ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ -Πατάτες λαδορίγανη στον ξυλόφουρνο της γιαγιάς Βούλας | Η ζωή στο χωριό(video)

Η Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας υπήρξε παραδοσιακά ως ένα από τα φιλόξενα χωριά και οι κάτοικοί του φημίζονται για την αγάπη τους στις ελληνικές παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Καθώς πλησιάζει το Πάσχα το οδοιπορικό μας συνεχίζεται στο ιστορικό χωριό Σταμνά Μεσολογγίου όπου η γιαγιά Βούλα 76 ετών, μας υποδέχεται με χαρά στο σπιτικό της. Μας τραγουδάει και μας μαγειρεύει όπως παλιά, στον ξυλόφουρνο του σπιτιού της ένα εύκολο, νηστίσιμο και πεντανόστιμο φαγητό με τοπικά προϊόντα που κάποτε αποτελούσε το βασικό πιάτο της ελληνικής οικογένειας.video:Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι 2ημερες εκδηλώσεις για Νίκο Μπελογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. ΜπελογιάννηΤο ενδιαφέρον πλήθους εργαζομένων, νεολαίας και απλών λαϊκών ανθρώπων κάθε ηλικίας, συγκέντρωσε η διήμερη έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργάνωσε το Σαββατοκύριακο η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος, για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη.Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς της πόλης ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, με την ομιλία του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και την προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο».Από νωρίς το απόγευμα, το ενδιαφέρον για την έκθεση ήταν αρκετά μεγάλο, μετά και την πρώτη μέρα της το Σάββατο. Στον χώρο «ξεχωριστή θέση», είχαν οι εκδόσεις γύρω από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη. Το Σάββατ…
διαβαστε περισσοτερα

Νέα καθήκοντα για τον Κομπλίτση Απόστολο

Στον Άγιο Δημήτριο στα Νότια Προάστια της Αττικής, στις εκλογές που έγιναν για τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Ασυρμάτου στις 10/4/2022 εκλέχτηκε ανάμεσα στους πρώτους και παίρνει θέση στο Δ.Σ. ο Κομπλίτσης Απόστολος, ιστορικό στέλεχος του Πολιτιστικού Κινήματος Ξηρομέρου και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης.Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα !!!
enmpampini
διαβαστε περισσοτερα

1η & 2η θέση για της ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΣΕΣ αθλήτριες του Α.Σ. «Αλκίμαχος»στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων

Με 14 αθλητές συμμετείχε ο ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων που έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας "Γ. Στεφανόπουλος" στο Περιστέρι, αποκομίζοντας 12 μετάλλια
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δυο κατηγορίες (μια στα KATA και μία στο KUMITE) αγωνίζονταν στον τελικό μεταξύ τους αθλητές του συλλόγου μας. Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι οι: ΖΩΡΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 1η θέση ΚΑΤΑ ΚΟΤΤΑ ΑΡΙΑΔΝΗ 2η θέση ΚΑΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ ΛΥΔΙΑ 1η θέση ΚΑΤΑ 1η θέση KUMITE ΖΩΡΖΟΥ ΒΑΛΙΑ 2η θέση ΚΑΤΑ 2η θέση KUMITE ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΚΙΝΟΗ 2η θέση ΚΑΤΑ ΠΟΥΛΗ ΑΡΕΤΗ 1η θέση KUMITE ΠΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 2η θέση ΚΑΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 3η θέση KUMITE ΦΡΑΓΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 3η θέση ΚΑΤΑ 3η θέση KUMITE Στον μικρό τελικό για την τρίτη θέση και μία ανάσα πριν το μετάλλιο βρέθηκαν οι αθλήτριές μας ΠΟΥΛΗ ΑΡΕΤΗ (KATA) και η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΑΛΚΙΝΟΗ (KUMITE). 7η θέση για τις αθλήτριές μας ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΥΔΙΑ (ΚΑΤΑ), ΣΑΚΚΑΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (KUMITE), ΧΙΟΥ ΘΕΩΝΗ (KATA KUMITE), ΛΑΨΑΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (KUMITE). Πολύ καλή εμφάνιση της αθλήτριας μας …
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα συναντήθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και πολιτευτής του νομού μας.Ο κ. Παπαθανάσης αφού συνεχάρη τον  κ. Γαλαζούλα για την παραμονή του ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Ακαρνανίας προσέφερε διαγνωστικά τεστ για τις ανάγκες της Υπηρεσίας.Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:«Ο κ. Γαλαζούλας έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε πολλές επιτελικές θέσεις ενώ γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Του ευχήθηκα καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική αστυνόμευση του τομέα ευθύνης του. Σε όλη τη θητεία μου ως αυτοδιοικητικός στάθηκα δίπλα στην Αστυνομία και έτσι συνεχίζω να πορεύομαι. Παραμένω αρωγός στην δύσκολη προσπάθεια σας. Η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας»
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξηρομέρου τη Παρασκευή 15 Απριλίου.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξηρομέρου τη Παρασκευή 15 Απριλίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 11/4/2022 Αριθ. Πρωτ.: 3348 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : Αστακός Αιτωλ/νίας T.K. 300 06 Τηλ.: 2646360526 e-mail: info@dimosxiromerou.gr Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξηρομέρου. Παρακαλείσθε να προσέλθετε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας , για να συμμετέχετε και να καταθέσετε τις προτάσεις σας, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Σ.Τ.Ο.
1. Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολ. Προστασίας Δυτικής Ελλάδας. 2. Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολ. Προστασίας της Περ/κής Ενότητας Αιτωλ/νιας. 3. Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αστακού. 4. Ο Διοικητής Λιμενικού Τμήμ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ_ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 19:00 στα εγκαίνια του Κινητού Ψηφιακού Πάρκου Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με εκτίμησηΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

διαβαστε περισσοτερα

Φωτογραφίες από το 1ο FINAL FOUR ΠΑΙΔΩΝ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. που έγινε στον Αστακό.(make-art)

διαβαστε περισσοτερα

Κατατέθηκε αίτημα αδειοδότησης για το έργο των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

Την κατάθεση των αιτημάτων για την έγκριση των όρων σύνδεσης, του μεγάλου έργου των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, υπέβαλλε ο Πρόεδρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων και Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ΛάμπροςΔημητρογιάννης.Συνοδεία συνεργατών και μελετητών του έργου, ο κ. Δημητρογιάννης μετέβη στις κεντρικές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, καταθέτοντας τους σχετικούς φακέλους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπου και υπέγραψε τα σχετικά αιτήματα. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά υποβλήθηκε η έγκριση αδειοδότησης του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αυτοπαραγωγής και εικονικού συμψηφισμού στη χώρα. Με την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήματος για αδειόδοτηση του έργου κι ενώ έχουν προηγηθεί τα στάδια σύστασης των Ενεργειακών Κοινοτήτων και της ολοκλήρωσης των μελετών, προγραμματίζονται τα επόμενα βήματα που αφορούν τα τεχνικά στοιχεία, τη χρηματοδότηση και την προκήρυξη του έργου. Επιπλέον, το επόμεν…
διαβαστε περισσοτερα

Με εξαιρετική ανταπόκριση και επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα για τη συνδιαμόρφωση «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Απριλίου 2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε εξαιρετική ανταπόκριση και επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα για τη συνδιαμόρφωση «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού»
Καθολική η αποδοχή της αθλητικής μεταρρύθμισης από τους 141 ομιλητές στις 15 θεματικές ενότητες των 22 ωρών του Συνεδρίου και από τους χιλιάδες επισκέπτες της αθλητικής Έκθεσης και των αθλητικών επιδείξεων στο «Δημήτρης Τόφαλος»

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................