ΜΑΡΙΑ Ν. ΑΓΓΕΛΗ: Bύσσινο, γλυκό του Κ.Π. Καβάφη και της Μάνας…

Bύσσινο, γλυκό του Κ.Π. Καβάφη και της Μάνας…Συνομιλούσες συνταγές:ενός ποιητή και μιας αγρότισσας
Γράφει η δρ Μαρία Ν. Αγγέλη
Στη μνήμη της μάνας μου Eιρήνης Αγγέλη
        «Το νερό με το γλυκό του κουταλιού, η ανατολίτικη συνήθεια, και ο καφές είναι από τις μεγαλύτερες μικρές χαρές της καθημερινής ζωής και η πρώτη απόλαυση, που αποζητούμε, μόλις σηκωθούμε από τον ύπνο…». [Βλέπετε: Δραγούμης Ίων, Ελληνικός Πολιτισμός, Αθήνα 1914]
διαβαστε περισσοτερα

Ερώτηση για την συντήρηση και βελτίωση του δρόμου, που περνά μέσα από τον οικισμό της Μπαμπίνης.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 29 Απριλίου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου» κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, έβαλε το θέμα της εν εξέλιξη εργολαβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που αφορά την συντήρηση και βελτίωση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Κανδήλα – Μύτικας, συνολικού μήκους 32 χλμ και προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε αυτή την εργολαβία ο οικισμός της Μπαμπίνης μένει απ' έξω, με ένα κομμάτι οδικού δικτύου σε πολύ άσχημη κατάσταση, το οποίο χρήζει άμεσης συντήρησης και βελτίωσης. Ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης ζήτησε να παρέμβει ο Δήμος στην Περιφέρεια, ώστε αυτή η παράλειψη να διορθωθεί.
* (Φωτογραφίες από κ. Σπύρο Μπενέκο - Τον ευχαριστούμε πολύ).








διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Ν. Φαρμάκη σε εν εξελίξει έργα της Αιτωλοακαρνανίας

Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Αθανάσιο Μαυρομμάτη και τονΒοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα συνεταιριστικών οργανώσεων, Μιχαήλ Γούδα. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών στο έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Κανδήλα – Μύτικας, που αφορά δρόμο συνολικού μήκους 32 χλμ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή τμημάτων νέου ασφαλτοτάπητα, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, καθαρισμούς και επενδύσεις τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας καθώς επίσης οριζόντια και κάθετη σήμανση, ενώ θα εκτελεστούν και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και το παραλιακό μέτωπο. Επίσης, μετέβησ…
διαβαστε περισσοτερα

Υπεβλήθη η πρόταση για την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Ξηρομέρου. Ευχαριστίες του Νομικού Προσώπου προς την Επιστημονική Ομάδα Εργασίας και τους Συλλόγους του Δήμου Ξηρομέρου.

Δελτίο Τύπου 
Υπεβλήθη σήμερα από το Ν.Π.Δ.Δ  ΄΄Πολιτισμός , Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου΄΄ πρόταση για αίτημα επιχορήγησης και αιγίδας σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείο Πολιτισμού για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. 


διαβαστε περισσοτερα

Ξεκινούν οι εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης "Πατρινός"

Διεύθυνση Δημήτρης Πατρινός : O Δημήτρης είναι γιός της συγχωριανής μας Τασούλας Μουσέ -Χαροκόπου & του Μένιου Πατρινού.

Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 182 και Αφεντούλη
17 341 Άγιος Δημήτριος  τηλ21 0933 3352



διαβαστε περισσοτερα

Μετά πάνω από 10 χρόνια ακινησίας και αχρηστίας, μας ρωτάνε τι κάναμε για την μηχανοκίνητη σκούπα.(video)

Δελτίο τύπου.

Μετά πάνω από 10 χρόνια ακινησίας και αχρηστίας, μας ρωτάνε τι κάναμε για την μηχανοκίνητη σκούπα.
Από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», ρωτηθήκαμε δημόσια για την μηχανοκίνητη σκούπα των 90.000 €, αν της κάναμε service και αν την χρησιμοποιούμε. Οι δικές μας ερωτήσεις αποκαλύπτουν την παραπλάνηση και την σκοπιμότητα.
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά σε επιχειρήσεις του Αγρινίου

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας κατά του νέου κορωνοϊού COVID-19 και της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του,  προκειμένου να υπάρξει ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα με ασφάλεια και υπευθυνότητα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, στο Αγρίνιο, έλεγχος - ενημέρωση σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα οπτικών, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά. Κατά τις επισκέψεις διαπιστώθηκε ότι τηρούνται τα αναγκαία μέτρα που είναι απαραίτητα και συμβάλουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Επίσης δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες και διευκρινήσεις για τα μέτρα αυτά, που αφορούν τις τρεις βασικές και σπουδαιότερες παραμέτρους, που είναι κατά σειρά: Α)  Η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων δηλαδή η αποστασιοποίηση μεταξύ των ατόμων σε δημόσιους χώρους, τουλάχιστον 1,5 μέτρων ο ένας από τον άλλον.  Β)   Επιμελές και σωστό πλύσιμο των χεριών και απολύμανση  Γ) Υπ…
διαβαστε περισσοτερα
Σημαντική βλάβη στο δίκτυο της ύδρευσης του Αστακού.

Σημαντική βλάβη στο δίκτυο της ύδρευσης του Αστακού.

Αστακός, 6.5.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Αστακού, ότι παρουσιάστηκε σημαντική βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης του Αστακού, στη θέση «Άγιος Δημήτριος». Κάποια στιγμή τις μεσημεριανές ώρες θα διακοπεί η παροχή του νερού και ήδη από την πρώτη στιγμή συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου εργάζονται προς αποκατάσταση της βλάβης, ώστε η ύδρευση στην πόλη του Αστακού να επανέλθει όσο πιο σύντομα γίνεται. Ζητούμε την κατανόηση σας για την ταλαιπωρία και την διακοπή νερού που θα γίνει σε λίγο. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα
Έγκριση πιστοποίησης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Κοινωφελή του Δήμου Ξηρομέρου, για υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους (ΕΑγΟ) περιόδου 2020-2021.

Έγκριση πιστοποίησης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Κοινωφελή του Δήμου Ξηρομέρου, για υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους (ΕΑγΟ) περιόδου 2020-2021.

Ημ/νία: 05/05/2020 Α.Π.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΣΠΕΠΑΟ/124447/4846/370/130 Ημ/νία Έκδοσης 05/05/2020 Απάντηση στο έγγραφο: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΣΠΕΠΑΟ/124447/4846/370/130 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΟΒΟΛΗΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37
Ταχ. Κώδικας: 151-80 ΜΑΡΟΥΣΙ
Πληροφορίες: Παρασκευή Τζελέπη
Τηλέφωνο: 2131316409
Τηλεομοιότυπο: 2131316526
Ηλ.Ταχυδρομείο: vtzelepi@gga.gov.gr

Προς: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Διεύθυνση
ΑΣΤΑΚΟΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Τ.Κ.: 30006 Υπόψη: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΘΕΜΑ: «Χορήγηση βεβαίωσης πιστοποίησης καταλληλότητας υλοποίησης ΠΑγΟ και ΕΑγΟ».
Σχετ.: ΥΠΠΟΑ/124447/9/3/2020. Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής αιτήσεως σας, σας ενημερώνουμε πως εγγραφήκατε στον πίνακα πιστοποιημένων φορέων υλοποίησης ΠΑγΟ και ΕΑγΟ με κωδικό πιστοποίησης: 90E0. Η παρούσα χορηγείται υπό τα προβλεπόμενα εις το ισχ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................