Μπαμπίνη ......Μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση ''Του Κουτρούλη ο Γάμος'' από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Καινουρίου

Η πρώτη εκδήλωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου 

Μπαμπίνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πλατεία Γιαννακοπούλου.




Σήμερα 8 Αυγούστου στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας η θεατρική παράσταση ''του Κουτρούλη ο Γάμος''από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Καινουρίου. Οι Μπαμπινιώτες και οι φίλοι της Μπαμπίνης απόλαυσαν μια καταπληκτική παράσταση.Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποδίδοντας καταπληκτικά τους ρόλους τους, γι αυτό δίκαια καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος από τον κόσμο που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την παράσταση.






διαβαστε περισσοτερα

Βραβεύτηκαν τα πληρώματα του ράλι Ιονίου που τερμάτισαν στον Αστακό (foto: Χρήστος Μπόνης)

Με την χθεσινοβραδινή τελετή βράβευσης των πληρωμάτων που τερμάτισαν στον  μεγάλο και παράλληλα επίσημο αγώνα ιστιοπλοίας με την επωνυμία ράλι Ιονίου, το  οποίο ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες απο την Ιτέα και τερμάτισε στον Αστακό έληξαν οι   ναυτικές εκδηλώσεις
διαβαστε περισσοτερα

Καλοκαιρινή μπόρα στη Μπαμπίνη

Καλοκαιρινή  μπόρα ξέσπασε κατά τις μεσημεριανές ώρες στη Μπαμπίνη.

Φωτορεπορτάζ:Χρήστος Κυριαζής







διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ

Πάνω από τη λίμνη Οζερό ή Γαλιτσά, σε ύψωμα που βρίσκεται ανατολικότερα του λόφου όπου σώζονται τα ερείπια του Αρχαίου Φρουρίου των Δηριέων είναι χτισμένο το μοναστήρι του Λιγοβιτσίου αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Η αρχιτεκτονική μορφή του Μοναστηριού
Η εξωτερική του μορφή είναι φρουριακή. Στο κέντρο τοποθετείται το Καθολικό που ανήκει στον τύπο του τρίκλιτου εγγεγραμμένου σταυροειδούς με τρούλο. Τα τρία κλίτη στεγάζονται κάτω από κοινή δίρριχτη στέγη, που διακόπτεται με άλλη εγκάρσια. Στο σημείο συνάντησης των κεραιών του Σταυρού υψώνεται οκταγωνικός τρούλος. Κατά μήκος των πλευρών του τείχους έχει χτιστεί στο εσωτερικό μέρος, πλήθος κελιών με δίρριχτη στέγη.
Στη μετώπη του ημικυκλικού τόγου στο βορειοανατολικό τοίχο του καθολικού πάνω σε εντοιχισμένη πλάκα σημειώνεται η χρονολογία 1737, γεγονός που αποδεικνύει την πλούσια ιστορική διαδρομή της Μονής.
Η ιστορική διαδρομή στο πέρασμα των χρόνων
Το μοναστήρι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, την εποχή του Αγώνα του …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................