, καταβάλλουν οι υπηρεσίες της  ΠΔΕ σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα των Δήμων, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας Οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, όντας επιβαρυμένες από τα προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας, δέχονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 μεγάλους όγκους όμβριων υδάτων, που έχουν δημιουργήσει νέα προβλήματα στις ήδη πληγείσες περιοχές, τα οποία λειτουργούν σωρευτικά και ενέχουν τον κίνδυνο δημιουργίας ακόμα μεγαλύτερων ζημιών και προβλημάτων.Για τον λόγο αυτό, η ΠΔΕ κινητοποίησε το σύνολο των υπηρεσιών και του στόλου μηχανημάτων της, τα οποία επιχειρούν σε όλα τα σημεία όπου παρίσταται ανάγκη, ενισχύοντας τις …
διαβαστε περισσοτερα

Έντονη βροχόπτωση σήμερα στη Μπαμπίνη(Βίντεο)

Έντονη βροχόπτωση σήμερα στη Μπαμπίνη  όπως άλλωστε μας ενημέρωσε από Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (Εδώ)
βιντεο Φ.Δ.Μπενέκος
διαβαστε περισσοτερα

Φυτείες Ξηρομέρου: Ακύρωση της 16ης Γιορτής Τσιγαρίδας -Ανακοίνωση Συλλόγου ''Ακαρνανικό φως''

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Γέμισαν νερό οι "Λαμπρες"

Αποκτήσαμε και την λίμνη μας στο χωριό εις θέσιν "Λαμπρες" μετά από έντονη και συνεχή βροχόπτωση η οποία συνεχίζεται!!Ευτυχώς είχαν μυαλό οι Παππούδες μας και στήσανε τα σπιτικά μας στους πρόποδες της βουνοκορφής "Παναγούλα".


Φωτορεπορταζ: Γ.Μ
διαβαστε περισσοτερα
Έκλεισε λόγω καθίζησης του οδοστρώματος ο δρόμος προς τα Βλυζιανά, ερχόμενοι από Βασιλόπουλο.

Έκλεισε λόγω καθίζησης του οδοστρώματος ο δρόμος προς τα Βλυζιανά, ερχόμενοι από Βασιλόπουλο.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 11.12.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
∆ΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνουμε ότι έκλεισε λόγω καθίζησης του οδοστρώματος ο δρόμος προς τα Βλυζιανά, ερχόμενοι από Βασιλόπουλο. Οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν να περνάνε με τα αυτοκίνητα τους και με βαριά μηχανήματα από εκεί, είναι επικίνδυνο. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο δρόμος Δεργοβίτσα - Αρχοντοχώρι στη θέση ''Λάκκος''.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία, 11.12.2021ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
∆ΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνουμε ότι έκλεισε λόγω πλημμύρας ο δρόμος Δεργοβίτσα - Αρχοντοχώρι στη θέση ''Λάκκος''. Οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν να περνάνε με τα αυτοκίνητα τους από εκεί, είναι επικίνδυνο. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΒΟΛΗ της θεατρικής παράστασης ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΕΣΜΕΡ, ΕΤΩΝ 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα θεατρική παράσταση στο «Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο» στο Μεσολόγγι, με το μονόλογο “Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17”.Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε καινούργια ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
διαβαστε περισσοτερα

Εκλογές στο σύλλογο Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα 11 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές στο σύλλογο Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα 11 Δεκεμβρίου 2021 , ημέρα Σάββατο και ώρα 5 μμ στα γραφεία της ΟΠΣΥΞ Πατησίων 5 Στοά Τρικούπη Αθήνα!!!!
Ο σύλλογος Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα είναι δημιούργημα των πολιτιστικών συλλόγων του Ξηρομέρου και αναγκαιότητα για συνέχιση του πολιτισμού  στα χωριά μας..
Ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με το περιβάλλον του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι συνεχιστές της ιστορικής μνήμης και ανάδειξης της προσφοράς των βελονιδοδασών του Ξηρομέρου και του τόπου του.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 το πολιτιστικό κίνημα προσπέρασε τα εμπόδια του συνδέσμου Ξηρομεριτών και δημιούργησε την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου και από την αρχή της δημιουργία της στάθηκε και στους απόδημους και στους μόνιμους κατοίκους και στο δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και στο περιβάλλον μπροστάρης για τον πολιτισμό και για την προστασία του περιβάλλοντος.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank