ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Mια αξέχαστη βραδιά γεμάτη κέφι και χορό!!! φωτο-βιντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου το μεγαλύτερο πανήγυρι του καλοκαιριού!  μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη κέφι και χορό!!!
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες για την επιτυχή διοργάνωση του 5ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Αυγούστου μια εκδήλωση με εξαιρετική επιτυχία. Η εν λόγω εκδήλωση ήταν ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).
διαβαστε περισσοτερα

Σε Κανδήλα και Βάρνακα σήμερα το κουκλοθέατρο.

διαβαστε περισσοτερα

ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΥΦΟΥ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

Λίγα λόγια για την περιοχή Το χωριό είναι κτισμένο πάνω στα Ακαρνανικά όρη, σε υψόμετρο 520 μέτρων[2]. Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά της Κατούνας και απέχει 50 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 90 από το Μεσολόγγι.Η παλαιότερη μνεία στο χωρίο γίνεται το 1521, όταν 48 οικογένειες διέμεναν σε αυτό. Το σημερινό χωριό δημιουργήθηκε μετά την επανάσταση του 1821 από τη συνένωση των συνοικισμών Αλευρά, Παλιοχώρι και Πατερίτσα. Το 1912 με το ΦΕΚ 261Α - 31/08/1912 συστάθηκε κοινότητα Τρύφου.[4] Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε, τα βουνά γύρω από το χωριό ήταν καταφύγια ανταρτών. Οι Γερμανοί έκαψαν 40 από το 150 σπίτια του χωριού.Η περιοχή "Βάλτος Τρύφου/Κατούνας", δυτικά του χωριού, η οποία είναι "ένα ορεινό έλος γλυκού νερού με πυκνούς καλαμιώνες που περιβάλλεται από φυλλοβόλο δάσος" έχει χαρακτηριστεί Βιότοπος CORINE[5]. Στα βορειοδυτικά, στην περιοχή γνωστή και ως Λουτρά Τρύφου, αναβλύζουν οι ιαματικές πηγές του Αγίου Βαρβάρου και λίγ…
διαβαστε περισσοτερα

Ανακαλύπτοντας το Λαογραφικό Μουσείο της Μπαμπίνης

https://vonitsavibes.gr/anakalyptontas-to-laografiko-mouseio-tis-babinis/ ΕμπειρίαΗ αλήθεια είναι ότι αυτό το άρθρο προέκυψε απρόσμενα! Το Σάββατο, 10 Αυγούστου, είδαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στο μπλογκ της Μπαμπίνης, που ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί μια Έκθεση Ελληνικής Διακοσμητικής Τέχνης. Η ιδέα μας φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστική, και έτσι επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη, την εικαστικό Μαρία Ν. Παπατρέχα. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, βρήκαμε λύσεις και ξεκινήσαμε οικογενειακώς, για τη Μπαμπίνη και το λαογραφικό της μουσείο.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση νέου βιβλίου Κατερίνας Θεοδώρου: ''Μικρή καρδιά μεγάλοι μπελάδες''.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣΚΑΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ''ΜΙΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ''. Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 20:00 Νέα Πλατεία Αστακού ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ: Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΡΗ (Εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αστακού) ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΤ1 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως. Συνδιοργανωτής: Δήμος Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................