ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ''Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ''-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Με υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά, σας προσκαλούμε στις 17 Αυγούστου  2023 και ώρα 21.00 στην πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας σε μια ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξής μας «Δύναμη Πολιτών –Συνεχίζουμε».
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Επιπλέον 5,63 εκ € στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»–Εντάσσονται άλλοι 158 νέοι αγρότες

Με την αρ.1531/1.8.2023 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης διατίθενται  στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιπλέον 5.632.500 εκατ ευρώ στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 με αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλαχόντων της σχετικής πρόσκλησης του 2021.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΥΤΙΚΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

διαβαστε περισσοτερα

Σημαντική αντιπλημμυρική παρέμβαση ύψους 9,6 εκατ ευρώ στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας με παρεμβάσεις σε πάνω από 85 σημεία

Νέα, σημαντική αντιπλημμυρική παρέμβαση ύψους  9,6 εκατ ευρώ στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου  «Συντήρηση – Αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμοί ρεμάτων Αιτωλοακαρνανίας» που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε πάνω  85 θέσεις για την προστασία από πλημμυρικά  φαινόμενα.
διαβαστε περισσοτερα

Οι καιροί ου μενετοί! Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

Μετά τις εθνικές και κοινωνικές ήττες που πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας για την Ελλάδα μετά το 2010(1ο μνημόνιο), ακολούθησε η πολιτική(και ιδεολογική) ήττα της αριστεράς το 2015(καταστρατήγηση του ΟΧΙ, 3ο μνημόνιο).
διαβαστε περισσοτερα

Μεγιστίας ο Ακαρνάν, "Ο μάντης των Θερμοπυλών"

Ο Μεγιστίας ήταν μάντης καταγόμενος από την Ακαρνανία. Η Ακαρνανία είναι το δυτικότερο κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας και ορίζεται χονδρικά από το τρίγωνο που σχηματίζουν το Ιόνιο πέλαγος, ο Αμβρακικός κόλπος και ο ποταμός Αχελώος...
διαβαστε περισσοτερα
Στις 13/08/2023, ημέρα Κυριακή, ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς». Δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι σε όλους τους δρομείς.

Στις 13/08/2023, ημέρα Κυριακή, ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς». Δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι σε όλους τους δρομείς.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 3-8-2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν στις 13/08/2023, ημέρα Κυριακή, τον 4ο Λαϊκό Αγώνα Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς» στην πόλη του Αστακού.
διαβαστε περισσοτερα

Παρασκευή 4 Αυγούστου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Δαμασκηνός στο Μαχαιρά Ξηρομέρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Δαμασκηνός , θα είναι στην ενορία μας την Παρασκευή 4η Αυγούστου 2023 και ώρα 6:30 μμ.Θα τελέσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαχαιρά την Ακολουθία σειράς Ιεράς Παρακλήσεως της Μεγαλόχαρης.
Pinelopi Gkouma
διαβαστε περισσοτερα

Διήμερο Ιστορικό Συνέδριο στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ«Τα Κόροντα»,
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 5, Τ.Κ. 10431 ΑΘΗΝΑ                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΟ Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 47 χρόνων από την ίδρυσή του (14/11/1976) αποφάσισε να διοργανώσει Διήμερο Ιστορικό Συνέδριο.Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι: η Χρυσοβίτσα στην πορεία των αιώνων με θέματα την ιστορία, την παράδοση, την λαογραφία, τα πρόσωπα και τα μνημεία της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κ.Δήμητρα Βασίλακα - Μπακοχρήστου από τον Βάρνακα Ξηρομέρου.

Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας την ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κ. Δήμητρα Βασίλακα - Μπακοχρήστου  από τον Βάρνακα Ξηρομέρου. Η Δήμητρα , είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Μπακοχρήστο από τον Βάρνακα και έχουν τρία παιδιά.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................