Άμεση η παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου σε φωτιά, στην είσοδο του Μύτικα.

Ημερομηνία 20.7.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μία πολύ επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου, λίγο μετά τις 4:30 μ.μ. στην είσοδο του Μύτικα, λίγο πάνω από την διασταύρωση, από ηλεκτρική αιτία (βραχυκύκλωμα).
διαβαστε περισσοτερα

«Το Πάζλ των Γνώσεων» - Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6 – 12 ετών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Το Πάζλ των Γνώσεων» - Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6 – 12 ετώνΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει με συντονισμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό την  υλοποίηση δράσεων συνοδευτικών μέτρων ΤΕΒΑ για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με σκοπό τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής αποτελεσματικότητας των σχετικών παρεμβάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνικής συνοχής.
διαβαστε περισσοτερα

Αυτοί είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα- Η Ζέφη Δημαδάμα ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι γενικοί και ειδικοί γραμματείας, με απόφαση της κυβέρνησης.Η  Ζέφη Δημαδάμα ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι  Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατηγορία 3 (υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσι

ο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

Ελεύθερη πρόσβαση στα δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Ακτίου Βονιτσας κατά τις ημέρες του καύσωνα

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες από σήμερα αλλά  και γενικά για όλο το καλοκαίρι κυρίως τις ημέρες της έντονης ζέστης και του καύσωνα..Τα δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε Κατούνα και Βόνιτσα θα είναι ανοιχτά για τις θερμές ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου  και στις κλιματιζόμενες αίθουσες η ζωή είναι καλύτερη.
Ελεύθερη πρόσβαση στα δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  κατά τις ημέρες του καύσωνα . Επίσης τα ΚΑΠΗ θα είναι ανοιχτά για όλες τις ζεστές ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου και κυρίως για τις ημέρες που θα υπάρχει ανακοίνωση με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για καύσωναΜε αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες , οι οποίες πλήττουν και την περιοχή μας, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να παραμένουν σε δροσερούς χώρους καθώς και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους κατά τις κρίσιμες ώρες 10 π.μ. με 8 μ.μ. και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες.Κυρ…
διαβαστε περισσοτερα

βραδιά κινηματογράφου (συνέχεια) στον Ανεμόμυλο στον Αστακό διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στις 9.30 μ.μ. στον Ανεμόμυλο στον Αστακό ,συνεχίζουμε τις λαϊκές βραδιές κινηματογράφου με μια κωμωδία. Αστέριξ και Οβελιξ εναντίον Καίσαρα. Είσοδος ελεύθερη.Πολιτιστικό Τμήμα Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Μαρία Σαλμά: «Η λήψη μέτρων πρόληψης και η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, μπορούν ν’ αποβούν σωτήρια για την προστασία της υγείας

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια και Δ/ντρια της  Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σοφία Γεωργίου πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023  στην παραλία Ψανής στην Ναύπακτο, όπου συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου.
διαβαστε περισσοτερα

Χρήστος Σαλτογιάννης: Επιτακτική ανάγκη μια μελέτη αναδιάρθρωσης καλλιεργειών στο τόπο μας

Από την ολική αποδέσμευση της καπνοκαλλιέργειας έχουν περάσει 20 και πλέον σχεδόν χρόνια και το ερώτημα «μετά τον καπνό τι;» παραμένει αναπάντητο.
διαβαστε περισσοτερα

Συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη συμμετοχή του Γιώργου Ανδρέου και την ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο Κάστρο Ναυπάκτου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλειος Γκίζας, σας προσκαλούν σε μια αλησμόνητη μουσική βραδιά με   την Ορχήστρα «Νυκτών Εγχόρδων» Θανάσης Τσιπινάκης  του Δήμου Πατρέων, τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:30 μμ. στο Κάστρο Ναυπάκτου (παραλία Ψανής).
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Μαρίνα Σακουφάκη - Μουρκούση

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Μαρίνα  Σακουφάκη - Μουρκούση.....
διαβαστε περισσοτερα

Διαδρομές.Γράφει ο Απόστολος Κομπλίτσης

Αθήνα, Ιούλιος 2023 ΔιαδρομέςΓράφει ο Απόστολος Κομπλίτσης Ο λαδάς είχε φορτώσει πολύ μπονόρα (πρωί) τα μουλάρια του. 4 Μασίνες τον καθένα και πριν σηκωθεί ο ήλιος βρισκόταν κιόλας στο επόμενο χωριό από το δικό του.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................