ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Στη ρωγμή του χρόνου ....Σπίτια από πέτρα

Παλιά σπίτια του χωριού εγκαταλειμμένα, κτίσματα γκρεμισμένα,(καθώς πολλούς Μπαμπινιώτες τουςπαρέσυρε το γενικότερο ρεύμα της μετανάστευσης της μεταπολεμικής Ελλάδος προς την Ευρώπη, Αμερική και τα μεγάλα αστικάκέντρα).που δεν παύουν όμως να γοητεύουν με την ομορφιά τους και την αρχιτεκτονική τους ,φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από μαστόρους που χρησιμοποιούσαν ντόπια πέτρα και ξύλο. Κάποτε τα σπίτια αυτά έσφυζαν από ζωή,  ζούσαν ευτυχισμένες οικογένειες που αντιμετώπιζαν τη ζωή χωρίς υπερβολικές φροντίδες και παράλογες  επιθυμίες. 

διαβαστε περισσοτερα
Παράταση διαγωνισμών ζωγραφικής και δημιουργίας λογοτύπων, από την επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Ξηρομέρου.

Παράταση διαγωνισμών ζωγραφικής και δημιουργίας λογοτύπων, από την επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 27 Μαρτίου 2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 Πληροφορίες: Ζαγκότας Βασίλειος, εκπαιδευτικός Τηλέφωνο: 6945404281 e-mail: xiromero18212021@gmail.com Προς: Πίνακας αποδεκτών (βλ. τέλος) Θέμα: Παράταση υποβολής έργων μαθητικών διαγωνισμών. Η Δημοτική Επιτροπή για τον Εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ανακοινώνει την παράταση της υποβολής των έργων για τους μαθητικούς διαγωνισμούς: (α) «1821: Οι Έλληνες αγωνίζονται για την ελευθερία τους», ο οποίος αφορά τη δημιουργία έργου ζωγραφικής και απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ξηρομέρου. (β) «Ξηρόμερο 1821-2021, 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία», ο οποίος αφορά τη δημιουργία του λογότυπου του εορτασμού και απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Ξηρομέρου. Η υποβολή των έργων παρατείνεται έως και την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολεί…
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Ζωντανή μετάδοση της διπλής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Ζωντανή μετάδοση της διπλής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 27.3.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την διπλή συνεδρίαση (ειδική και τακτική) του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29 Μαρτίου, στις 07:00 μ.μ., το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, σ…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ -Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Άρη Μπιτσώρη ¨Ο Αριστοφάνης με …. άλλα λόγια¨

Σήμερα 27 Μαρτίου γιορτάζουμε την  Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου  κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ το βιβλίο του Άρη Μπιτσώρη¨Ο Αριστοφάνης με …. άλλα λόγια¨ όπου με τον δικό του τρόπο αποδίδει έμμετρα τις κωμωδίες του αρχαίου σατιρικού ποιητή, Νεφέλες, Λυσιστράτη και Πλούτος.Ένα δείγμα είναι η παρακάτω πρώτη σκηνή  από τη Λυσιστράτη.
ΣΚΗΝΗ  ΑΑθήνα 411 π. Χ. στο βάθος η Ακρόπολη. Η Λυσιστράτη πηγαινοέρχεται ανυπόμονη.ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΑν ήταν τίποτε πομπές, γιορτές και πανηγύριαθα έσπευδαν, θα πήδαγαν από τα παραθύρια.Και τώρα που τις κάλεσα για θέματα ευθύνηςπολύ βαρύ τις πλάκωσε το πάπλωμα της κλίνης.Περισσότερα . arisbitsoris.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Κυριακή 28 Μαρτίου αλλαγή ώρας (Θερινή) 2021

Συγκεκριμένα, από το πρωί της  Κυριακής, 28 Μαρτίου 2021, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι, στις 03:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00, με την ημέρα να μεγαλώνει.
διαβαστε περισσοτερα

Πανηγύρισε η Ιερα Μητρόπολη Κανάγκας την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

https://oagioskosmas.blogspot.com/
Χαρμοσύνος εόρτασε η Μητρόπολη Κανάγκας την Θεομητορικη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν έλαβε μέρος και η Χειροτονία ενός Κατηχητού της περιοχής Ντέμπα της Επαρχίας Κανάγκα. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε στον χειροτονούμενο πως "η σημερινή ημέρα είναι ένας προσωπικός Ευαγγελισμός για σένα, ο Άγγελος σε χαιρετά που το Άγιο Πνεύμα θα σκηνώσει εντός σου και θα ενεργοποιήσει χαρίσματα λειτουργικά. Ο Χριστός στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου προσέλαβε την δική μας χωμάτινη φύση για να την θεωσει. Σήμερα ζητά από εσένα να του προσφέρεις την δική σου χωμάτινη ύπαρξη για να την λαμπρινει και να την χαριτώσει προκειμένου να τρέξεις στα χωριά και στις πόλεις της επαρχίας σου να μεταδώσεις αυτή την χαρά και αυτό το φως". Στο τέλος όλοι οι πιστοί αναφώνησαν το Άξιος. Οι πιστοί μ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................