Η ιστορία της γιαγιάς που θα σας αγγίξει την ψυχή | Ήταν ωραία τα παλιά χρόνια(βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΑληθινές ιστορίες: Η ζωή στην Ελλάδα πριν από 50 χρόνια. Στις γραφικές αγκαλιές του Καρπενησίου, συναντήσαμε την 83χρονη γιαγιά Μαργαρίτα, μια γυναίκα γεμάτη ιστορίες και μνήμες από τα παλιά χρόνια. Η ζωή της, σημαδεμένη από πολέμους, φτώχεια και δυσκολίες, φέρει στο νου εικόνες μιας Ελλάδας αλλοτινής.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Εκδήλωση ΛΕΝΙΝ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕκδήλωση με θέμα «100 χρόνια Λένιν - Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Για το Σοσιαλισμό την απάντηση στον 21ο αιώνα», διοργανώνουν την Πέμπτη 15 Φλεβάρη στις 7:00 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, στη Δημοτική Αγορά της πόλης του Αγρινίου.Θα μιλήσει, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.Στα πλαίσια της εκδήλωσης προβληθεί η σοβιετική ταινία  «Θωρηκτό Ποτέμκιν» του Σεργκέι Μιχαήλοβιτς Αϊζεστάιν, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
διαβαστε περισσοτερα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη μας, μια μέρα γεμάτη υπερηφάνεια και ελπίδα. Ένα έργο που αποδίδεται στα παιδιά μας και δείχνει τον Πολιτισμό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης στην ομιλία του στα εγκαίνια του ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, ένα έργο που αποτέλεσε όραμα του και  εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε επί θητείας του ως Δήμαρχος Ναυπάκτου.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ.ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ…ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ…ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ 
Στην διαρκή Επιτροπή παραγωγής και εμπορίας, 08-02-2024 συζητήθηκε το Σ/Ν του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «‘Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διάταξη για την φυτουγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την ζώνη της αγροτικής ανάπτυξης.»
διαβαστε περισσοτερα

Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Επιδείνωση του καιρού από την ΚυριακήΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (4/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου  2024 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (11-02-24) μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας (12-02-24). Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΠΝΟΣ: αναδρομή στο παρελθόν: Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης

Γράφει: o Αποστόλης Κομπλίτσης
Καπνός, ένα φυτικό αγροτικό προϊόν με πολλές αντιθέσεις και παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία. Ένα φυτό μονοετές που μοιάζει( έχει συγγενική σχέση) με την πατατιά, τη ντοματιά και τη μελιτζάνα. Επιστημονικά ονομάζονται « σολανίδες» και λέγονται έτσι επειδή έχουν μέσα τους τη σολανίνη – στρυχνίνη και νικοτίνη , όλα δηλητηριώδη. Τα ζώα όταν το μυρίζουν αποφεύγουν να το φάνε. Ο καπνός χρησιμοποιείται  ως βιομηχανικό προϊόν. Λέγεται ότι πρώτη πατρίδα του καπνού ήταν η Νότια Αμερική. Στην Ευρώπη  τον έφερε ο Γάλλος ΝΙΚΟΤ στα 1560μ.Χ. περίπου. Η ρίζα του καπνού μοιάζει με πάσαλο και στηρίζεται βαθιά μέσα στο χώμα. Το ύψος του πολλές φορές ξεπερνάει το ένα μέτρο. Τα φύλλα είναι πλατιά, χνουδωτά και με σχηματισμένες αυλακίες( νεύρα) για να στέλνει το νερό στη ρίζα.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μίλτος Ζαμπάρας: Αναγκαία η διατήρηση του Κέντρου Υγείας Κατούνας

Μίλτος Ζαμπάρας:  Αναγκαία η διατήρηση του Κέντρου Υγείας Κατούνας
Στην Βουλή φέρνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  Μίλτος Ζαμπάρας, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας που αφορά το Κέντρο Υγείας Κατούνας.Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται κατάργηση του Κέντρου Υγείας Κατούνας και όπως είναι λογικό έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Το Κέντρο Υγείας Κατούνας καλύπτει μια μεγάλη και δύσκολη γεωγραφική περιοχή όπου το κοντινότερο νοσοκομείο απέχει 40 λεπτά. Επίσης το Κέντρο Υγείας Κατούνας καλύπτει με τις εφημερίες του έκτακτα και επείγοντα περιστατικά για σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.Την στιγμή που η δημόσια υγεία είναι υποστελεχωμένη, που οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα εξαντλητικά ωράρια, την στιγμή που η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι η βασική επιλογή της κυβέρνησης θα πρέπει όλοι να σταθούμε και να διεκδικούμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτε…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................