''ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'' Πρόσκληση σε ανοιχτή συγκέντρωση -Κυριακή 8 Ιανουαρίου

ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΝΕΑ ΜΕΡΑ ! ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ, ΣΤΙΣ 11 πμ
Ξηρόμερο, ο Τόπος που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε, που ζούμε. Ο τόπος που αγαπάμε και πονάμε. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ!!!Δυστυχώς, αυτός ο Τόπος έχει υποβαθμισθεί, όσο κανείς άλλος τόπος στην Ελλάδα.Τι είχαμε, τι έχουμε τι θα θέλαμε να είχαμε, τι αξίζουμε και τι δικαιούμαστε σε ένα καλύτερο αύριο, που μας αξίζει . ’Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε ελεύθερα. Χωρίς δεσμεύσεις και αγκυλώσεις.Οι ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’’, προσκαλούμε , σε μια ανοιχτή Συγκέντρωση όλους τους φίλους κι φίλες –πολίτες του Ξηρομέρου, όπου θα ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις με ελεύθερο δημοκρατικό πνεύμα, δίχως πολιορκίες για το σήμερα και το αύριο της περιοχής μας, και όχι μόνον.

H ΣYNANTHΣH MAΣ ΘA ΠPAΓMATOΠOIHΘEI THN KYPIAKH 8 IANOYAPIOY 2023 KAI ΩPA 11:00 TO ΠPΩI ΣTHN AIΘOYΣA EKΔHΛΩΣEΩN TOY Giannis Village Resort ΣTON AΣTAKO.Να είμαστε όλοι εκεί.
‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’’
διαβαστε περισσοτερα

ΗΠΕΙΡΟΣ- Είδα ένα γέρο που ΄κλαιγε | Η σκληρή ζωή στα βουνά και το τέλος της κτηνοτροφίας(Βίντεο)

H ελληνική κτηνοτροφία απειλείται με εξαφάνιση. Στην Άνω Κλειδωνιά Κόνιτσας, συναντήσαμε τον αγέρωχο τσέλιγκα - παππού Νίκο 88ετών, κτηνοτρόφο από γενιά σε γενιά. Μας μιλάει για τα προβλήματα της βουνίσιας κτηνοτροφίας, για τη ζωή του στο βουνό και στεναχωριέται όταν θυμάται που αναγκάστηκε να αποχωριστεί το κοπάδι του το οποίο συντηρούσε με κόπο και βάσανα, παρέα με τη γυναίκα του για πολλές δεκαετίες...ΒίντεοGreek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ- Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή

Πρωτοχρονιά 2023 και ας ταξιδέψουμε  για λίγο στο μακρινό παρελθόν,   με όχημα τις αναμνήσεις και τις αφηγήσεις προγόνων μας, να δούμε πως περνούσαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τις δυνατότητες και τις επιλογές που είχαν  στη διάθεσή τους.
     Φτωχά τα χρόνια και η λέξη Ρεβεγιόν δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο των προγόνων μας αλλά και του δικού μας για όσους γεννηθήκαμε μετά το 1960 και οριακά έως το τέλος της δεκαετίας του 1980. 
     Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα συμπεριελάμβαναν και την πρωτοχρονιά οπότε το χοιρινό κρέας ήταν η βασική τροφή της οικογένειας αυτές τις  γιορτινές μέρες.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank