ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ -Το φαγητό της εργατιάς. Κεφτέδες με χυλοπίτες | Η ζωή στο χωριό |βιντεο

Πολλές φορές η νοσταλγία της παλιάς εποχής, κάνει το φαγητό, πιο νόστιμο!Οι αγαπημένες μας γεύσεις που συνδέονται με ευχάριστες στιγμές της ζωής μας και την παιδική μας ηλικία, συνήθως είναι τα φαγητά, με τη μεγαλύτερη νοστιμιά. Πόσο μάλλον όταν αυτά μαγειρεύονται με αγάπη και καλοσύνη. Στην καρδιά της Ρούμελης στο όμορφο Καρπενήσι, η Λίτσα Πετροπούλου, μας υποδέχεται με χαρά στο σπιτικό της και με ντόπια προϊόντα της περιοχής, μας μαγειρεύει με συγκίνηση και νοσταλγία "το φαγητό της εργατιάς" όπως θυμάται, από την μητέρα της.
Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα του Αγίου Χριστοφόρου.Πανηγύρι στο Μαχαιρά Ξηρομέρου(φωτο)

FOTO: Πανηγύρι του Αγ.Χριστοφόρου στο Μαχαιρά Ξηρομέρου διακρίνετε ο αείμνηστος Κώστας Παππάς(Μπαμπινιώτης) τέταρτος από το χορό Τη φωτογραφία μας την έστειλε ο Θωμάς Παππάς
διαβαστε περισσοτερα

Οι Μαχαιριώτες τίμησαν τον Άγιο Χριστόφορο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια οι Μαχαιριώτες τίμησαν σήμερα Τον Άγιο Χριστόφορο   (το παρεκκλήσι του κοιμητηρίου) συλλειτουργούντων του π. Γεωργίου Φλώρου εφημέριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Φυτειών και του εφημέριου Αγίου Γεωργίου Μαχαιράς π.Νικοδήμου. Παρουσία του Δημάρχου Δήμου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη του προέδρου Τ/Κ Μαχαιράς Γιώργου Μπαρπαρούση και πιστών .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΦΩΤΟ: Γιώργος Ζαβογιαννης
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού σε συνεργασία με το Π.Π.Ν ΤΟΥ Ρίου, θα πραγματοποιήσει επαναληπτική εθελοντική αιμοδοσία στις 30 Μαΐου 2022 για όσους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν στις 18 Απριλίου.Υπάρχει τεράστια έλλειψη σε αίμα, γιατί η ζήτηση και λόγω COVID 19 είναι μεγάλη.Όσοι έχουν νοσήσει με covid 19 μπορούν να δώσουν αίμα ένα μήνα μετά τη νόσηση.Παρακαλούμε πολύ για την συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών μας και όλων όσων επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες.
… και μην ξεχνάμε ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ!
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΣΧΑ 2022

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού,ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΌΛΟΥΣ τους ιδιώτες, τους καταστηματάρχες και τα μέλη μας που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, κάνοντάς μας προσφορές και  δίνοντάς μας  χρήματα και τρόφιμα για τις οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Για την μεγάλη τους προσφορά ευχαριστούμε θερμά: Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγ. Νικολάου για την μεγάλη προσφορά σε κρέας και λάδι.Τα κρεοπωλεία:Σόμπολου ΒασίληΣκουτέρη ΝίκουΡηγάλου Λεωνίδα (Μαντζάνα)Τα κοτόπουλα Κοντοχρήστος και τους Μαρία Λαϊνά και Χρήστο ΜάντζοΤο Σούπερ Μάρκετ, Αφοί ΚατσάνουΤο Σούπερ Μάρκετ, Λάζαρου ΚαλαντζήΤα Αρτοσκευάσματα Μίχας Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τις  επιχειρήσεις και οικογένειες που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Όπως κάθε φορά η ανταπόκρισή σας είναι μεγάλη, συγκινητική και πολύτιμη! Σας ευχαριστούμε πολύ!

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Β. Φεύγας: Χτίζουμε το μέλλον της χώρας με ορίζοντα δεκαετίας

Θα είμαστε δίπλα στον πολίτη, το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το αποδεικνύουμε και τώρα με την ενεργειακή κρίση τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό North της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Φεύγας, το τριήμερο συνέδριο του κόμματος απέδειξε ότι η ΝΔ είναι συσπειρωμένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική προσωπικότητα. Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «τα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας, είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε το μέλλον της χώρας, με ορίζοντα δεκαετίας».Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών, επισήμανε ότι εκλογές θα γίνουν σε δώδεκα μήνες από σήμερα, όπως οριοθετήθηκε και από τον πρωθυπουργό, τόσο σε δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και όπως επανέλαβε και από το βήμα του 14ου συνεδρίου της ΝΔ. «Άλλωστ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ Το ΠΑΣΟΚ και ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ! Γράφει Ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης

Το ΠΑΣΟΚ και το έμβλημά του, ο Πράσινος ήλιος είναι, τελικά, οι μεγάλοι και αδιαμφισβήτητοι νικητές των  εσωκομματικών εκλογών , που διενεργήθησαν χθες, από τις 7 το πρωί, μέχρι τις 8 το βράδυ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εκλογικό κέντρο Αστακού, το ένα από τα δύο που λειτούργησαν στο Ξηρόμερο  ( το δεύτερο στην Κανδήλα) σε σύνολο 182 ψηφισάντων 145 ψήφισαν υπέρ της μετονομασίας της παράταξης από ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , με έμβλημα, φυσικά, τον πράσινο ήλιο, τρεις ψήφισαν υπέρ του να παραμείνει η ονομασία ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια ήταν λευκά, ή άκυρα σε ότι αφορά  την ονομασία. Μέσα σε ήρεμο και απολύτως πολιτισμένο κλίμα , χωρίς την παραμικρή εκτροπή, τα μέλη της παράταξης ψήφισαν για εκπροσώπους στο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 20 έως 22 Μαίου, ενώ εξέλεξαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοκαρνανίας , 13 συνολικά και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Ξηρομέρου, πέντε τον αριθμό.Για το Συνέδριο εξελέγησαν , κατά σειρά, με βάση τους σταυρούς, που έλαβ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................