Ο Αποστόλης αναπολεί το ξεκαλοκαιριό στην βουνίσια πατρίδα | Η ζωή στο χωριό(Βιντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Καταγράφοντας την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.. Η εξάμηνη μετακίνηση των κοπαδιών μεταξύ θερινών και χειμερινών βοσκοτόπων, ανεξάρτητα από το μέσο και την απόσταση που διανύουν, έχει εγγραφεί στον κατάλογο της Unesco για την παγκόσμια άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Η μετακινούμενη κτηνοτροφία συμβάλει στην ανάπτυξη ορεινών και μειονεκτικών αγροτικών περιοχών, κρατώντας τον νέο κόσμο στην ύπαιθρο καθώς και στην παραγωγή ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Τα Όρη Βάλτου αποτελούσαν πόλο έλξης των μετακινούμενων κτηνοτρόφων ανά τους αιώνες. Ο Αποστόλης αναπολεί το ξεκαλοκαιριό στην βουνίσια πατρίδα και μας διηγείται τις δικές του ιστορίες...
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ -Βραδιά αφηγήσεων παλιών ιστοριών στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο καφενείο του Μπενέκου "Τα πλατάνια" στις 19:30 μ.μ.

Στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων "Ξηρομερίτικα 21" οι οποίες περιλαμβάνουν το εργαστήρι ζωγραφικής στον Μύτικα, το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει, είναι και η βραδιά αφηγήσεων παλιών ιστοριών στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου την Πέμπτη 15 Ιουλίουστο καφενείο του Μπενέκου "Τα πλατάνια" στις 19:30 μ.μ. «Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.»
Η δράση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα . Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω εικαστικά δρώμενα επιμελείται η Ελίνα Νιάρχου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. “Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια» του Δήμου Ξηρομέρου” και αποτελούν μέρος του ερευνητικού εικαστικού της έργου «Πρακτικές σύγχρονης τέχνης πάνω στον ανεξερεύνητο λαϊκό πολιτισμό του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας» , το οποίο υποστηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. -Στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…
διαβαστε περισσοτερα

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) και των Συλλόγων Μελών της σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής Τράπεζας) στον Αστακό Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................