Ευχές απο το Δ/Σ του Συνδέσμου Βασιλοπουλιωτών η ''ΒΕΛΑ''

διαβαστε περισσοτερα

Παλιακοί Κουραμπιέδες στη Γάστρα | Ένα Ταξίδι στον Χρόνο της Παράδοσης(βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ "Κουραμπιέδες με Αλισίβα στη Γάστρα" Στην ιστορική Βράχα Ευρυτανίας, συναντήσαμε την κυρία Σοφία, μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια και αγάπη για την παράδοση. Μας υποδέχθηκε με χαρά στο σπιτικό της και μας προσκάλεσε να δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό έτσι όπως το έφτιαχναν οι νοικοκυρές τα παλιά χρόνια. Η κυρία Σοφία μας έδειξε πώς γίνονται οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες. Αρχικά, χτύπησε το φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αλισίβα και αυγά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αλεύρι και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το μείγμα ήταν έτοιμο για ψήσιμο. Η κυρία Σοφία μας εξήγησε ότι την παλιά εποχή έφτιαχναν με σταχτόνερο την αλισίβα, μια σκόνη που φτιάχνεται από καθαρή στάχτη και την έβαζαν μέσα στο μείγμα.
διαβαστε περισσοτερα

Δώρα από τον Σύλλογο στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας !!!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή, παραγματοποιήθηκε στο σχολείο του χωριού μας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ήταν κοντά τους, και πρόσφερε δώρα στους μικρούς μας φίλους. Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!
διαβαστε περισσοτερα

Καλά Χριστούγεννα από τη συντακτική ομάδα του akarnanika.blog

Η συντακτική ομάδα του akarnanika.blog σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και Χρόνια πολλά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας !!!
διαβαστε περισσοτερα

Τα κάλαντα και η προέλευση τους :Της Αγγελικής Ζαχαριά

Το χριστιανικό έθιμο, που έχει ειδωλολατρικές ρίζες. Oι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία και τα Κάλαντα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η δική τους ιστορία έχει σχέση με τις Καλένδες ή Καλάνδες Ημέρες (Calendae ή Kalandae dies) του ρωμαϊκού ημερολογίου. Ποιες ήταν όμως αυτές οι Καλένδες;

διαβαστε περισσοτερα

Οι ευχές του Νεκτάριου Φαρμάκη για τα Χριστούγεννα: «Ας προσπαθήσουμε όλοι για μία κοινωνία με περισσότερο φως και λιγότερο σκοτάδι»

Οι ευχές του Νεκτάριου Φαρμάκη για τα Χριστούγεννα: «Ας προσπαθήσουμε όλοι για μία κοινωνία με περισσότερο φως και λιγότερο σκοτάδι» 
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ήχησαν στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή (21 και 22 Δεκεμβρίου 2023), καθώς τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκαν για να του πουν τα κάλαντα μαθητές και καθηγητές από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, αντιπροσωπεία από το ΚΕτΧ Πάτρας, όπως επίσης εκπρόσωποι της Διοίκησης και μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.
διαβαστε περισσοτερα

Η ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων στον Ιερό Αγίου Νικολάου Αστακού

Η ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων σήμερα 22 Δεκεμβρίου στις 17 00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου .Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει ο ναός του Αγίου Νικολάου στις 7: 00.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Αστακού
διαβαστε περισσοτερα

«Εβγάτε, δείτε, μάθετε που ο Xριστός γεννάται» - Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι

«Εβγάτε, δείτε, μάθετε που ο Xριστός γεννάται» - Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσηστον αύλειο χώρο  του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στο ΜεσολόγγιΟ Τομέας Πολιτισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Πολιτιστικό  Εργαστήρι Ι.Π. Μεσολογγίου  και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου συνδιοργανώνουν  στην χριστουγεννιάτικη μουσικόχορευτική  εκδήλωση  με τίτλο:  «εβγάτε, δείτε, μάθετε που ο Xριστός γεννάται», το Σάββατο  στις  23 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στον αύλειο χώρο  του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι.
διαβαστε περισσοτερα

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΡΑΔΙΟΜΑΓΕΙΑ

διαβαστε περισσοτερα

Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Επιτροπή Αγώνα τα είπαν ήδη από τον Αύγουστο του 2020 και με την προσφυγή στο ΣτΕ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κομισιόν - Παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για τη μη εφαρμογή της οδηγίας για τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια.

Πηγή.https://mytikaspress.blogspot.com
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ένας από τους πάρα πολλούς λόγους για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που επικαλούνται στην προσφυγή τους στο ΣτΕ ο Δήμος Ξηρομέρου, οι 255 κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας, οι φορείς και Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας και οι κάτοικοι του Καλάμου, είναι η μη εφαρμογή της Οδηγίας 2014/89/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014, «Περί θεσπίσεως πλαισίου για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό» (ΕΕ L 257/135/28.8.2014) και β) ο καθορισμός ενός πλαισίου για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των θαλάσσιων οικονομιών, τη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων περιοχών και τη βιώσιμη χρήση των θαλάσσιων πόρων. Η ενσωμάτωση της Οδηγίας στην ελληνική έννομη τάξη, ήταν υποχρέωση της χώρας μας ως το Μάρτιο του 2021, δη…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ TON ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΜε υγεία , αγάπη , αλληλεγγύη και ΕιρήνηΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ " Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ"

Για Δ.Σ. Ο ΠρόεδροςΔημήτρης Στεργίου 6972660909
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................