ΜΠΑΜΠΙΝΗ ''Η Κυρά των αμπελιών

Δρόμοι του κρασιού στο Ξηρόμερο ΜΠΑΜΠΙΝΗ ''Η Κυρά των αμπελιών''
Ξεχωριστή και φημισμένη  στο παρελθόν για το κρασί της Μοναδικός αμπελότοπος στην περιοχή με ιστορικές αναφορές τους τελευταίους τέσσερις αιώνες για την ποιότητα του κρασιού και των αμπελοκαλλιεργειών της.
διαβαστε περισσοτερα

Οι παραδοσιακές εκδηλώσεις και η κλαρινοπόπ δεν είναι δημοτικό!

Η κρίση αξιών ήταν λογικό να δημιουργήσει και κρίση στη συλλογική λαϊκή ταυτότητα.Έτσι φαίνεται λογικό που το δημοτικό τραγούδι της Ελλάδας έχει υποστεί κακοποίηση.Εμείς όμως εδώ το έχουμε πάει πολύ μακριά το έγκλημα. Ρούμελη και Μοριάς έχουν πραγματικά συλήσει τον πολιτισμό τους. Και μάλιστα από αυτούς που υποτίθεται το υπηρετούν: τους καλλιτέχνες αλλά και τους «λάτρεις» του είδους. Αντέχει όμως, όπως και οι αξίες πάντα αντέχουν. Από τη μία πλευρά των εγκληματιών εκ προθέσεως έχουμε τα σκυλοκλάρινα.Απαίδευτοι αλλά ταλαντούχοι καλλιτέχνες που δεν καταλαβαίνουν από τσάμικο και συρτό. Κλαρινίστες με γρήγορα δάχτυλα και αναπνοές απίστευτες. Ντραμίστες που δεν χάνουν ποτέ και πουθενά. Μπασίστες που θα μπορούσαν να παίζουν οπουδήποτε στον κόσμο. Φωνές τρομερές σε βάθος και αντοχή. Αλλά τι το θες, δεν ακούγονται.
Αγαπημένα τους τραγούδια είναι τα ραβασάκια, η κουμπάρα, η συμπεθέρα, η γειτόνισσα η βλάχα και άλλα παλιότερα όπως το μελαχρινάκι και οι αμπάρες. Αυτά όμως ΔΕΝ είναι δημοτικά τραγούδ…
διαβαστε περισσοτερα

Ενημέρωση για την μεταφορά μαθητών στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έγκαιρα από αρχές Μαρτίου 2018 ξεκίνησε ο σχεδιασμός των δρομολογίων για μεταφορά 4.500 μαθητών σύμφωνα τα αιτήματα των σχολικών μονάδων. Ακολούθησαν συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων με προτεραιότητα τα Ειδικά σχολεία.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Νικόλαος Μπαλαμπάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού της Γής

Επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού της Γής (World Cleanup Day), ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Νικόλαος Μπαλαμπάνης επισημαίνει :
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στις δεκαεννιά (19η) του μηνός Σεπτέμβρη του έτους 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................