«Η ζωή εν τάφω…»: Με κατάνυξη ο επιτάφιος στην Μπαμπίνη(φωτο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, οι πιστοί στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου, παρακολούθησαν στον πολιούχο του χωριού τον Άγιο Νικόλαο, την τελετή της Αποκαθήλωσης και αργότερα το βράδυ, την περιφορά του Επιταφίου, χοροστατούντος  του πατρός Νικοδήμου …      Κάτοικοι του χωριού μας ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου ψάλλοντας τα εγκώμια, Η ζωή εν τάφω, Άξιον έστι, Αι γενεαί πάσαι, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες στα χέρια .
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για το Πάσχα από το κρεοπωλείο το ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ'' Κώστας Μασαλής. Αγρίνιο

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΑΛΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη σήμερα το μεσημέρι στο χωριό μας την Μπαμπίνη,

Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη σήμερα το μεσημέρι στο χωριό μας την Μπαμπίνη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μάντζαρη.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Γιώργος Μπιτσώρης στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

ΠΗΓΗ: Σελίδα faceboκ Γιώργος Μπιτσώρης 

Αγαπητοί συγχωριανοί και συνδημότες,με αίσθημα ευθύνης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις επερχόμενες εκλογές θα συμπορευτώ ξανά με τον Δήμαρχο Τριανταφυλλάκη Γιαννη. Μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για τα χωριά μας και τον πρωτογενή τομέα όπου δραστηριοποιούμε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του τόπου μας. Βλέποντας τις προσπαθειες που γίνονται θεωρώ χρέος της νέας γενιάς την ενασχόληση με τα κοινά. Με εκτίμηση Μπιτσώρης Γιώργος
διαβαστε περισσοτερα

Επιτάφιος στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας :Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον Χρήστο Τσώλη ..

Καλωσορίζω στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑτον φίλο Χρήστο Τσώλη, ελεύθερο επαγγελματία. Ο Χρήστος θεωρεί υποχρέωση της, σαν άτομο της νέας γενιάς να ασχοληθεί με τον τόπο του, ενισχύοντας τους θεσμούς με φρέσκιες ιδέες, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της καθημερινής ζωής που τόσο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια!
διαβαστε περισσοτερα

Το ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη για το ΠάσχαΣτο μήνυμά του, ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει:«Πάσχα σημαίνει μετάβαση.Από τον θάνατο (κάθε είδους) στη ζωή.Από το σκοτάδι στο φως και από τη θλίψη στη χαρά.  Από την ασθένεια στην υγεία και από το «εγώ» στο «εμείς».Ας είναι αυτό το Πάσχα η αρχή της μετάβασης που ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο επιθυμεί. Αλλά και το ξεκίνημα πολύ καλύτερων ημερών για τη χώρα και την κοινωνία μας, μακριά από τις κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.Πολλές ευχές από καρδιάς στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, σε κάθε πόλη και χωριό αυτού του μοναδικού τόπου. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!»
-Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/XJ1W-b4AjDo
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ-Σαν σήμερα: 14 Απριλίου 1944, η πιο μαύρη μέρα για την πόλη .Γράφει ο Αλέξανδρος Κυριαζής

Οφειλόμενο φόρο τιμής  και σεβασμό έρχομαι να καταθέσω για τους 120 νεκρούς τουαγώνα της πόλης του ΑγρινίουτηΜεγάλη εβδομάδα του 1944και τις τραγικές στιγμές που επεφύλαξαν τα πρώιμα χρόνια μου κοντά στο βαθύ ανάσασμα της αιματοβαμμένης Πατρίδας από την προσπάθεια και τον αγώνα της να κρατήσει όρθιο το Λαό της , και να αντιπαλέψει τον κατακτητή, την Εαμική περίοδο 1941 -1944. Και δεν είναι εύκολο το έτσι και το έγραψα πάει και τελείωσε. 

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Μεγάλη Πέμπτη, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια  οι Μπαμπινιώτες του χωριού και της διασποράς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από όπου παρακολούθησαν τα πάθη του Κυρίου χοροστατούντος του πατρός Νικοδήμου.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ : Μ.Πέμπτη έθιμο το κάψιμο του Ιούδα

Από νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι Μπαμπινιώτες μάζεψαν μεγάλεςστοίβες απόφρύγανα και ξερά κλαδιά, κάνοντας ένα μεγάλο σωρό στο προαύλιο του σχολείου μας. Στο 6ο ευαγγέλιο οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και από το το ιερό βγάζουν τον εσταυρωμένο, εκείνη την ώρα γινόταν και
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................