Ανακοίνωση για Covid tests στον Αστακό, για το προσωπικό του Δήμου στον Αστακό.

Ανακοίνωση για Covid tests στον Αστακό, για το προσωπικό του Δήμου στον Αστακό.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 7.4.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αύριο Πέμπτη 8.4.2021 και ώρα 01:30 μ.μ., παρακαλούνται οι υπάλληλοι του Δημαρχείου Αστακού - ΚΕΠ Αστακού, Εφορίας. ΙΚΑ, να προσέλθουν στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθριο), τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας για μοριακό Covid test. Απαιτείται προσκόμιση του AMKA.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ: Ο Κορονοϊός απαιτεί αλήθειες και επιστημονική γνώση.

Όταν λοιπόν η Άριστη Γραμματέας μου κυρία  Μακρή  πληροφορήθηκε την Δευτέρα το βράδυ 29 Μαρτίου , πως η γυναίκα η οποία προσέχει το παιδάκι της, βγήκε θετική στον Coviod  ,παρά το γεγονός ότι είχαν μόνο ολιγόλεπτη επαφή μαζί της , εγώ της συνέστησα να μείνει σε καραντίνα 8 ημερών και ας ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα εντελώς ασυμπωματική .Πράγμα το οποίο έγινε και από τότε δεν ξαναήρθε στο Ιατρείο μου μέχρι και σήμερα 7 Απριλίου.
Της είπα με  την συμπλήρωση 8 ημερών να κάνει Μοριακό test  και μέχρι τότε ,να είναι σε κατ οίκον καραντίνα , πράγμα το οποίο έκανε  και παρέμεινε σε καραντίνα ακόμη και από τον σύζυγό της  και θα επέστρεφε στο ιατρείο,  όταν θα έβγαινε αρνητικό το Μοριακό test .Την Δευτέρα το πρωί πήγε στο Κέντρο Υγείας Αστακού και έκανε Μοριακό test , όπως της είχα πει και σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου μετά το μεσημέρι   την ενημέρωσαν από το Κέντρο Υγείας Αστακού , πως το test που έκανε την Δευτέρα , βγήκε θετικό και έτσι συνεχίζει τη  κατ οίκον καραντίνα μέχρι να συμπληρω…
διαβαστε περισσοτερα
Κλειστό απ' αύριο Πέμπτη και Παρασκευή το Δημαρχείο στον Αστακό. Μοριακά τεστ για το προσωπικό του Δημαρχιακού καταστήματος.

Κλειστό απ' αύριο Πέμπτη και Παρασκευή το Δημαρχείο στον Αστακό. Μοριακά τεστ για το προσωπικό του Δημαρχιακού καταστήματος.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός 7.4.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 (>3), σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου διαχείρισης κρούσματος για τους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα (1/10/2020), έγινε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Αναμένεται απόφαση για αναστολή λειτουργιάς των υπηρεσιών του Δημαρχείου Αστακού για δύο (2) ημέρες (8 και 9 Απριλίου 2021). Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προγραμματίζεται νέα δειγματοληψία μοριακών τεστ για τους υπαλλήλους του Δήμου. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα υπάρξει ενημέρωση για την επανέναρξη της λειτουργίας του Δήμου την Κυριακή 11/4/2021.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ-Δίπλα στους εργαζόμενους του μόχθου και της γειτονιάς

Η παράταξή μας '' ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ '' ενώνει της δυνάμεις της με τα σωματεία των παραγωγών και μικροπωλητών των λαϊκών αγορών  στον κοινό αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου που απαξιώνει τον χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και ανοίγει τον δρόμο στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες και τα συμφέροντα των μεγάλων της αγοράς.Οι λαϊκές αγορές θέλουν βελτίωση  αναβάθμιση  και προστασία του κοινωνικού χαρακτήρα τους.
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε .ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Μεταχρωματικό έλκος πλατάνου- Νέα τηλεδιάσκεψη για το «μεταχρωματικό έλκος πλατάνου»

Το σημαντικό ζήτημα του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου συζητήθηκε τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ εκπροσώπων της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, επιστημόνων και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και της περιφερειακής συντονίστριας πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθίας Γιαννιά.Το φθινόπωρο του 2003 βρέθηκε στην Ελλάδα η ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», που προκαλείται από το μύκητα Ceratocystisfimbriata f.sp. platani. Το παθογόνο προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου. Είναι η πλέον καταστρεπτική ασθένεια του πλατάνου διεθνώς, προκαλώντας νέκρωση των δένδρων. Νεαρά δένδρα συνήθως νεκρώνονται σε χρόνο μικρότερο των δύο ετών, ενώ τα μεγαλύτερα δένδρα μπορούν να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια μετά την προσβολή τους από το παθογόνο, ωστόσο, ο θάνατος των προσβεβλημένων φυτών είναι αναπόφευκτος .«Το παθογόνο αυτό αποτελεί μια τεράστια απειλή για τα πλατάνια μας …
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-Λιμνοθάλασσα Παλαιοποτάμου(βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού είναι η μεγαλύτερη της χώρας μας και από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου.Αποτελείται από ένα σύστημα 6 λιμνοθαλασσών που είναι σχετικά απομονωμένες μεταξύ τους και παρουσιάζουν διαφορετικά φυσικοχημικά χαρακτηριστικά. Η λιμνοθάλασσα Παλαιοποτάμου βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου που οδηγεί προς την παραλία του Λούρου. Δυτικά της λιμνοθάλασσας είναι το Ιόνιο Πέλαγος και η νήσος Οξυά, νότια ο Πατραϊκός και ανατολικά η λιμνοθάλασσα Θολής. Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα στο σημείο αυτό ήταν η εκβολή του Αχελώου. Στη ρηχή λιμνοθάλασσα κυριαρχούν οι αλμυρόβαλτοι και οι λασποτοπιές. Ιδανικός τόπος για υδρόβια πουλιά, παρυδάτια και Φοινικόπτερα. Πηγή:Φορέας Διαχείρισης-Βικιπαίδεια.
διαβαστε περισσοτερα
Ανακοίνωση για Covid tests στον Αστακό.

Ανακοίνωση για Covid tests στον Αστακό.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 7.4.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στο πλαίσιο αναχαίτισης και περιορισμού της διασποράς της Covid-19, ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τις κινητές ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) και την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου προγραμματίζει τη Τρίτη 13 Απριλίου και ώρα 09:30 π.μ., στο κτίριο του Δημαρχείου στον Αστακό, δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να δείξουμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας τις οδηγίες και όλα τα μέτρα προφύλαξης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να μπαίνουν και να τηρούν την καραντίνα, κάτι που είναι απαραίτητο για τον περιορισμό της διασποράς. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

ΤηνΚυριακή 11 Απριλίου, μετα αυτοκίνητα μαςκαι 1 με 2 άτομα με
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη σε έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στα διοικητήριο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανανίας στο Μεσολόγγι, όπου παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, τέθηκε επί τάπητος το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τους δύο Δήμους στον τομέα των έργων. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν, ενώ τέθηκε το πλαίσιο για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών Δήμων και Περιφέρειας, έτσι ώστε να αυξηθεί ο βαθμός της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Παράλληλα αναλύθηκαν εκατέρωθεν απόψεις για έναν ευρύτερο προγραμματισμό έργων τα οποία θα μπορούσαν να δρομολογηθούν ή έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά υλοποίησης και αφορούν κυρίως τους Δήμους Ξηρομέρου και Ναυπακτίας, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο μια συνολικής στρατηγικής π…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................