Μοσχοβολιά ζεστού φρεσκοψημένου ψωμιού από τον φούρνο του χωριού!!!

Ακόμα σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου υπάρχουν πετρόχτιστοι φούρνοι που η μυρωδιά του αχνιστού και αφράτου ψωμιού  και η μοσχοβολιά του, απλώνεται σε όλη τη γειτονιά.Οι νοικοκυρές βάζουν όλη τους την τέχνη για το καλύτερο αποτέλεσμα, ιεροτελεστία ολόκληρη, για να φτιάξουν ευωδιαστό ψωμί  και όλο το χωριό γεμίζει αρώματα!! Τα καρβέλια, οι πίτες και οι κλούρες, είναι μοσχοβολιές αξέχαστες που θα μας κυνηγούν μια ζωή!!!
ΦΩΤΟ: Χρήστος Ντέμος
διαβαστε περισσοτερα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα πληγούν

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε σε όλη τη χώρα
Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και από αύριο και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους από απόψε έως τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
διαβαστε περισσοτερα

Ιδιοκτήτης καφενείου στην Πτολεμαΐδα δίνει... πτυχίο στους πελάτες του – ΦΩΤΟ

Πτυχίο… καφενόβιου δίνει στους πελάτες του ένας ιδιοκτήτης καφενείου στην Πτολεμαΐδα. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε να τους επιβραβεύσει. Έτσι δημιούργησε το σχετικό χαρτί, στο οποίο ο καθένας με βάση τις... επιδόσεις του στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο καφενείο του, βαθμολογείται αντιστοίχως. Όπως λέει αστειευόμενος, ο ιδιοκτήτης στο kozan.gr: «Από φέτος το καφενείο μας, σε συνεργασία με το υπουργείο «Δια βίου μάθησης Μπιρίμπας και πρέφας» θα απονέμει «πτυχία», στους αριστούχους όλης της χρόνιας που αγωνίζονται σε διάφορα «αγωνίσματα»,  ενώ στις αρχές Ιουνίου θα καθιερώσουμε γραπτές εξετάσεις». Δείτε το "πτυχίο":
kozan.gr
enikos.gr
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................